ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 038
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Дагни, височината на тази кутия е 44см, а дължината 78, малкия е висок 60 и няколко см, по никакъв начин няма да мога да я ползвам за упражненията....нито ще мога спокойно да го обръщам, нито мога да спомагам придвижването от единия до другия край.

# 541
Хора, а каква е тая мокра леля, нещо съм изпуснала Blush Написах в гугъл, но ми излязоха неприлични неща Grinning

# 542
  • София
Хахахаха Сиси, не знам дори защо си опитала с такъв сърч, какво очакваше Grinning
Деси, и моят е дългуч. Няма да е като на басейн. Няма начин. Просто това е кутията, която е решение за домашни условия за хора без вана.
Амелин, чета ви редовно ама не ми се пише много. Мисля, като се докопам до пц, да си отворя тема за себеподобни и там да обменям опит. Нямам място тук вече. Чета ви само от обич и носталгия, а не защото е практично. Иначе най-лесно е да отучиш заспиване на гърда. При мен се получи точно за два дни (и сега ми липсва). Просто махаш бебето от гърдата преди да се е наспало и та дааа.

# 543
  • София
Деси, Честно казано нашата вана е по-плитка от тая кутия. Те във водата не стоят изпънати, а и главата е отгоре. Но поясът ми хареса.

Сиси, "мократа леля" ни е домашен хумор 😂 потърси плуването на естествени идеи.

Амелин, Кутията ето я https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-bo … -s-kapak/69903214

Дагни, не те пускам да си ходиш, ти си си наше момиче с ревящо бебе ❤️
За напролет съм намерила басейн в Люлин, ще търся нещо по-наблизо.

# 544
Момичета, може ли един страничен въпрос, извън темите, които обсъждате последните страници.
Моят син върви дълъг и боди потниците на Джордж 0-3 са му къси от 2рия месец. Техните неща са умалени. Някой поръчвал ли е скоро ромпъри, май трябва да са 6-9, иначе 3-6 ще омалеят за най-много месец?

# 545
  • София
Ние имаме и бодита, и ромпъри на Джордж. Бодитата са умалени според мен. Голямата е още на 3-6м, 62см на 6500, бодитата са на края. Имаме и некст, бодитата са по-дълги. Лидлските също са по-дълги.
Имам бодита и ромпъри от следващия размер - 6-9м. Ако искаш мога да ги измеря като дължина, или да ти снимам наложени двата размера да видиш колко е разликата.

# 546
Имам бодита и ромпъри от следващия размер - 6-9м. Ако искаш мога да ги измеря като дължина, или да ти снимам наложени двата размера да видиш колко е разликата.
Много ще съм благодарна ❤

# 547
  • София
Джована, Ето:
Скрит текст:
Ето бодитата:

Отляво надясно:
- бялото с картинки е 6-9м на Джордж
- синьото рае е 62-68 (2-6м) от Лидл
- розовото е 3-6м от Некст
- по-светло синьото е 56 (2м) от Лидл
- тъмно синьото с ракетите е 3-6м от Джордж
- бялото с цветенцето е 0-3м на Джордж
Пускам и снимки със сравнение на ширините. Лидлските са по-тесни и дълги в сравнение с Джордж и некст.

Ето и гащеризончетата:

От ляво на дясно:
- зеленото е 6-9м на Джордж
- тъмно синьото е 3-6м на Джордж
- бялото е 3-6м на некст
- кремавото с шарките е 2-6м от Лидл
- бялото с шарките е 0-3м на Джордж
- розовкото е 0-3м на некст

Гащеризоните според мен си отговарят на размера. Бодитата са пълен шахмат 😂
На повивалника има метър, ако ти трябва в см.

Много ще съм благодарна ❤

# 548
Delisardeli,  много благодаря ❤ От тази информация имах нужда, много ми помогна.
 Нещо бързо дърпаме на височина и някои дрешки започвам да ги слагам като няма две седмици и омаляват.
Друг проблем с гащеризоните е, че като са съвсем по мярка, трудно се обличат и много притискат памперса.
Опитвам се да не се затрувпам с дрешки, ама като има такава вариация в размерите на различните марки...

# 549
  • София
О да, дрешката трябва да не опъва нито на дупето, нито на крачетата. При нас първо почват да подпират палците.

# 550
Май доста от бебчетата са се вкарали в ритъм към третия месец. Сиси започна да прави една 40 минутна дрямка преди обяд, за която все закъсняваме с приспиването. После при храненето към 12 задължително я удрят коликите и спи изтощена на обяд в количката два часа обикновено, а късния следобяд прави още две кратки или една по-дълга дрямка гушната в мен докато дойде време за вечерното къпане. Започнахме пак през ден да я къпем, че много й се изсушава кожата та това малко обърква режима. Горе долу от 21 до 8 го водим нощен сън като става да яде три пъти в тези часове.
Тоя непрестанен дъжд сега обаче много ни съкращава разходките и ужасно ме потиска.
Тия дни се доизцеждам за стимулация от време на време, че ми се струва намаляла кърмата, но май изтървахме момента с поддържането на умението за пиене от шише и стана мъка, а баща й толкова се беше ентусиазирал, че ще може да я храни. Май се почувства отхвърлен 😃 Двамата са си изградили много сладка връзка, аз ако нямах цица въобще нямаше да мога да се класирам. Днес докато я миеше на мивката така майсторски се извъртя и безпогрешно му засмука зърното през тениската 😃
Опитите ни за естествена бебешка хигиена приключиха заедно с ежедневното акане. Вече много рядко се изпишква в мивката, но пък после на повивалника почти винаги.
Jovanna, ние сме по същия начин със смените на памперса нощем. Просто е страхотно като успее да си опишка бодито между двата памперса и трябва да я преобличам при положение, че още със събуждането е готова за рев. Буквално я затапвам с бибата и чак се плаша колко бързо станахме зависими от нея. Вече е твърда асоциация за заспиване, а въртележката се измести от пандата Пип, който е от обкръжението на бухалчето Оли. Белият шум от телефона няма никакъв ефект, но от Пип директно й натиска shut down бутона (както и на мен). Неприятното е че се самоизключва прекалено рано и я разбужда внезапната тишина, но пък се задейства от всяко прискърцване в стаята.
Откакто й се подсече дупето не смея да оставям памперса несменен през нощта, въпреки че и тя не ака нощем вече.

Плуването беше едно от нещата, за които бях твърдо решена още преди раждането, исках още след първия месец да тръгнем, но някак  в сегашната ситуация реших да го поотложа, а и ние с тоя непредвидим режим дето бяхме. Мисля да се престрашим най-късно до третия месец. Ще потърся упражнения да пробваме в нейната ваничка първо. Де да имахме вана вкъщи, но банята ни е толкова малка, че дори тази кутия от икеа няма къде да сложим. Аз също съм решила от другата седмица да се върна на плуване. Едно от нещата за които най-съжалявам е че позволих на лекарите да ме наплашат и спрях да ходя по време на бременността. Записаха ме да тренирам като бях първи клас и за мен това е най-прекрасния спорт за всяка възраст, но особено за деца. Май са доста препълнени групите в София обаче.

# 551
И аз съм с бухалчето Оли. През първия месец точно както Eleonor го описа все едно й натискаше shut down бутона. След това спря да му обръща внимание. Тези дни пак го пробвах и пак действа безотказно. Но наистина е много тъпо, че няма режим на постоянно "бръмчене" и се изключва бързо и в този момент бебето се буди... Първият месец го играх с непрекъснато тичане и включване отново, но сега реших да не го ползвам. Отгоре на всичко, му се развали бутончето за изключване и регулиране на силата на звука.
Пълен обрат с бибата и при нас. Както я буташе до преди месец, сега е напълно пристрастен към нея. Плаша се и аз дали ще дойде време да ставам по няколко пъти на нощ да я слагам.
Иначе продължавам да се надявам, че ще започне да спи през нощта без да се буди. Пробвам всякакви режими, но още не сработва. Но още няма 2 месеца и половина, може би трябва още да порасне. Все пак не мога да се оплача от него. Спи по средно 3 часа без да се буди, не плаче много вече. Та така при нас.
Вие как я карате? Все забравям да ви питам чува ли се нещо като хриптене, "шмъркане" в нослето, понякога като се храни? При мен особено сутрин е страшно. Все едно един тон сополи има. Не тече нищо, не е и запушен. Поне не изцяло, иначе нямаше да може да яде и биба да смуче Simple Smile  слагах Либеро назален разтвор, пръсках Стеримар, с мъжа се борим с какви ли не механични аспиратори. Понякога излиза малко сополче, но не винаги. Гледаме и да не го правим често, тъй като ме предупредиха, че можем да навредим на лигавицата повече... Педиатърът като го преглежда не каза да му има нещо, а аз като го питах преди време каза, че така били повечето бебета.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 00:13 от DeeBee

# 552
И аз съм с бухалчето Оли. През първия месец точно както Eleonor го описа все едно й натискаше shut down бутона. След това спря да му обръща внимание. Тези дни пак го пробвах и пак действа безотказно. Но наистина е много тъпо, че няма режим на постоянно "бръмчене" и се изключва бързо и в този момент бебето се буди... Първият месец го играх с непрекъснато тичане и включване отново, но сега реших да не го ползвам. Отгоре на всичко, му се развали бутончето за изключване и регулиране на силата на звука.
Пълен обрат с бибата и при нас. Както я буташе до преди месец, сега е напълно пристрастен към нея. Плаша се и аз дали ще дойде време да ставам по няколко пъти на нощ да я слагам.
Иначе продължавам да се надявам, че ще започне да спи през нощта без да се буди. Пробвам всякакви режими, но още не сработва. Но още няма 2 месеца и половина, може би трябва още да порасне. Все пак не мога да се оплача от него. Спи по средно 3 часа без да се буди, не плаче много вече. Та така при нас.
Вие как я карате? Все забравям да ви питам чува ли се нещо като хриптене, "шмъркане" в нослето, понякога като се храни? При мен особено сутрин е страшно. Все едно един тон сополи има. Не тече нищо, не е и запушен. Поне не изцяло, иначе нямаше да може да яде и биба да смуче Simple Smile  слагах Либеро назален разтвор, пръсках Стеримар, с мъжа се борим с какви ли не механични аспиратори. Понякога излиза малко сополче, но не винаги. Гледаме и да не го правим често, тъй като ме предупредиха, че можем да навредим на лигавицата повече... Педиатърът като го преглежда не каза да му има нещо, а аз като го питах преди време каза, че така били повечето бебета.

Ние бяхме с хъркащо носле, педито ни каза да пуснем един носен секрет и се видя че имаме бактерия. Направиха ни антибиограма. Лекувахме с едни капки за очи 7дни и вече се изчисти.

# 553
Аз понеже кърмя легнала и така чувах това хриптене и като го погледнах, изтичаше кърма от носа 😄 скоро не е изтичала пак, но си има хриптене и си мисля, че като се храни и млякото отива към носа и затова така става. Питах в темата за кърменето, казаха, че е нормално, но не знам при вас дали е от това. През останалото време го няма.

# 554
  • София
Пиранките са на комбинирано хранене, едната е леко хремава и изкарва мляко през носа, въпре че яде от шише полулегнала. Другата не яде толкова лакомо и няма такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт