ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 067
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Аз също в редиците на неспокойните вчера - от 18 до 2.00 ч. не заспа хич, само рев за  цокане от към 20.00 до 2, бях пред припадък накрая... Ще вземем и ние възглавници - какви са тия костилки? Със сигурност ни трябва антирефлуксна - след като на 3 пъти се задави много жестоко докато спи... По съвет на педи сега е на обикновена възглавница от кръста нагоре, но си трябва специална - хем да не си кривш гръбчето, хем да не се свлича. Кажете как сте с нервите в екстремни ситуации, аз си мечтаех за малко винце през ревовете вчера, но не посмях, а и сили нямах да си сипя...

# 166
Аз не съм добре с нервите, а попринцип съм спокоен човек... Мислех че ще съм и такава майка. Рева често, имам лоши мисли. Винце си сипвах на няколко пъти, но малко и ако е заспал бебето. Ама си е кофти съчетано с недоспиване Smirk

# 167
Благодаря delisardeli не знаех , много полезно клипче и ще го имам в предвид!🙏
Maki_ ами уж ям и ще продължавам да ям течна храна и масажите , гимнастиката и Да видим ... успех и на вас🙏🍀
Благодаря Ви. Момичета за отговорите !
Сега поне малко по-ми е спокойно чувайки и други мнения една идея по- спокойно, че като първо дете и сблъскването с подобни ситуации  си ме притеснява, ако трябва да съм честна! Но благодаря наистина! 🙏

# 168
Значи нещо са се наговорили тези бебоци снощи 🙂
Бебо по принцип се буди на 3 часа за папкане. Предната вечер спа дори около 5 часа. Само се вътрях да видя дали е ок, че не беше се случвало. Снощи пък ни разкара играта 😄 Си викам то да не свикнем и да си мислим, че постоянно ще се спи по 5 часа 😄
G star, във фб членувам в група "За дългото кърмене". Много полезна група, като често нови майки като нас питат за нередовното акане 🙂 Та и от там инфото помага. Има и косултанти и опитни майки и успокояват по въпроса.
Аз ползвам песнички за успокояване, бял шум не съм тествала изобщо. То аз му шъшкам 😄

# 169
  • Пловдив
Да чукна на дърво рядко ме изкарва извън нерви. Аз си пия бира и вино. Гледам почти всеки ден по малко да го оставям на баба му, татко му отделя време вечер. Често идват приятели вкъщи или ние ходим и общо взето и на детето не му е скучно. Сега се плюнчи и сигурно ще взема хомеопатия за зъби.

# 170
  • София
Здравейте,
аз чета всичко чинно ама не исках да ви занимавам с проблемите ни за това не мъцвах. Мрънкам при ноемврийките, че там е малко по-тенденциознно да се оплакваме. А тук сте се събрали такива пушки, че ми е неудобно.
Нас вчера ни изписаха от педиатрията на Гешов. Бяхме там от четвъртък вечер. Неспането на малкия и моята нескопосаност като майка ни докараха до там. Миналия четвъртък го заведох на частен педи, защото нашата е под карантина и нямаше как да го види.. Заведох го, щото се държеше много неадекватно и не спеше изобщо.. Имаше две състояния: рев и цокане. Като дори накрая и при цокането рева. Докторът не го хареса как изглежда още от вратата и като почнахме да го разсъбличаме малкият стана винено червен с лилава брадичка  устни и цялото му телце като мрежа. Доктора каза това е ''цианоза и мраморна кожа'' често ли се случва: казах му - всеки ден. И той каза, че е добре още същата вечер да постъпваме в болницата да видим какво става. Според него е възможно да е имал инфекция. Даде ни направление, чу се с колеги и ни взеха. Нищо сериозно няма слава Богу - кръв и урина показват дехидратация (което е нормално, защото 5 от 6 памперса са обилно напикани и наакани.. т.е. той губи всичко веднага). Леко завишени чернодвобни показатели. Акото показа бактерия клебсиела преумонае, за която ми дадоха пробиотик Waya D3, който имал някакъв щам, който му трябвал на него, и също прахчета ентерол. Ехографите сутрин и вечер на празен и пълен стомах показаха денонощни колики. Цитирам ''истинска буря в червата и стомаха му''.  Отделно видяха и колко повръща. Ясно, че имаме някакъв рефлукс. И от там се почнаха с разпитването за режима ни.. И като казах, че го кърмя на поискване, стремейки се да спазвам поне 1 час между храненията, но не винаги успявам: получих скандал, че не се прави така Sad Също и забележка, че не знам колко кърма имам.. че не съм мерила контролно и не съм помпала..Опитах се обасня, че помпането не е като сукането ама...
На следващия ден правихме 6 контролни кърмения с 3-3.5 часа паузи между тях... сутрин имам 115гр, после 105, после 100, после 95, после 85 и накрая след 7 часов рев от него и аз на крака подскачайки - 65гр разлика. И казаха, че каквото и да става, спи не спи, трябва да спазвам дистанция между ххраненията и да включа добавка вечерните хранения. И така почнахме там... страшна мъка е, защото след хранене, знаейки че си е поел каквото трябва той търси още и реве. И може да реве така до следващо кърмене и добавка. Но си спазваме режима и повръщанията намаляха драстично, а изхожданията веднага се разредиха до 1-2 на ден (вместо 7-8). За три дни в болницата наддаде 120гр, а при мен за седмица около 180. Луда работа.
Реших, че с режима ще се оправи и съня ама не.
Вчера ни изписаха, прибрахме се и кърмих в 11:00.. Малкото отцепи само и спа 2.5 часа. От там последва сервизация и следващо хранене и край. Рев, рев, рев. Рева до следващо кърмене в 18:00 и след него пак не заспа.. А аз съм смазана, защото в болницата спах по 1-2 часа на денонощие и един път 4 часа. Това за 4 нощи и 3 дни и половина са няма около 8ч сън. И вчера накрая към 19 се отчаяйхме и качихме детето в колата, белким там се успокои, пък и ние да ходим да взимаме микровълнова и стерилизатор.. И малкото рева първия половин час и в колата, а аз съм припаднала след около час и заспала. ММ не ни е прибрал, за да ме остави да поспя, а е обикалям около София. Просто ужас. Вечерта снощи само го кърмих и припадах. ММ се е занимавал цяла нощ с него. Накрая грохнал, ми го даде в 7 сутринта и каза 'твой е' и той припадна. От сутринта не можем да го успокоим пак. Направо не издържам. Сега свекър ми точно го прибира за кърмене. Бяха на едночасова разходка с количката, аз да се изкъпя и да ям, и да ви пиша. И се надявам след това хранене вече да заспи.
Не знам такова бебе ли е или бъркаме капитално някъде... ама изнемогваме. На бебето също не му е добре. Той си е така от изписването. Не е някакъв период на колики, така си дойде. Само става по-ревлив и неспокоен, и неспящ.
Това е при нас.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 14:55 от Dagny

# 171
Значи нещо са се наговорили тези бебоци снощи 🙂
Бебо по принцип се буди на 3 часа за папкане. Предната вечер спа дори около 5 часа. Само се вътрях да видя дали е ок, че не беше се случвало. Снощи пък ни разкара играта 😄 Си викам то да не свикнем и да си мислим, че постоянно ще се спи по 5 часа 😄
G star, във фб членувам в група "За дългото кърмене". Много полезна група, като често нови майки като нас питат за нередовното акане 🙂 Та и от там инфото помага. Има и косултанти и опитни майки и успокояват по въпроса.
Аз ползвам песнички за успокояване, бял шум не съм тествала изобщо. То аз му шъшкам 😄

Май наистина са се на говорили.
Ема като цяло е много спокойна. Но предната вечер и вчера ми разказа играта. Колики ли бяха, стомахчето, че не е акала цял ден ли. Не знам, но целия ден рева, свива се. Друг път с гушкане минава и заспива сега не помогна. Дадох капки абоколикен и дали от тях или вече се измори успях да я укротя и да заспи. Спала е върху мен 2часа, нахраних я и спа на леглото до мен. Нямаше да издържа и днес така... Днес все едно е друго бебе, спи и яде. Снощи дори Сешоара не помагаше. Исках да рева с нея, толкова жал ми беше.. Ох дано бързо да минават тези колики, да не ни мъчат дечицата.

# 172
Дагни, мила, не знам какво да ти кажа да те успокоя.
Бих те посъветвала да се обадиш на Ася Двмирева или Хедра. Сподели цялата история. Да, те са консултанти по кърмене, но си разбират и от различни състояния.
Иначе брат ми е било подобно бебе. Постоянно е ревал. Съседите са идвали да питат какво юу правят. Майка ми, млада майка, първо дете...какво да ти кажа. Водили са го на лекари и нищо...само някакъв известен лекар случайно в коридора го видял и е казал "какво красиво бебе ама какъв инат, плач от инат". Баща ми само и казал на майка ми ставай да си ходим.
Не мога да кажа, че е подобно, просто споделям. Брат ми сега има дъщеря, еми ела да те видя. Физически прилича на него плюс много реве. Вярно има и много колики и рефлукс...
Ако можеш включи се с въпроси в 1наум, сподели си мъката. Също и в тази група за дългото кърмене.
Скоро имаше въпрос за постоянно ревящо бебе. Имаше доста коментари с подобен опит.
Знам, че е трудно, но стискайте зъби...ще мине. С теб сме!

# 173
  • София
Ох, Дагни, много мъчно ми стана като те четох. Маки добре е казала, провери тези групи във фейса, може някой да даде добра идея.
Иначе аз съм била такова бебе. Ревала съм една година, цялата рода се е изреждала да ме гледа. И после съм спряла. До 10-11 години имах ужасни проблеми с корема, за радост ги израснах.
Впрягай всички около теб да съдействат и се надявам да премине скоро. И в никакъв случай не се обвинявай.

# 174
  • София
Мерси кориандър. Впрягам свекървата да готви, а свекър ми да го разхожда. Те живеят много близо до нас. С тях са нищо не сме на едно мнение ама живи и здрави да са. Не знам как щяхме да сме без тях Cry майка ми също много се опитва да помага ама аз я дистанцирам от нас, защото тя е преживяла твърде много в живота и искам да й пазя сърцето.
Маки, а брат ти кога е спрял да реве? И после какво дете в бил.
Мойто пак плаче. И след последното хранене. Пиши като от болка дори като хапва и то вдигна да се оригне. Тук е някакъв ужас.

# 175
Дагни, всеки път като чета и настръхвам. Отделно имам дежа ву, аз съм ти казвала, че племенницата ми беше с нон стоп колики, бяха полудели от недоспиване. Дръж се, ще мине. Предполагам, че му даваш всичко възможно за колики, пък каквото подейства. Със сешоар пробвала ли си да го приспиш/затоплиш? Ако не, и това пробвай. Дано по-бързо мине този период. Мило детенце, на него му е най-трудно, хем не спи, хем го боли. Хриси има неразположения в коремче от ден 1. Не е абсолютно правилото, че се появяват на 20 ден

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 20:43 от Amelin

# 176
  • София
Охх Дагни направо ми става тъжно като чета...Нито на бебето му е добре, нито вие може да се насладите на този период... Confused

Моя днес 3 часа стоя буден и накрая почнах да се уморявам, а представям си постоянно и всеки ден.
При нас иначе е едно и също. Малко му се беше разбил режимът след ваксината, но вчера и днес май почнахме да влизаме в ритъм. Вчера си заспа в 21:00 стана в 3, после в 6 и си поспахме с ММ. Днес пак ще пробваме към 9-9:30 да го сложим да видим дали ще имаме същия късмет.

# 177
Ох Дагни, съжалявам, че не се е оправило положението. Нямам какво да кажа, знаеш че съм в подобна драма (само дето аз още се правя на силна и отказвам помощ от свекървата).
Писах на няколко консултанта по детски сън, ама те се оказаха мега заети с месеци напред. Една от тях ми препоръча жена, която е консултант по бебеносене, но се занимава и с други бебешки въпроси, та утре сме при нея. Да видим какво ще ни каже.
Моето малко психопатче днес е спало най-много 30 мин, ама поне не реве толкова. Просто не иска да спи. По закона на Мърфи, последната дрямка преди вечерния сън, която исках да е кратка, откара 3 часа върху мен, и се опитах най деликатно да го преместя в спалнята, защото все пак имам нужди трябва да стана, и естествено се ококори на секундата. Сега се моля на всички богове да заспи пак скоро за повече от някви минути, че накрая ще търся консултант по майчин сън, или направо психиатър.
Друго забелязвам напоследък, в редките случаи които заспива, заспива на гърда, и все по-често търси. Ама то не просто заспива ами суче едно 30 40 мин спейки... И после пак е лотария дали ще продължи да спи или ще се ококори.

Сори за дългия (мрънкащ) пост.

Като стана въпрос за белия шум, да ви питам доволни ли сте от някое приложение? Имам една лапичка, която пуска и бял шум, но е с таймер макс 30 мин, което е много тъпо, защото понякога ако детето е заспал и като спре шума и той се буди.

# 178
  • София
Аз съм доволна от white noise baby sounds синя иконка със новолуние.
Да Сиси, ако научиш нещо полезно, стреляй инфо в моя посока. Търси помощ като усетиш, че си достигаш лимита. Аз снощи без малко да припадна с бебето е ръце. Не е ок.
Консултантите по сън според е мен могат да ни помогнат чак след третия месец.

# 179
Сиси аз съм доволна от Baby +. Има тези бели шумове, но са по 60 мин.:

Дагни искрено ти съчувствам за бебчо - дано да го израстне това и коликите пък да минат по-бързо!
Ние днес бяхме на ваксини - нито рева, нито нищо. Засега е добре, не съм давала панадол превантивно, само слагах куул пач на крачето. Но от седмица и нещо коликите се върнаха с пълна сила, по-зле и от преди, та в повечето случаи живее върху мен, в слинга. Само така е спокойна милата...

Общи условия

Активация на акаунт