ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 050
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
И при нас се получава това хриптене само нощем като го кърмя легнала. Не е постоянно, два-три пъти в седмицата го чувам. Нослето не е запушено, няма сополки и за това не съм се притеснила. Сега като казвате, явно отива кърма натам. И моят младеж е лакомник, толкова силно засмуква, че се дави понякога. Мисля, че нямам силна струя и го отдавам на това.

# 556
Ох дано не са бактерии. И при нас е основно нощем, ако го кърмя легнал, но понякога и без да съм го кърмила...
А вземането на секрет за бактерии пак ли е с тази дълга клечка, с която ти бъркат навътре както за Ковид? При раждането ми правиха такъв и беше ужасно... Е след това раждането омаловажави това чувство напълно Grinning

# 557
Може и хъркането да е от набъбнала лигавица от по-сух въздух
Ето това ползвам, слагам веднъж дневно и държи много дълго лигавицата влажна. Повече ми харесва от физиологичния разтвор.
https://www.google.bg/amp/s/www.afya-pharmacy.bg/show-product-13173-amp.html

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 11:23 от Amelin

# 558
При нас също имаше хъркане и то основно докато спи. Ходихме на УНГ и вьрха секрет съвсем лекичко, нищо общо с теста за ковид. Нямахме бактерии, казаха че може да е алергия и изписаха фенистил капки. Засега сме доста по- добре, почти няма хъркане.

Храним се с кърма от шише. Напоследък е кошмср. Тя се поти много докато се храни и изпуска постоянно шишето, сякаш да си поеме въздух. Бута с ръце, върти глава, рита и се извива на дъга..... сменихме биберона, но пск същата работа. Пак си мисля за рахит с това потене. Коремчето къркори яко и пръцка много, може и колики да са. Направо тръпки ме побиват като стане време за хранене.
Иначе си спи през деня и вечерта. Заспива с биба и понякога на ръце.

# 559
При нас първия месец имаше хриптене почти постоянно докато е легнал. Оказа се лек рефлукс. Взехме мерки и вече не се чува от много време.

# 560
При нас също имаше хъркане и то основно докато спи. Ходихме на УНГ и вьрха секрет съвсем лекичко, нищо общо с теста за ковид. Нямахме бактерии, казаха че може да е алергия и изписаха фенистил капки. Засега сме доста по- добре, почти няма хъркане.

Храним се с кърма от шише. Напоследък е кошмср. Тя се поти много докато се храни и изпуска постоянно шишето, сякаш да си поеме въздух. Бута с ръце, върти глава, рита и се извива на дъга..... сменихме биберона, но пск същата работа. Пак си мисля за рахит с това потене. Коремчето къркори яко и пръцка много, може и колики да са. Направо тръпки ме побиват като стане време за хранене.
Иначе си спи през деня и вечерта. Заспива с биба и понякога на ръце.

Доста прилича на рефлукс това, което описвате,класически симптоми. Дори и да не връща мляко, може да е тих рефлукс.

# 561
  • София
И при нас имаше хриптене нощем, но отдавна мина, още първия месец. Нищо не сме правили освен капене на физиологичен разтвор.

Ние в сряда сме на ваксина пак. Очаквам да не се спи цяла нощ, не знам защо такова ми е чувството. Да приключват вече, че ми е голям стрес всичкото това. Grinning

Иначе започнах да оглеждам столчета за хранене, прибори, лигавници с ръкави, всякакви контейнерчета. Малкия доста пари събра по празниците и почвам да ги влагам.

# 562
  • Пловдив
И нашия от раждането е с хриптене, педиатърката ни отложи вторите ваксини, докато не минем през лаборатория, в събота бяхме тези дни чакам да излязат резултатите. Секрета се взима от носа с дълга клечка, супер бързо и внимателно. То аз повече време вкъщи му почиствам носа с клечка.

# 563
Благодаря на всички за съветите и отговорите ви! Ще говоря пак с педиатъра и може и сама да си го заведа в лабораторията. Аз тези дни като се пробвам да почиствам с аспиратор помпичка и плаче както досега не съм го виждала. Sad та дано тестът не го раздразни много.
Дессислава, в коя лаборатория бяхте? До нас има една ситилаб, но са доста грубички при манипулациите, макар мили и любезни

# 564
И при нас имаше хриптене нощем, но отдавна мина, още първия месец. Нищо не сме правили освен капене на физиологичен разтвор.
...

Иначе започнах да оглеждам столчета за хранене, прибори, лигавници с ръкави, всякакви контейнерчета. Малкия доста пари събра по празниците и почвам да ги влагам.
Взех страхотно бамбуково комплектче за хранене от Озон намалено, те още имат някакви промоции, може да видите.

# 565
Нашите първи ваксини минаха, въпреки че ги сложиха 1 седмица преди третия месец, че педито ни беше болно. Вдигнахме два пъти температура, но я свали сам. Беше спокоен и искаше да спи. Но от 2 дни вечер плаче истерично преди да заспи. Нямам обяснение какво му е и нищо не може да го успокои. Като заспи вече няма проблем. Ето сега, преди да го приспя, същата работа. И не иска гушнат и не иска в леглото, не иска в люлката, нищо не иска- само реве.по средата дядо му дойде и го гушна. Веднага млъкна. Тръгва си, гушкам го аз- пак същата работа. Какво ли не пози не смених. Най накрая ми махнах панталоните и се успокои и заспа . Някакви съвети, нещо ново да приложа? 😂

# 566
  • Пловдив
DeeBee в Бодимед на ул. Захари Стоянов /Пловдив/. Беше младо момиче, бебета/деца пускат с предимство, та не се чака.

# 567
Нашите първи ваксини минаха, въпреки че ги сложиха 1 седмица преди третия месец, че педито ни беше болно. Вдигнахме два пъти температура, но я свали сам. Беше спокоен и искаше да спи. Но от 2 дни вечер плаче истерично преди да заспи. Нямам обяснение какво му е и нищо не може да го успокои. Като заспи вече няма проблем. Ето сега, преди да го приспя, същата работа. И не иска гушнат и не иска в леглото, не иска в люлката, нищо не иска- само реве.по средата дядо му дойде и го гушна. Веднага млъкна. Тръгва си, гушкам го аз- пак същата работа. Какво ли не пози не смених. Най накрая ми махнах панталоните и се успокои и заспа . Някакви съвети, нещо ново да приложа? 😂
Може да му е топло и ако ти си облечена с нещо, което го загрява още повече да се бунтува Simple Smile Хриси преди малко рева, та отварях прозорци, за да се успокои. Днес е с един плюшен ромпър, който явно е топъл, но по принцип вече гледам да не я обличам по себе си, а по-леко. Пижамите с петички ги зачеркнах, че се дразни и блъска с крака, за да се отвие. От няколко дни спи с клинче (защото нямам нормални пижами) и с боди с къс ръкав. Големите пък си спаха от самото начало с пижами без пети (вярно, че и сезоните бяха други), но и с тях ми се отвиваха. И до ден днешен обичат да са леко облечени. Веднъж номер едно се разболя, малко след годинка беше, и аз като загрижена майка реших да му обуя чорапи за спане. Това провокира едно от първите изречения, които направи "пешат шоапите". Та като започна и малката да рита олекотената завивка и да се нервира се сетих, че може да й пречат чорапите Simple Smile

# 568
Здравейте, за първи път влизам в групата! Моето момче е на 3 месеца и ни предстои задължителна ваксина и пожелателна рота вирусна. На какво мнение сте за рота вирусната?

# 569
  • Пловдив
Аз и двете дози ги дадох. Не имал странични реакции.

Общи условия

Активация на акаунт