ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 029
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Добре дошла, Габи!
Аз също не се замислих за Ротата. Хубаво е, че има ваксина срещу този неприятен вирус. Ще съм по-спокойна като започне да  лапа всичко. И при нас след първата доза не е имало някакви странични ефекти. Възможно е да е имал повече газове рано сутринта, но не мога да преценя, защото си ги има по принцип. Аз я сложих заедно с първите две задължителни ваксини. Ще видим на следващата доза как ще е.

# 571
Здравейте, за първи път влизам в групата! Моето момче е на 3 месеца и ни предстои задължителна ваксина и пожелателна рота вирусна. На какво мнение сте за рота вирусната?
С голям кеф ще пропуснем. Колкото по-малко отрови, толкова по-добре. А и те са доста щамове, ваксината за колко е - май за 1. И не е вярно, че 100 % 40 градуса темп.и в инфекциозна - от опит, изобщо не влязохме м б-ца с баткото, когото кърмата ми го спаси. Пък и хич може да не го хванем!

# 572
Ох дано не са бактерии. И при нас е основно нощем, ако го кърмя легнал, но понякога и без да съм го кърмила...
А вземането на секрет за бактерии пак ли е с тази дълга клечка, с която ти бъркат навътре както за Ковид? При раждането ми правиха такъв и беше ужасно... Е след това раждането омаловажави това чувство напълно Grinning
Ох, и на мен само стафилококи са ми в главата! Толкова често ги заразяват в болниците, че ужас! При моето дете хъркането се засили и пуснах секкрет, ще видим! С клечка е да, лаборантката обаче едвам я докосна с клечката, дано да е взела коректно пробата. Предпочитам еднократен дискомфорт пред лъжлив резултат. Много са упорити въртреболничните инфекции и бактерии, реве ми се ама каквото сабя покаже Wink

# 573
Мамии, сигурно е малко рано да питам, но в момента съм на вълна захранване. Вие от кога мислите и с какво да започнете захранването?
Ние сме само на кърма и някъде четох, че е добре да се започне от 6ти месец. Аз лично мисля, че бебето ще си покаже кога е готово.

Вашите бебета в каква поза спят? Нашата принцеса спи само по гръб още от края на първия месец. Слагам я аз настрани и след 5мин се е обърнала по гръб и спрях да я слагам настрани.
И още нещо 😊 Кая се върти от корем по гръб, но от гръб по корем неможе още. Опитва се от гръб настрани с малко помощ от моя страна. Вашите мъници въртят ли се вече?

# 574
Мамии, сигурно е малко рано да питам, но в момента съм на вълна захранване. Вие от кога мислите и с какво да започнете захранването?
Ние сме само на кърма и някъде четох, че е добре да се започне от 6ти месец. Аз лично мисля, че бебето ще си покаже кога е готово.

Вашите бебета в каква поза спят? Нашата принцеса спи само по гръб още от края на първия месец. Слагам я аз настрани и след 5мин се е обърнала по гръб и спрях да я слагам настрани.
И още нещо 😊 Кая се върти от корем по гръб, но от гръб по корем неможе още. Опитва се от гръб настрани с малко помощ от моя страна. Вашите мъници въртят ли се вече?

Препоръките са в 6ти месец да започне захранването, не по-рано. А най-безопасната поза за сън е точно по гръб с главата на страни, а и за гръбначния стълб е добре бебето така да лежи.

# 575
  • София
Alen mak, мерси много! Ще погледна и там. Аз се чудих дали да не поръчам от Bambuki, но първо ми идват скъпички, второ са ми мноого тъмни и депресиращи цветовете Grinning Ще се откроява храната, но ми се иска да са по-светли купичките, че и на детето окото да хванат. Иначе взех и една подложка с вградена чиния направо. Не знам дали успявам да го опиша. Само не съобразих големината на таблата на стола, но докато не пристигнат няма как и да разбера.

Иначе нашия се мъчи да се надига да сяда. С ММ се смеем, че бебето прави повече коремни преси, отколкото нас двамата взети заедно. Зяпа постоянно като ядем и ни следи хапките, а като види лъжица и почва да отваря уста. Та мисля като навърши 5м да почвам захранването. Засега съм наумила с тиква да почна, но да дойде времето и ще видим.
Врътва се инцидентно от корем по гръб, но не е придобил това умение още. За гръб към корем хич и не се трогва.

# 576
  • Пловдив
Аз от 4 ще захранвам, от 6, ако стои стабилно започвам с ЗВБ. Иначе оня ден му дадох връхче на лъжичка с кисело мляко /та пак си е захранка/, но не му хареса. Ще започна с картоф.

# 577
  • София
Слагаме ваксини + рота другата седмица. Няма вариант да изпусна дори незадължителна ваксина. По-натам ще питам и за варицела. Май май и аз ще се ориентирам към по-рано захранване, защото бедствам с кърменето.
Изоставаме със обръщане и подпиране на лакти.

# 578
Аз от 4 ще захранвам, от 6, ако стои стабилно започвам с ЗВБ. Иначе оня ден му дадох връхче на лъжичка с кисело мляко /та пак си е захранка/, но не му хареса. Ще започна с картоф.

Можеш ли на лично да ми изпратиш тази таблица  за захранването?

# 579
Здравейте момичета, от няколко дена бебка е нспокойна и реве. Не държим биба , като й давам бибката я дъвче и днес звъннах на педито да питам дали може да давам някаква чесалка , каза че може .. да не би да са зъбки? Раничко ми се струва. 3 месеца + 5 , Вие дали вече давате чесалки? Забелязвам че като дъвче бибата се успокоява и спира да реве. Иначе имаме напредък с главичката. Вече доста нависоко си я вдига като е по корем, подпира се на лакти. Вие все още придържате ли главичките на бебките ? Като е на ръце продължаваме да я придържаме. Само като я вземем отпред с разкрачени крачета тогава не я придържаме. Бяхме на ортопед също. Всичко е наред. За гр. пловдив в Селената - др. Янакиев. Доволни сме😊

# 580
Аз също планирам да захраня на 4 навършени месеца, като ще започна с картоф, тиква, морков и сладък картоф. Мисля, че само на АМ до 6 месеца е много, като изкуствено надуване, въпреки че Моника не качва повече от нормалното, но предпочитам зеленчуци пред памлова мазнина и т.н.  Надявам се и по- бързо да изчезне рефлукса.
Много хубаво отваря уста като и се поднесе лъжица, така давам капки и свикна.

# 581
Нашия Никола всеки път се заглежда, като се храним с ММ и отваря устичката.  😄
Вече 2-3 пъти му подавам с лъжичка кисело млекце, понеже така жално ме гледа и си го хапваше без проблем. Явно му хареса. Иначе  още не съм решима дали в 5 или 6 месец да запоюнем захранването. Главичката вече почна да я държи изправена и постоянно иска да седи и се надига напред доста често.
В четвъртък сме на първите ваксинки и дано всичко си  мине добре.

# 582
Преди 5 м.със сигурност няма да захраня, 5 + или най-добре 6 - последните препоръки са такива, вкл.заради алергии - преди тази възраст нямат развити функции да се борят с алергии. А и токова малко не си го представям как ще му пъхам лъжици.

# 583
Определено и аз ще почакам за захранването. Може на 5 и половина да почна с количество в размер на лъжичка. Малката е супер активна, много се надявам на това да се дължи слабото наддаване. Разбира се, педиатър ще каже колко е наддала, но бяхме 1300, 900 и 600 съответно за първия, втория и третия месец, а сега грубо на моя кантар към 200 грама за 3-4 седмици. На ръст се е издължила определено. И тя е станала раздразнителна в последно време, иска повече внимание и игри. Ротавирусна няма да слагаме, нещо много го мислих, ама и на големия не сложихме... Варицела ще сложим, ама да тръгнат задължителните както трябва. Че наесен - ясла. Как сте с лигите? Нашата много пуска вече

# 584
За лигите и зъбките мислим да поръчаме кехлибарено колие. Някоя да е ползвала и да каже мнение

Общи условия

Активация на акаунт