COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 768
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 150
  • Другата България
Признавам го този перфектен ход на управляващите, с който да си вържат гащите, че и да излезнат обичани и умни. Ваксинацията не вървеше добре, дози оставаха неизползвани, и разбира се, за това беше виновен лошият народ, който се записва, пък не идва да се ваксинира. Някаква отговорност да се поеме, някаква критики или поне друг поглед към организацията на вискинирането - няма разбира се. Перфектно е, просто в другите страни вички се явяват, българите са най-безотговорни, най-несериозни, най- макси не носят. Познат рефрен.

И сега всеки, който желае, има достъп до васкинта. Уж. Да, най-бързите и ориентираните, живеещи и на опредлени места, ще осигурят себе си и близките си, рискови и не такива, най-напред. Дали това е начинът, по който да се осигури възможно по-бързото ваксиниране на (желаещите от) групите, които са най-уязвими - това са незначителни подробности. Просто “спасяваме” ваксините. Благородно даже. А и българи от чужбина обмислят, изглежда, да идват да се ваксинират, понеже в тяхната чужбина има приоритети и редът им ще дойде след месеци. И нека да не бъда разбрана погрешно. Никой от тях/вас не обвинявам. Естествено, че ще гледаш да спасиш себе си и близките си, щом ти се отдава възможност и системата го позволява. Една държава, обаче, в условия на пандемия да има официална политика “по-силният/умният/привилегированият/богатият и т.н  (евентуално) ще оцелее”, и да я представи като нещо хубво даже, е просто абсурдно.
Не бих могла да го кажа по-добре, Чека.
Съгласна съм дори и със запетайките.

# 21 151
Как се чувстват вашите близки след АЗ?
Моите познати са с доста изявени реакции - температура, втрисане, отпадналост и изобщо казват, че са се чувствали доста зле около 24 часа.
При поставилите Файзър няма такива оплаквания.

# 21 152
  • София
Е, Бояна, аз не зная как и какво да коментирам вече, за мен логиката и здравия разум отдавна ги подминахме като малка гара...
Така е, но аз затова се движа по своите логика и здрав разум, и мисля, че като има реален изход ще го третирам като такъв. Ако трябва индивидуално.

Моралните въпроси ги коментирахме също, Чека е обобщила, не мога да добавя повече. Те са показател за нивото ни, но то е измерено отдавна, та това не е новина. Възрастните, немощните, болните тук никога не са се радвали на повече от лайк за дядо Добри и смс в някоя кауза. Реалната солидарност е далеч от нивото на развитието на обществото ни.

# 21 153
Ами аз писах по-напред в темата.
На моят мъж, след тази ваксина му се наложи да си вземе болничен.
Т.е. аз ще изчакам за другите ваксини, защото го видях на живо и не искам това и за мен.
Особено, ако резултата е един и същ или по-добър.
Всеки сам решава. Ваксините са за пълнолетни.
Живеем във времена на интернет и е пълно с инфо.

# 21 154
Вакскнира се масово буквално от ден. И вече се говори как всеки имал възможност. Тези центрове ще ваксинират още известно време,нали? Няколко седмици? Защото взех да имам чувството,че днес е денят и край, вече се прецакаха, не съм отговорна и т.н.

# 21 155
Моите познати са с доста изявени реакции - температура, втрисане, отпадналост и изобщо казват, че са се чувствали доста зле около 24 часа.
ММ имаше температура. 37, 6. Пи аналгин . Поти се днес цял ден. В 16,30 - 36,8.
Сега е добре.
На мен нищо ми няма. Малко ми се гади от вчера и толкова.
Сигурно въобще не ме облада защитата.
Ще се разбере след 4 седмици.
Ще си пусна антитела. Утре пак маска, работа и всичко постарому.

# 21 156
  • София
ММ вдигна 39 градуса нощес с втрисане, мускулни болки и отпадналост, чак днес следобяд му просветна. Аз имах леко главоболие, като махмурлук но слабо. Той определено нямаше как да работи днес, аз си бях ОК.
Вчера следобяд се ваксинирахме във ВМА. Не считам че сме "откраднали" нечия ваксина, това са безумни тези. Няма нужда от чак толкова патос, както аз съм отишла, са имали възможност всички софиянци независимо от възрастта.

# 21 157
Ами като сте притеснени от моралния облик на обществото ни и не сме достатъчно солидарни - ето да дадем предложение ваксините ни да заминат за възрастни хора в бедните държави, тук да ваксинираме само нашите възрастни  хора и готово. Който се ваксинирал добре. Другите да му мислят, да сме солидарни с целия свят. Малко се съмнявам, че на целия свят му пука за нас, но нищо. Важното е ние да сме широкоскроени и морални. И то за ваксинация от събота, днес е неделя.

# 21 158
На мои познати са им казали, че АЗ е най- подходяща за хора с автоимунни заболявания.

# 21 159
Благодаря, дами. Ще изчакам РНК ваксините май.

# 21 160
Аз не мога да разбера от къде дойде тази глупост, че някой крадял нечия ваксина. Ваксини има и теръпва ще има. Възрастните и хората от приоритетните групи си имат тяхното време за да си получат полагащите им се ваксини - всеки делничен ден. Това, че не искат да го направят си е тяхно решение. Ако искат - отиват в оказаните часове и си се ваксинират. В крайна сметка за тях са обявени 5 дни седмично, а за останалите само 2. Така че никой нищо на никого не краде. Нито го предрежда - има обявени дни и чесове за всеки.

# 21 161

Аз се ваксинирах днес, около 10 часа с АЗ. В момента съм с темп. 38,2 и малко ме тресе. Не е нещо, което не може да се изтърпи. Болки нямам. Дано утре да съм добре.

# 21 162
  • Другата България
Вакскнира се масово буквално от ден. И вече се говори как всеки имал възможност. Тези центрове ще ваксинират още известно време, нали? Няколко седмици? Защото взех да имам чувството,че днес е денят и край, вече се прецакаха, не съм отговорна и т.н.
Защото такова чувство се насажда у хората.
Ако са по-лабилни, ще се "вържат".
Ти мисля, не си от тях.
Все пак изборът е личен, осъзнат, информиран, съобразен с личното здравословно, ментално и всякакво друго състояние на индивида, поне на грамотни и четящи хора имам предвид.

# 21 163
  • София
На мои познати са им казали, че АЗ е най- подходяща за хора с автоимунни заболявания.

На приятелка с Хашимото ѝ казаха, че Астра Зенека е най-подходяща за нея.
Кой е измислил, че някой "краде" от някого ваксини? От страници се обсъжда, че чакаме адски много дози на Астра Зенека и че поне от тях дефицит няма да има, а ще се боцка яко.

# 21 164
При мен чак сега започна да ме наболява леко ръката, като я натисна усещам лека болка там, където ме боцнаха, досега не ме болеше. Ваксинирах се сутринта. Утре може и да се събудя с повече ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт