COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 943
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 650
  • на пъпа на Златията
Всяка държава  колкото и да сме в една  общност  е с различни причини за заболеваемостта.
При чехите това са трудовите колективи. На тях им пука за икономиката. Знаете ли колко много българи са в заводите им? Някои дори си продадоха тук собствеността и си изнесоха  там и децата. Пука им на чехите че някой  ще се разболее.
България ще го приеме и за тест , ваксинация  лечение.
Чехите  ще си намерят здрав работник .
При нас това са   болниците и училищата. Ами предложиха им ваксинация за да могат да работят . Не искат
Ами заслужават ли тогава болничен , питам?  А , да заслужават  защото си плащат осигуровките?
Осигуровките които  данъкоплатците плащат?
Лекарите и учителите са елита на един народ , щом елита е такъв , какво да прави народа?
Гледа им сеира.

# 22 651
Скрит текст:
Скрит текст:
Че какво лошо има ако здравната система не издъхва, в болниците да има и по-леки случаи, ако, например, носят някакъв рисков фактор - възрастни, хронично болни, с наднормено тегло? То е страшно като заиграе сериозният триаж и приемат от задух нагоре. Сега ако има възможност - нека приемат и по-леки и да ги наблюдават.
The Economist имат много интересен анализ на минусите на дългия хоумофис, цитирани са в "Капитал". За съжаление оригиналният им сайт изисква абонамент...

Нищо лошо няма, разбира се. Но е неправилно да се твърди, че имаме по-висок брой хоспитализирани, защото заболяването протича по-тежко заради британския вариант. Това имам предвид.

Има вече доста данни, че британецът е свързан с по-голяма смъртност и хоспитализации. А сравнението на хоспитализираните в България сега се прави с хоспитализираните преди, когато също твърдяхте, че се приемат много хора с леки оплаквания. Хората в интензивното също са повече.
Ами аз имам пример от миналата седмица за хоспитализирана възрастна жена с ковид, не е била интубирана, в България се развива действието. Възстановила се е, изписали са я и на другия ден е починала вкъщи. Сигурно някой тромб, емболия, вследствие на ковид.
Била е от сравнително леките случаи.
Жената не е имала сериозни придружаващи заболявания, била е в добро общо здраве за възрастта си.

За съжаление това, че е била в болница с леки симптоми не й е помогнало особено. Confused

Лили, това, че имало данни, че британският щам е виновен за 60% по-тежко изкарване, не означава автоматично, че хората в болниците не са с леки симптоми. Да, и при първата вълна имаше с леки симптоми в болница,но беше по-трудно и ставаше с връзки. Лично познавам такъв пример. За една от големите столични болници говоря. Сега явно може и без връзки. Смаятй щом чак Мутафчийски го е казал. И освен това по принцип е нормално да има повишаване на хоспитализирани и такива в интензивно, все пак има увеличение на бройките, щеше да е странно да е обратното. Аз не казвам, че всички в болница са леки случаи, това няма как да е така, казвам, че има и доста леки, явно и любимият на всички тук Мутафчийски е на моето мнение.

Loska, погледни си в тълковния речник значението на думата "лъжа", нямаше смисъл от толкова дълъг пост, за да ми обясняваш кога някой лъже и кога не, още повече, че е ясно, че човекът не лъже.

# 22 652
Това е все едно да падаш от 11-тия етаж и някъде към петия етаж да кажеш, е още нищо не е станало, защо не се радвате? Аз лично ще се зарадвам когато епидемията е под контрол, в момента не е.

Колкото до умирането, дори в момента 50-те загинали  за денонощието са ужасно много за инфекциозно заболяване в 21-вия век в уж цивилизована държава.

# 22 653
Чакам си реакциите, дано да няма.

Дано да няма, ама се приготви да има, защото след АЗ всички с много малки изключения съобщават за това, което и аз получих като реакция - Т и грипоподобни симптоми за два дни. Но при всички положения по-добре ваксина, отколкото болест и както проф. Кожухарова каза преди време в едно интервю - предпочитаме изобщо да не боледуваме, отколкото да бъдем добре лекувани.
Днес проф. Кюркчиев, завеждащ кл. лаборатория по имунология към "Иван Рилски" написа за пореден път мнението си, че ваксинираните и преболедувалите не предават вируса и са безопасни за околните.
Колкото до мъжете в бензиностанцията, които били без маски - какво се втзмущавате, да не сте забравили къде живеем? Че откога в България правилата са на почит? Нарушители има навсякъде, накъдето и да се обърнеш - по пътищата, в жилищните сгради, сред кучкарите, а тези, от които зависи да съблюдават спазването на реда, вдигат рамене и казват "ми ние нищо не можем да направим", а всъщност не им се занимава. Редовно и в Билла се демонстрира безпомощност от един клет пазач да накара някой без маска да си я сложи, в резултат на което не следва нищо друго, освен да слушаме поредица от псувни и обиди. Народът си изперка много яко. Точно това е и една от причините да поискам ваксина - на никой не му пука за другите и всеки отговаря само за себе си. Общественият морал е изключително нисък, затова на съвестта на хората не може да се разчита за нищо.

# 22 654
  • Немция
Чакам си реакциите, дано да няма.

Дано да няма, ама се приготви да има, защото след АЗ всички с много малки изключения съобщават за това, което и аз получих като реакция - Т и грипоподобни симптоми за два дни.
Имам информация Grinning за медицински екип от 5 души, ваксинирани с АстраЗенека, в Германия.
Никой няма оплаквания, всички са били на работа на следващия ден. Само на втората вечер повечето са усетили силна умора и са изпозаспали рано-рано. Grin

# 22 655
Аз нарочно отложих за събота тази манипулация, че ми беше много натоварена седмица. Каквото има да става - да минава до понеделник надявам се.

# 22 656
  • София
Значи лекарите получават заплатите си според  работата която вършат и според това  кой колко може да им плаша.
Така че не само Борисов иска  но и лекарите.
Да не мислите , че парите растат по дърветата?
Бюджета е назад с 3,4 процента , как да се плаща  двоино  на мед. персонал? 
Значи богатите държави  нямаха ресурс от мед. персонал и си го набавят т България . Стрикно следят да се влиза в  болнично ;ечение само на нуждаещите се за това. Ние от къде да намерим пари  за  безплатни тестове , ваксинации, ..?

Ами, много просто. Откажи се от 50-те лв., които ви даде Борисов, докато той е на власт. От милион и нещо пенсионери по 50 лв., това са 50 милиона лева на месец. Ей така се плаща двойно на медицински персонал.

# 22 657
Аз нарочно отложих за събота тази манипулация, че ми беше много натоварена седмица. Каквото има да става - да минава до понеделник надявам се.
И аз така. Надявам се, ако има някаква реакция, до понеделник да си отшуми. Пожелавам ни леко да мине Simple Smile

# 22 658
  • Бургас
На мен ми се обади личната вчера следобед, имало ваксина на Астра Зенека, ако искам до 18 часа трябва да отида. Сложих си, доволна съм. Попита как са родителите ми (на тях им сложи същата ден по-рано), казах че реакции нямат никакви. По нейни наблюдения по-възрастните нямали реакции, по-младите по-трудно я понасяли.
Та мен ме унесе снощи, пих Парацетамол изпотих се. Вода ми се пише много. Днес съм като прекалила с алкохола на банкет. Гори ме на айран със сол и зелева чорба 🤣🤣🤣. Убоденото ме боли, но се търпи.

# 22 659
При баба ми и дядо ми на село няма маски, в магазините (два общо) също всички са без маски, събират си се хората. Никой от тях не е усетил особено пандемията.
Моите са в центъра на Пловдив и не е точно така. Ти какво би посъветвала като човек, работещ в медицинска област - да се ваксинират младите, а старите да си живеят както преди това, ли? Нали уж всичко правим за най-застрашената от смърт група. Коя е тя в Германия?

ПП Да поясня, че не карам никого да се ваксинира. Просто ми е чудно как така възрастните, заради които се правеха тези упражнения цяла година, щели да живеят без ваксини както преди това. И сега така си били - без маски, събирали се.. Пък всичките ограничения, които изтърпяхме като нормални работещи и родители - мерси ви.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 15:52 от Анонимен

# 22 660
Дано да няма, ама се приготви да има, защото след АЗ всички с много малки изключения съобщават за това, което и аз получих като реакция - Т и грипоподобни симптоми за два дни.
В темата за ваксините споделяме подробно за реакциите. Всъщност не са въобще изключения тези без.
Скрит текст:
От моето семейство дотук сме 4 ваксинирани (на 42, 45, 63 и 84 г.). Само при мъжа ми (45) имаше рекация - Т и треска, за 1 ден. При останалите - абсолютно нищо.

# 22 661
Марена, дано. Надявам се повече хора да се убедят, че това е полезно на първо време за тях и след това и за другите. Днес гледах филма на Ани Салич "Незабравимите" и се просълзих когато показваха момченцето на загиналия доктор Муса, както и историята за цялото му семейство. Съжалявам за лиричното отклонение, но не мога да остана равнодушна към такива трагедии.

# 22 662
За резултатите на Чехия изобщо не съм изненадан - там има маса украинци, молдовци, румънци и българи, за които последната грижа са някакви мерки (това са доста маргинали като цяло и въобще хора изпаднали от всякакви класации в собствените си държави, и са готови на всичко за да изкарат колкото за преживяване ).
Самите чехи също не се отличават с особена дисциплинираност.

# 22 663
Явно гърците могат да си позволят да не работят месеци наред.
Ние не можем.
Хиляди пъти беше написано, че не всички хора са офисен планктон и ИТ специалисти, които работят от вкъщи.
И че помощи до хората, масово не стигат.
Не съм го писала относно кой какво може да си позволи, а относно изказванията как мерките не работят.
И как видите ли, държавите със строги мерки са на същия хал като тези със леки  или почти никакви мерки.
Ами ето им една държава в която има очевадна полза от мерките.

# 22 664
Според мен ще се увеличават желаещите, като се наваксинират близките им и видят, че всичко е наред. Само ваксини да има. Аз се радвам на всеки ваксиниран и млад и стар.

Общи условия

Активация на акаунт