Любители на Котки - Тема 152

• 26 908
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Велико Търново
Кастрирана ли е?

# 661
  • София
NikolForAll, котката може да е разгонена и за това да е агресивна. Ако е кастрарана, предполагам, че не е доволна от нещо (обикновенно на това се дължат поведенческите проблем). Не и давайте да ви хапе. Повишете тона, като го направи. Те усещат по интунацията ни, когато правят нещо нередно. А, може и да има нужда от повече игра с нея. Заигравайте я с котешките въдици, за да изгуби повече енрегия там. Успех!

# 662
На мен не ми звучи като агресивна котка.И Фин го правеше,когато го галех/беше кастриран и мъжки и доколкото знам е нормално да хапят,когато им е хубаво.То дори не е захапване а само загарване,без да стиска/ Зак го прави същото.Това  еженска котка,доколкото разбирам,но пак ми се струва да е нормалното загатване,без да стиска,което си го правят при игра

# 663
  • Между гори и планини
Лекото захапване е целувка. И Кети като е много щастлива го прави.
На по игривите им се играе, затворени в апартамент, трябва да изразходват някъде енергията от хубавата храна.

# 664
  • София
...................... е нормално да хапят,когато им е хубаво.То дори не е захапване а само загарване,без да стиска/ Зак го прави същото.Това  еженска котка,доколкото разбирам,но пак ми се струва да е нормалното загатване,без да стиска,което си го правят при игра
Етаги нормално, ей сега щях да я пребия, така ме ухапа точно по лицето ,  а аз й се радвах, че ми идваше да я смачкам на минутата, добре че избяга, хубаво й било, а на мен ...котешка му работа. Понякога ми идва да я убия, хапе си сериозно, целите ми крачка са в белези, ми то вече.... започва да ми писва, а аз не съм много търпелива. Да си кажа честно чакам с нетърпение пролетта да идва и да я залостя на вилата и край. Малко ми идва и нанагорно с ноктите й, опитва се да ми съсипе мебелите , но няма да й се дам, ще яде бой с вестника до побъркване и накрая дано да я отуча  по някакъв начин. Сега.... не мога да си бастисам къщата,  заради една котка, но това съм си аз, това е личното ми мнение.

# 665
Марчева, котката не е безгласна буква, а член от семейството. Те по свой начин си изразяват емоциите. За да хапе са възможни няколко причини - не е кастрирана, не е доволна от нещо, малко й е играта или търси внимание.
Умна жена си! Знаеш, че малките котета се хапят и бият, понякога и майката го прави.

Не е само към теб, но и към други котешки мами. Да, знам, че не се възприемаш като майка на животинчето, но повечето от нас сме такива. Каквото ти се падне по характер и се съобразяваш с него. Оставяш го то да те води и показва и коригираш грешното поведение.
Имам леля с двегодишен рижав кастриран Мъри. Има скъпи играчки, храната му е от интернет и хапе. След кастрацията малко се кротна. Казах й да играе повече с него, да го остави той да я води и показва. Тя ми казва че не той ще я води, а ще я слуша. Имал си играчки, да си играе сам. Нямало да става като нощем я буди. Не успя да ме разбере, че котката не е човек и няма нужда от мерене на его. Не е битката кой ще е господар. Котките са като децата - знаят какво искат и какво мразят и го показват защото не могат да го кажат.

Занесох му перо от гълъб. Падна луда игра - и сам, и с мен. То отношението е важно.

Моята лигла всички й угаждаме. Опитваме се да я разберем и обикнем.

# 666
  • София
Maрчева, винаги имай под ръка някоя плюшена играчка или дебела домакинска ръкавица. Когато иска да хапе, пъхаш играчката пред устата. Да си я хапе колкото иска! Wink А другото е да си сложиш ръкавицата и да я разиграваш. Да хапе колкото иска, но посегне ли към гола ръка - караница. Те са свикнали при игра да хапят. Когато си играят помежду си, се боричкат и хапят. Обикновено майките ги учат каква е границата, за да не е болезнено. В случая ние трябва да им покажем когато ни боли и какво е позволено.

Малките котета имат нужда от доста игри. Навремето не усетих, че гледам котки. Децата бяха малки и изтощаваха зверовете. Със сегашните горе-долу се справих, защото не ги взех бебета. Обаче Преслава буквално ми разказа играта. Joy Колко много енергия има това същество! Надявах се да се заиграва повече с другите, но на тях им се мързелува. Joy Само ѝ се "заканвам" как ще я върна на шосето. Wink

Има едни картонени драскалки. Доста боклук правят, но пък много ги харесват за острене на нокти. А в останалото време си лежат на тях като на легло. Ако се научи да остри ноктите на драскалката, ще спре да закача мебелите. В общи линии от наказания полза няма. Просто трябва да се осигури нещо по-интересно, за да забрави забраненото.

Използвам случая да ви споделя игра на Нестле. Може някой да иска да участва. Едната от наградите е точно такава драскалка. Може да се купи и от различни сайтове, но трябва да се гледат размерите, че има едни доста мънички. Тези на Нестле побират цяла котка отгоре. Wink А леглото, което е другата награда в играта е мъничко и доста нестабилно. Моите не го харесват и никой не ляга. Обаче на половината снимки Ушатко на Ивекс се чекне точно върху такова легло. Simple Smile Явно не му пречи размера. Joy

NikolForAll, котето се е почувствало у дома си, отпуснало се е и му се играе. Съветът по-горе важи и за вашето коте. И нека децата я разиграват повече - въдички, топчета ... 

Рижко често показва обичта си с хапане. Но е наистина много деликатно. Изобщо не боли. Докато го галя и ми мърка, току ми хване ръката и я захапва. Но освен, че ми пуска някоя лига, друго нищо не прави.

# 667
  • София
И ние така "се целуваме" Simple Smile. Хапе по-болезнено, когато е много гладен.

# 668
За това казах,че е нормално.Тук агресия няма.
Аз също не съм от тези,които поставят котката на пиедестал.Той е член на семейството и като такъв освен права си има и задължения.И ако искам и от детето ми да спазва граници,котките не са по-горе.Обаче се съобразявам с някои котешки особености и не правя драми.

# 669
  • Italia
Благодаря за бързите отговори, момичета!
Женска е, не е кастрирана, но в момента минава тежък курс на обезпаразитяване и ветеринарите казаха, че кастрация може след това, надявам се януари или февруари.
Драскалка картонена има (от джъмбо, 7.90), доволно точи нокти там. Има и топка, която гони с интерес, както и плюшено птиче, с което се боричка. Опитвам с лазер, но него само го следи с поглед и не го гони. Поръчала съм катерушка, но все още пътува, надявам се тази седмица да дойде. Остава с въдица да опитам, защото при близка игра оставя белези таласъмката. Прилагам веществени доказателства, че прилича на ангелче:

# 670
  • Между гори и планини

Когато госпожица Точка е на кеф, може и да мърка и да меси. Рядко се случва, иначе раздава лапи.

# 671
Таласъмката е приказна❤

# 672
  • на брега на морето
Марчева, дай котката в добри ръце, които няма да искат да я пребиват с вестник. Това е моето мнение и точка по въпросчето.

# 673
  • София
Мира, Ивекс, съжалявам за загубата ви Sad

Дълго нямах време да чета тук. През деня щерката ми праща сники на котките ни, докато "учи".
Две са, а вкъщи сме четирима. Онзи ден ми пише:
"Котчици ще има за всички от сърце.
За Новата година да вземем още две!"

Майки

Кайли

# 674
  • София
Съболезнования, Ивекс, Мира, Зуки! Disappointed

Марчева, забравила съм явно, но защо всъщност взехте това коте?

Общи условия

Активация на акаунт