Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Правилно ли постъпвам? (Как трябва да постъпя?)

 • 3 943
 • 101
 •   1
Отговори
 • Мнения: 21
Здравейте Simple Smile
Много искам да споделя с някого ситуацията, в която се намирам в момента. Ще се радвам ако някой ми даде съвет, но не от онези обезкуражаващите и циничните...

Значи от 3м вече си пиша с един младеж, по-малък е от мен с 3г. Не знам до колко е от значение годините, но мен не ме притеснява това.
3м НОН-стоп писане, като той беше инициатора... Минава ха 1-2 седм и аз вече исках да го видя, казах му че не търся платонична любов и това постоянно и само писане ме напряга.
Неговите извинения бяха, че е мн притеснителен и го е страх, като се видим да не би да вземе да се спече и нищо да не каже..... Минаха още няколко дни и той беше на гости на приятел в моя квартал. Явно от алкохола му дойде смелостта и поиска да се видим. Е видяхме се... в интерес на истината не млъкна, разказа ми всичко за себе си, какво е преживял последните години, че трудно е превъзмогнал дългата си връзка от 5год ( май се пада и първата и единствена сериозна, която е имал) абе всичко си каза, повтаряш че е искрен с мен, че не иска да крие нищо, което е супер. Но....
Казваше, че не иска да бърза, понеже всеки път избързвал и проваля нещата.... казах му че мен това може единствено да ме радва, да де ама до кога..... месеците минават 3м си пишем, а се видяхме 3пъти... До сега един път не каза,, хайде да се видим" или,, искаш ли да се видим" и за 3те виждания аз бях инициатора... казах му, че не ме дразни това, че иска да не бързаме, а просто факта, че един път не показа и не каза, че иска да ме види.
Аз съм на мнение, че един човек ако наистина те харесва и иска, колкото казва то ще иска да те вижда постоянно или дори и за 5мин да е, но ще го иска.
Както и да е... миналата седмица в сряда беше нощна на работа, отидох да го видя за малко, тръгнах си... на следващия ден не помня кой писа първи, но го усетих по-хладен, по-различен в 13ч последно му изпратих целувки, той просто ми сийна и до там..... Казах си ами няма да те гоня и да си търся вниманието му и така 2дена никой не писа, накрая аз ест. се изнервих и вечерта му писах... Написах му, че единствено ме интересува дали е чакал да му пиша с идеята да разбера дали изобщо иска да му пиша или страни от мен.
Не знам, може би не за дадох правилно въпроса и стана драма. Ест аз излезнах виновна, че се прягам за такива неща, че не ми отг. а само ми сийнва...Издърви ми се, че тези неща го напрягали изкл. много и че искал нещата да бъдат Прости и Истински...
Някак си тази дума,, прости" не ми се вписват в,, сериозни взаимоотношения", но както и да е....
Казах му да погледне и през моята гледна точка, че аз поглеждам от неговата и го разбирам, но той реши да продължи с дървенето и грубостта и  ми отг., че не искал да гледа през моята гледна точка...не искал да ги има тия неща, че да гледаме през др гледна точка.
Като цяло казах ок и просто реших да се държа, отдръпнато като него, казахме си лека нощ и той вмъкна, че се надявал да бъде по-различно на другия ден.
Ок, аз си бях същата с мило и възпитано му писах на др ден... и ест го усещах още по-хладен и от преди това.... така продължи 1седмица нито аз отговаря бързо, нито той.. рядко се сещаш да пише, а когато пишеше то бяха миимове, на които просто отг със смеещо се. Видях го, че се дистанцира, усеща се... особенно като сме си писали 3м НОН стоп и накрая съвсем различно отношение.... Премислих нещата... и от моята гл. точка и от негова... разбрах, че може би аз съм виновна, че наистина съм избързала и това го е отблъснало, следователно реших да му дам пространство... Във вторник вечерта си писахме нормално, усетих го пак същия. Написа и непосредствено след това го изтри (но аз успях да видя)
,, Утре какво ще.... "  и нещо в мен трепна, викам си леле ще ме пита какво ще правя утре.....но не изтри ги... викам какво изтри и защо... мислел да ме пита какво ще му сготвя (аз се чудя дали изобщо за мен са били съобщ. или беше объркал чата), но след като никаква ме нямало тези дни ги изтрил, не знаеш защо така съм се отдръпнала..... сякаш се опитва да ме изкара мен виновна :д аз му казах, че съм му дала пространство, опитвах се да му отг най-спокойно и сякаш нищо не се е случило... Уточни му, че ако искам нещо да му кажа, ще му го кажа в очите, а не в тъпия чат. Уж се разбрахме да се видим вчера... в 12ч ми писа, че баба му не била добре и ще ходи да я види... в 14ч му писах  вс наред ли е, той отг с едно НЕ, попитах какво става (исках да сподели, ако мога по някакъв начин да го успокоя) той ми отг със ,, сега не ми се говори" изпратих му прегръдка и спрях да пиша... 3ч по - късно му изпратих още една прегръдка (той отвърна със сърце) и до там... вися през цялото време онлайн, аз мислих и премислих, докато не реших, че по-добре да спра комуникацията с него, не ме кара да се чувствам ок.... през цялата седм 1път не ме попита как съм или какво правя.... просто го преместих във филтрирани съобщения... изкл си активноста и край.
Видях, че ми е пратил 1сек клипче към 22:30 как е в някакъв рейс с кучетата :/ (но с мен да се види не може, нищо че е дошъл в квартала ми)....
Сега съобщ. си седи, той го вижда като НЕдоставено и Непрочетено....

Според вас добре ли постъпвам...ако ми пише какво ее случва дали да отговарям.
Мн старателно избягвах да намесвам къде е проблема, понеже очаквам от негова страна да започне конфронтация и това, как аз си въобразявам и се впряга в тъпи неща и прочее.... и преди съм я пяла тая песен....

Благодаря ви предварително.
Извинявам се и за евентуално допуснатите грешки, надявам се да съм обяснил правилно, че не ме бива много. Grinning

Хубав ден от мен 😘

# 1
 • Мнения: 128
Много го притискаш....в неговите очи си досадна отсега, нямате дори връзка, представям си какво ще е ако имате....затова се дърпа, дай му пространство на човека.

# 2
 • Мнения: 10 706
Не, не постъпваш добре. Отдавна е трябвало да спреш да си губиш времето с него.

# 3
 • Мнения: 3 868
Авторката не е досадна изобщо. Добре е направила да прекрати комуникация. Ще чакам някой си половин година да се накани, как ли пък не.

# 4
 • Мнения: 2 892
Ох колко се радвам, че не се занимавам с такива неща.
Той си го е казал просто и ясно, не иска да бърза. Това на женски език означава, че не иска да го притискаш и да го оставиш той да води. Ако си ок с това, го правиш. Ако не си ок- просто приключва всичко. Дал ти е знак още тогава.
Това последното какво да го коментирам... За мен не си постъпила правилно. Баба му не е ок, ти се буташ, че даже се и обиждаш. Аз бих казала, че се надявам да се оправят нещата и да пише, ако мога да помогна с нещо. Аз не бях чула мъжа ми цял ден когато почина баща му, не съм се бъркала изобщо. Е, чаках до телефона цял ден, но то какво друго да направиш. А ти си се виждала с него 3 пъти, човекът ти казва, че не иска да бързате на и ти се цупиш и взимаш мерки, защото той не ти дава обяснение какво точно става с баба му. Не можеш да му държиш сметка за това, че е в автобус с кучетата, или там каквото беше, пък нямал време за теб. Всеки човек в определени моменти има нужда от определени неща. Според мен ти си се показала като човек, изискващ много внимание и това вероятно го натоварва. Не знам какво очакваш повече.
И да, сериозните отношения не е нужно да са сложни, може и просто и лежерно да се случват нещата и края пак да е семейство.

# 5
 • Мнения: 1 472
Истината е, че просто не те харесва достатъчно. Била съм от двете страни на ситуацията, когато нямаш голямо влечение към даден човек нито се сещаш да му пишеш, нито изпитваш кой знае каква нужда да го видиш. Действала съм точно като този мъж, спрямо други мъже, когато са искали познанство, но просто съм ги преценяла, че няма да бъдат те. По-добре не го търси, в момент на скука може и да ти пише, но не му отговаряй, понякога нещата просто не се случват.

# 6
 • Мнения: 884
Дай му пространство..всичкото пространство на света. Щом сега няма нужда да те вижда, никога няма да има. Ако все пак влезете във връзка, ти ще си досадната, ограничаваща жена, която ще се стреми да избягва винаги.
Не е грешката в теб, просто той не е готов за връзка.

# 7
 • Мнения: 21
Аз не се цупя, че баба му е зле или нещо подобно... дразни ме факта, че един път не каза,, да дойда ли да се видим" примерно... иначе се1 в чата и ми говори миличко неща и целувчици.... живее на 20км от София, идва до моя квартал за да си се вижда с не знам си кой си и да разхожда кучетата на не знам си кой си, но не ми писа да сляза примерно да се видим.... за какво изобщо ми го праща тоя клип не знам.......

Вчера исках да се видим за да поговорим очи в очи, но.... щом не стана аз не мога да си тровя нервите вече.... и да се чудя отбягва ли ме или иска да го гоня....

И да аз търся неговото внимание, защо да не го?!?
След като го харесвам искам нещата да са реални, а не в тоя месинджър..... Sad

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 124
Бих посъветвала и дъщеря ми (24г.) в подобна ситуация, да не се занимава с човек, който не проявява достатъчно интерес към нея.

Ако един човек иска да е с теб нищо не би го спряло. Дала си достатъчно време, смятам че всичко е ясно.
Няма да излезе зайче от тази трънка.

# 9
 • Мнения: 943
Досадна си, според моите разбирания. Важното е на живо как се е държал- казваш, добре е било, а се втелясваш в някакви чатове и емотикони. Да не обидя тийнейджърите, ама на 16 год. ли си?

# 10
 • Мнения: 2 670
Няма интерес към теб. Пък ти продължавай да му досаждаш.

# 11
 • Шотландия
 • Мнения: 2 195
Няма интерес към теб. Пък ти продължавай да му досаждаш.
Ако един човек иска да е с теб нищо не би го спряло. Дала си достатъчно време, смятам че всичко е ясно.
Няма да излезе зайче от тази трънка.

+1

Преглътни, действията му ясно показват нежелание да се виждате и желание да си губите времето онлайн. Прадължи нататък и си намери някой, който наистина ще иска да е с теб, наживо.

# 12
 • София
 • Мнения: 6 252
Имам усещането, че напоследък младите хора тотално губят умението да разчитат посланието на отсрещната страна.
Не си му интересна, не иска да се виждате, няма да имате връзка, запълва си времето с теб. Как разбрах? Цялостното поведение говори за това.

# 13
 • Мнения: 3 044
А аз мисля, че те харесва, но се притеснява дали ти ще го харесаш достатъчно и дали ще успее да те очарова и на живо и тъй като вероятно има твърде ниско самочувствие предпочита да си пишете от разстояние, за да не се разочароваш от образа който си си изградила за него. Какво да те посъветвам не зн....може би да му покажеш че не е нужно да е чак толкоз перфектен, че да го харесваш и че може спокойно да бъде себе си пред теб.

# 14
 • София
 • Мнения: 26 844
Зарежи. Още едно време, когато нямаше чатове, имаше една истина:
Който не иска, намира причина, който иска, намира начин.

Общи условия

Активация на акаунт