Любители на Котки - Тема 152

• 26 897
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Мисля,че някои са доста крайни.Човек може да обича животното си и да му дава най-доброто и без да позволява да му се качва на главата.Но,все пак 4я пише в такава тема.
Аз пък се занимавах с глупости сега.Ама не мога да снимам Зак в същата поза.Залепен е за мен,но когато се пробвам да го снимам,той оък държи да подуши телефона

# 676
  • Стара Загора
Поздрави от котчица. Продължаваме лечението, стискайте палци да започне да яде скоро (езика е зле и явно я боли).

# 677
  • Между гори и планини
Милата котчица, с абоката 🥺
Как са очите, секрети има ли още ? Въобще ли не яде? 😳 Вода пие ли?
Очите странно мътни изглеждат...
Хубава писанка, дано и а късмет да се пребори! Голям късмет има с теб Барби! Златно сърце си!

# 678
  • София
Милата душица! Барби, стискам палци бързо да оздравее.

Ивекс, Мира, прегръдки. Hug

Таня, и аз на моменти ѝ обяснявам на моята дрисла, че ще я върна пак при двигателя на колата. Joy  Тя чак днес вече е старото диване, в резултат нощес е успяла да си свали фунията и да си извади конеца. Как да не  я утрепе човек?!

# 679
  • София
BarbieDi, дано се преборите! Сладка е душицата.

# 680
  • Стара Загора
Милата котчица, с абоката 🥺
Как са очите, секрети има ли още ? Въобще ли не яде? 😳 Вода пие ли?
Очите странно мътни изглеждат...
Хубава писанка, дано и а късмет да се пребори! Голям късмет има с теб Барби! Златно сърце си!
О, очите сега са много добре даже. Първият ден въобще не можеше да ги отвори, толкова бяха възпалени. Сега едното се избистря и няма секрети. Не яде нищо, мъча я със спринцовка да яде РК, но бута спринцовката с лапа. Успявам някакво минимално количество да дам. Вода не пие самостоятелно, давам със спринцовка, не се противи. Вече не е много съгласна и със системата. Голям зор виждам с една ръка да държа банката, с другата да я галя, за да седи мирна. Добрата новина е, че вече имаме нос, започва да души наоколо. До скоро беше без слух, зрение и обоняние. Сега има обоняние и според мен различава силуети и сенки. Имам надежда. Разпознава си апартамента и ходенето на лекар е мъка, голямо блъскане и мяукане в клетката. В момента, в който прекрачим прага на апартамента започва да мърка.
Все по-котка става. Simple Smile
Благодаря ви за подкрепата Heart

# 681
Барби, откъде си? Може някоя съфорумка да ти препоръча добър лекар наблизо.
Котето е много хубаво, но очите ... Дано оцелее!

И аз редовно й казвам на Феликс че ще я изхвърля на улицата откъдето е дошла като не ме слуша. Даже й се заканвам, че ще я сменя за белия зеленоок красавец от рекламата на Гурме Голд. Отговора й е безразличие или примигване. Знае, гадината, че напразно си говоря.

# 682
Барби,стискаме палци и лапички да оздравее животинката. Наистина е много красива.
В Стара Загора са, би трябвало да има читави ветове там.

# 683
  • Между гори и планини
В Стара Загора не беше ли с ветеринарен университет и клиника към него? Когато Чери си счупи крака и трябваше операция, на там ни насочиха, но беше понеделник, а имаха един свободен час чак за четвъртък и ние отидохме в Ловеч.

# 684
  • Стара Загора
Барби, откъде си? Може някоя съфорумка да ти препоръча добър лекар наблизо.
Котето е много хубаво, но очите ... Дано оцелее!
Зуки, от Стара Загора съм, лекари бол,но за момента приоритет е да започне да се храни сама. Няма как цял живот да е на системи. Състоянието на очите е тясно свързано с калицивирозата, затова тая надежда, че поне едното ще се оправи. Другото има рана, не съм оптимистично настроена, но и за него се борим. Когато се закрепи котчица ще я закарам в университетската клиника, там си има баш специалисти за очи и вече ще концентрирам вниманието си върху тях.

# 685
  • Варна
Barbie Di, много е мила и красива котката!
Дано се възстанови! Heart
Женето само ходи ту при мен, ту при моят мъж, да я погалим. И веднага пуска трактора. Детето я чу по телефона. Grinning
В тоалетната днес имаше средно красиво ако(извинете Grinning), което би било добре. Но има малка вероятност автора да е Мила. Чакам утре.
Давам пробиотик само в момента и продължаваме с така наречената лечебна храна.

# 686
  • София

Марчева, забравила съм явно, но защо всъщност взехте това коте?
Това твое мнение ще се помъча да не го приемам сериозно, иначе ще е вид заяждане. Толкова по този въпрос!

Приятни дами, благодаря за насоките!! Котето, то си стана вече бая охранена котка, ми 2.2 кг е,  значи добре се гледа, надава почти всеки ден, водих я на втора ваксина, прегледаха го чудовището и е в перфектно състояние, биха й инжекцията. Храни се с GourmrtGold, къде с риба тон, къде с пуешко , накупих 55 консерви, да имам за по-дълго време, за да не обикалям да ги търся, освен това и пауч на PURINA , която хич не е лоша + гранулите им. За съжаление е все още малка, дали има и 6 месеца, може би и Й се играе постоянно, неспирно, скача, дЕре, блъска, абе едно диво дяволче е. През нощта не ми дава са спя, ходи ми по главата и с нокти леко ме дере, за да се събудя. наложи се, тъй като Марчев е на работа, а аз съм в хоум-офис, да сменя леглото си, поне той да спи, че става много рано сутрин, в 6.30 той вече е на крак, ми.......трябва и да спи, сега...търся възможно най-доброто за всички ни. Сега е наказана, защото ме ухапа, ами имам дупка на бузата си,  и да видиш ти, как веднага се е свила на кълбо и дреме, не мърда, знае че е виновна. Сега, по въпроса за мебелите ми няма как да се разберем двете, ще ходя с вестника и ще яде бой,  тук вече съм категорична, сега кой ще победи в тази неравни битка не е ясно, времето ще покаже, но имам прекалено красива къща, апартамент, който с лека ръка няма да и разреша да развали, това съм си аз. Да, ясно е, че става част , донякъде, от семейството, но , мили дами, това все пак си е животинче, не е жив човек, нали..и трябва да знае кой е господар.  Вероятно ще купя една голяма драскалка, тази и е малка, която, казвам си честно с мъка си пробих дупка на стената, щото аз много си харесвам къщата,  ниско я проби Марчев и на котето не му е много удобно, но , пак с мъка от моя страна, ще пробия още една дупка, за да й е удобно.  И последно, на пролет наистина ще си я пратя на вилата, там да си вилнее на въздух, тишина и спокойствие, тя обича да е навън, а там има кой да се гриши подобаващо за нея, пък есента, е-хей ако съм жива пак ще я прибера на топло. Това е. |Ще ходя за драскалка, или ще поръчам онлайн. Отивам да я видя, какво прави...

# 687
Марчева, само да ви кажа,че с прибирането на кота у вас вече тя е господаря. И по принцип си е член на семейството.
Не я биите с вестника, защото така няма да се отучи да прави пакости, а ще ви намрази и после защо ви хапе.
Котка не се учи така! Ако е на 6 месеца е нормално да и се дивее и да прави щуротии. Играйте си с нея поне 1 час на ден за да си изразходва енергията.

# 688
Марчева, котето  е още малко и е нормално да вилнее.Вместо да я "възпитаваш" с вестник, купи една-две въдички и играйте с нея с тях. Но трябва по някое време да я оставяш "да убие" въдичката. Най-важното е да се изразходва в игра енергията им. И намери време и изгледай някой епизод от Animal Planets от поредицата "Моята котка от ада". В последно време почти по цял ден само тях въртят. Човекът (въпреки странния външен вид) е невероятен котешки психолог и успява да установи всички поведенчиски проблеми при котките.

# 689
  • София
Ами не е заяждане, просто наистина ми е чудно, а съм забравила, ако си споделяла. Щом пък толкова ви е важен външният вид на къщата - а е ясно, че с котка той е застрашен - защо въобще?

Общи условия

Активация на акаунт