ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Baba82, успешно съм излекувала стрептококи (малко количество) със стрептококцинум и без антибиотик. Има подобно хомеопатично срещу стафилококи - стафилококцинум. Ако искаш се консултирай с лекар дали да не го включиш поне като подпомагащо лечение. Успех 🍀

# 601
  • София
Момичета, имам почти пълна кутия фризо вом. Отворих я преди три дена и съм ползвала 2-3 пъти от нея. Ако някой го иска или познава друг който го ползва да пише и ще го пратя до адрес. Докторката днес ни го смени с друг вид и затова няма да мога да го изразходя.

Здравей,
Ние ползваме все още това мляко и ще сме с него до захранване, вчера питах отново педиатъра. Ползваме го поради рефлукс. Затова, ако все още го предлагаш, бих го взела Simple Smile

# 602
Момичета да ви попитам с какво мога да мажа против крусти. Имаме малко количество на главичката. И искам да ги премахна, макар че не се виждат толкова. Иначе имам една ергораница на Ергобебе, ама ми е още трудно да го слагам и чакам поне на 5-6 месеца да стане и да мога да го слагам както трябва. И да питам знаете ли от къде мога да си закупя яке за бебеносене в случай, че започна да го разхождам с раничка. Понеже тук сме си с планински климат и ме притеснява, че може да му е студеничко, ако нямам такова специално яке.
Amelin БЦЖ е това дето биеха в рамото нали? Защото малкия има на едното рамо една тъмно кафява точка, която си седи още от родилното и предполагам е от тази ваксина. Притеснява ме, че не отминава и все си стои там и не се заличава.

# 603
Моничка, да, това е. Не се притеснявай, това, че има белег от ваксината е добре. Яке за бебеносене нямам. Цените са им безумни. От време на време в Лидъл пускат на много добри, но трябва да се дебне. Аз ползвам едно на ММ и днес бях с едно голямо на майка ми. Крустите ги мажи 30 минути преди баня с бебешко олио или кокосово масло и масажирай с четката, после измиваш с шампоанче. Има и специални продукти срещу крусти, но и това помага

# 604
Благодаря, Amelin за съветите! Ще ползвам бебешкото олио в този случай. Дано скоро помине това мехурче на бебка дето казваш. А не може ли с нещо да се намаже ( кислородна вода или нещо друго), за да и помине и облекчи. Може да питаш и педиатъра, ако вече не си говорила де. Стискам палци скоро да мине и да го забравите.

# 605
Аз бях тръгнала да го промивам като се спука първия път, но не трябвало. Не се маже, не се промива, не се пипа Simple Smile

# 606
Момичета, имам почти пълна кутия фризо вом. Отворих я преди три дена и съм ползвала 2-3 пъти от нея. Ако някой го иска или познава друг който го ползва да пише и ще го пратя до адрес. Докторката днес ни го смени с друг вид и затова няма да мога да го изразходя.

Здравей,
Ние ползваме все още това мляко и ще сме с него до захранване, вчера питах отново педиатъра. Ползваме го поради рефлукс. Затова, ако все още го предлагаш, бих го взела Simple Smile
Писъх ви на лично съобщение

# 607
  • Пловдив
Георги е със стафилококи, от днес започнахме капките. Дано бързо мине.

# 608
Здравейте мами, днес бяхме на преглед бебка е нспокойна .. попринцип не е ревящо бебе.. педито каза че или са колики или пък са усъмни нещо ухото да не я боли.. утре сме на преглед за ухото.. имаме и разстройство... изписа ни едно прахче ако продължава разстройството.. сега я следим , добре е че няма температура и не повръща.. нямаме все още ваксини което ме притеснява, въпреки че педито каза че има още време. Миналия месец не ни ги биха заради балтерията в носа, а сега заради тези неразположения.. дано отминат скоро

# 609
  • София
Ние днес точно бяхме за втора ваксина. Малкия не разбра даже какво става, хилеше и се плюмчеше през цялото време. Пак е качил бая, за 40 дена от 5700 на 7270, но педиатърката е доволна. Сега го проверявам нон стоп за температура. Доста е поспалив, но така беше и предния път. Единствено се върти доста насън.

Спираме даването на Биоамиката, пъпчето вече му е наред. И ще захранваме като навърши 5м, та края на февруари започва мазането.

# 610
Здравейте мами, не съм писала отдавна. Утре сме на преглед , ще правим вторите ваксини и роторикс втори прием. Първият път с 3 ваксини беше доста неспокоен и ревящ, но не е вдигал темп. Исках ротарикса, защото с баткото лежахме два пъти в болница в рамките на 3 месеца и беше ужасно. Много лапа ръчички, прави балончета и има лиги, но не виждам да са му подути венците. Имам кехлибарено герданче от брат му, но от него не видях никакъв ефект. Слагам го по корем, държи главичката, но не повече от 5мин., още не се обръща от корем по гръб. Мисля да захранвам към края на 4м , изцяло на АМ е.

# 611
Що ли ми трябваше да разправям как бебка е влязла в ритъм... последните 3-4 дена ни върна в първи клас. Сякаш нищо не правим като хората с баща й и се чувстваме като пълни идиоти. Веднъж не нацелихме навреме да я приспим преди да изкривее. Както и да я вземем на ръце след пет минути все е недоволна - на рамо, напред, настрани, по гръб ...превива се, напъва се напред все едно ще сяда, мрънка, плаче. Сложим я в шезлонга - рев, в кошарата - рев, в слинга - адския рев. Върнахме еластичния слинг и наехме нещо средно между слинг и раница, Isara Halfbuckle и направо се родих, толкова е комфортно! Нооо Сиси и там не е доволна. В количката поне заспива, но последните дни беше отвратително навън и едвам стискам зъби поне час да обикалям. Чудя се дали може да е свързано с прословутия скок в растежа в 12 седмица, предишните не мога да кажа, че особено сме ги усетили. Тази вечер ги оставих гушнати с баща й и влязох в банята. След 10 минути цъфна на вратата пребледнял, а тя се дере та се къса. Както й е пеел Зайченцето бяло и тя му се е хилила насреща, изведнъж надала ужасен рев и направо се захласнала. Сложих я на гърда, сукна малко и заспа, но беше яла и спала само преди час - не показваше никакви признаци на глад. Или сме идиоти.

Почвам вече да се чудя за тоя тих рефлукс дето отвсякъде говорят за него дали всъщност не е това при нас. Всеки ден на обяд и при следобедните кърмения суче около пет минути след което рев и превиване, рита с крачетата. В момента в който я изправя на рамо или с крачетата към корема като за акане и се успокоява. Тръгна ли да я връщам на гърдата пак почва същото. Ако са колики, защо ще изчезват само защото съм я вертикализирала? Ако е рефлукс обаче защо само 2-3 пъти на ден, а не при всяко ядене? Притеснявам се дали изобщо успява да яде достатъчно така, въпреки че за 3-4 минути сукане гърдата ми се стопява. Има по 6-7 тежко памперса на ден и затова не съм наела везна да проверя, ще си изчакам консултацията на 26ти. Обаче пак не е акала от три дена.
Лигите се точат по цял ден, а юмручетата ако може до гърлото ще си вкара.

Moni4ka, якетата за бебеносене са безумно скъпи наистина. Виж Мама Мишка във фейсбук - прави приставки за твоето си яке. Мъжът ми си поръча и е много топла и като цяло добре направена. Просто пришива допълнителен цип на твойто яке и можеш да закачаш и махаш приставката когато решиш. Беше около 60-70лв, а “специализираните” якета са по 300+ лв.

# 612
По колко пъти на ден акат вашите бебоци и най вече тези които са на Ам?

# 613
  • Пловдив
На АМ, по два пъти на ден ака. Много рядко по един.

# 614
Моят син е на 3 месеца без 6 дни, на АМ е и ака средно веднъж на денонощие. Сменям в момента хип с Нан органик и забелязвам промяна в консистенцията - определено са вече по-кашави. От самото начало го приучих да си напъваме заедно и той свикна, чака ме да сваля памперса , вътре рядко върши работата Grinning Хич да не е, и бебетата са хора, че и интелигентност проявяват даже. За жалост обаче, заради смяната на млякото, се скъсва от болки в коремчето, трябваше да го направя по-рано. Ама нали в болницата дават хип и не било хубаво да се сменя, ей го на сега приключение.

Някой наблюдения от хип комбиотик? Само моето ли дете не се засеща от него, ядеше до литър на ден и направо озверяваше, и по 180 ми е изпивал на хранене ... Сега с НАН стига до макс 800 мл на денонощие, но все още не съм направила напълно прехода от едното на другото мляко, имам още 2-3 дни, докато го въведа напълно.

Яке за  бебеносене зимно си взех от сайта на бонприкс за 160 лв. Разкошно е, отвкясъде пипнато. Има и по-евтини и намалени модели, но не всички размери. Има и група във фейсбук - бебеносене сърце до сърце, там често пускат малко използвани или нови якета на прилични цени.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 00:50 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт