ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 060
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Деси, това с плуването звучи много интересно, ако ти се разказва кажи повече какво представлява - колко време, индивидуално ли е, детето кефи ли се? Мислела съм и аз за плуване, но с тези интервали на будуване от час и нещо, се притеснявам как ще организирам цялото нещо и докато стигнем и се подготвим дали няма да е вече супер раздразнено бебе.

За памперса нощем, тъкмо ви пишех на предното събуждане, че не ака нощем, е така беше оакал ситуацията, че отидох да го измия и после като се събуди - половин час приспивай наново.

За стоенето по корем, залепихне едно огледалце зад повивалника и поне от пръв опит седя доста повече от обикновено преди да се разписка. Гледа се, изучава се, чак тръгна да "лази" към себе си.

Препоръчайте ми аспиратор за нос. Бях решила да не ползвам такова нещо, след като и неонатолога и лл не го препоръчаха. Капя физ.разтвор, пръскам спрей, но често има твърди секретчета дето го виждам навътре в ноздричката, но колкото и да капя не мърдат.

# 526
Аспиратор имаме помпичка - механичен на Нук мисля че, 0 работа. Виж този за прахосмукачка дето се връзва - Baby vac мисля -  е супер. Рядко ползвам и не редовно - ако усетя, че нещо хъхри/се дави, досега 3-4 пъти общо. Знам, че не е особено ок, но работи. Иначе с клечки за уши успявам да ги ловя сополчетата.

# 527
  • София
За аспиратор - ползваме маример за уста в комбинация с дозички физиологичен разтвор.

# 528
днес за първи път го закарах на плуване, яде след това и спа 4 часа. Събуди се гладен, изяде си дозата и искаше още.
Деси, и аз от доста време му се чудя на това плуване, една приятелка ми беше споделила, че води бебето си там. Как протичат нещата там? Какви са ти впечатленията за ходене веднъж?

# 529
Аспиратор взех един май на нук от ДМ. Ако се разболее, вадя бейби вак от шкафа - чудеса прави. Впрочем пробвала съм го на себе си, не е въобще страшно, само звучи
Плуването едно време беше вкъщи във ваната. Идва инструкторка, показва ми упражнения и аз в паузите за будуване пълня ваната и ги правя. Често са ми заспивали на края на плуването още във ваната. Много добре влияеше на съня. Сега нямаме вана и единственият вариант ми е да ходим на басейн. Там, където децата ми плуват има плуване за бебета, но и мен ме притеснява това, че имам час, час и половина прозорец будуване и съобразявам целия си план за деня с това. Излизам и я мъкна с мен по задачи, но тя си заспива без проблем в столчето за кола, когато й дойде времето. Иначе плуването според мен е задължително за децата - дали ще е за бебета или по-натам в детската, важно е да прекарват време във вода

# 530
  • Пловдив
С много добри впечатления останах, чисто и топло е. Урокът е индивидуален до към 40 минути. Във вана е. По гръб, по коремче и потапяне на главичката правят. След като приключихме му направиха масаж и гимнастика. Георги остана очарован, но той обича водата. Отидох с нагласата да видя той как ще реагира и дали ще му хареса, в случая закупих месечна карта, ще го карам два пъти седмично, с тенденцията да е дългосрочно, за да има смисъл и да развие уменията за плуване. Има си баня, сешоари. По време на плуването нямаше други деца /предходното го обличаха в съблекалнята, има две такива та децата не се засичат в едно и също помещение/. Графикът за деня е резделен на различни възрастови групи, предполагам, че вече при басейна, където са големите дечица, ще са повече от едно.
Иска ми се, като порасне да ходи през ден, но ще видим финансово как ще сме.
Бях категорична за плуването от части, защото аз плувам само като усетя дъното, в момента, в който не мога да го докосна и потъвам като талпа. Отделно, че това е спорт, който развива всички групи мускули и дори за хоби е релаксиращо и тонизиращо. Нямам амбиции да се занимава с това, а просто да изпитва удоволствие от нещо, което в момента му харесва.

Нямам аспиратор, към момента дийствам с физ. р-р и кличка за уши.

# 531
  • София
Деси, много добре звучи това.

Ние също викаме инструктор вкъщи. "мократа леля" им прави плуване във ваната. Обаче на мен ми се прецака кръста и нямам вариант да ги упражнявам между нейните посещения с това навеждане.
Амелин, ако нямате вана, става и с най-големия пластмасов контейнер от Икеа.

Напролет ще търся нещо, което да е в басейн, за да мога да ги държа във водата, а да не се навеждам. Само не знам как ще стане с двете едновременно.

Иначе много добре се изморяват. Аз късно се научих да плувам, чак в 6 клас, а много обичам, жаба съм голяма. Мм пък хич не обича, че е с голям диоптър и без очила хич не вижда.

# 532
  • Пловдив
Във ваната може да ги оствяш с такива пояси, хем на тях си държат главата стабилно, като са по корем

# 533
Вярно, че инструкторката ми беше казала, че може и в корито.. Дели, това ли или някои по-голям

Аз имам такъв вкъщи, ще я пробвам. Упражненията още ги помня. От кръст и аз ще се оплаквам явно Simple Smile
Чета за детския сън... Дагни, работиш ли с консултант или беше правила единична консултация само? При кого?

# 534
Деси това с плуването е страхотна идея. А на колко месеца или кг. трябва да е бебето?
Аз искам да се похваля малко с прогрес в заспиването й в нейното креватче 😍 За мен това е огромно постижение, тъй като досега заспиваше или на гърда, или върху/до мен. Чета “Ръководството за недоспали родители” и там пише един метод - вземи/остави. Трябва да имаш нерви и спокойствие. При мен проработи сега за следобедния сън - направих го обаче около 29 пъти в рамките на 40 мин. Но се получи и тя заспа САМА 🥰❤

# 535
  • Пловдив
Вили, от навършване на един месец може да се запише на плуване.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 18:22 от Десиссслава

# 536
  • София
Аз днес си купих кутията за плуване от ИКЕА. Казва се SAMLA и е най-голямата: 130л. Чакам с нетърпение "мократа леля" да ни навести у нас, най-вероятно вторник ще е. Или другия петък.
Мис Сардели, на пролет идвам с вас, ако намериш басейн! И ако малкият е една идея по-лесен, де.
Амелин, не съм се свързвала с консултант. Честно казано съм доста скептична към тях. Струват ми се като някаква мода в момента. Следя лекциите на 1 наум като свекър ми излезе с бебето, чета кой какви проблеми има и направо ми е смешно. Не че се хваля или нещо, то не е за хвалене, ама тия които търсят консултантите по сън за техните измислени проблеми със съня са меки Мари. Нямат проблеми, имат бебета просто. Ако имаха бебе като мойто, нямаше да се размножава човечеството. И най-много ми е забавно като консултанта отговори, че това или онова се оправя трудно или че не може да се оправи... Тогава се чудя за какво да го викам,да хвърлям грешни пари на вятъра. Нямам време да работя с тях, щото съм заета бебето да не става синьо.
Айде стига съм мрънкала, имам много помощ, не съм сама, имам и напредък. Моят често си заспива сам. Вече оставането заспал е друга история. Имаме напредък с реването, вече е по-малко. Сега отскоро бедствам с кърменето ама това е дълга история,не ми се разправя.
Все пак бебетата растат, нещата се променят много бързо, не изключвам възможността да помоля консултант за помощ, но това ще е след 5-6ти месец. Сега не мисля, че някой е в състояние да ни помогне. Много сме малки още.
Та така...
Бебеносенето не се получава въобще. Скоро ще спра да опитвам.

# 537
  • Пловдив
Дагни, това ли е?

# 538
  • София
Да

# 539
Ох, Дагни, пиши по-често, внасяш свежест Simple Smile Аз съм от тези с измислените проблеми, които четат за детския сън. Нямам проблем със съня, тя си спи. Всъщност не мога да кажа, че имам проблем въобще, но искам да я приуча да не заспива на гърда. Особено за дълго кърмене става много досадно в един момент, само един човек може да приспива. Отделно четох, че каквото ги е приспало, него търсят, за да заспят пак като се разбудят...е това е още по-досадно.Явно е нещо друго това за плуването от ИКЕА, сега ще го търся

Общи условия

Активация на акаунт