Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 13 248
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от нас с бебе Ема!
Рени,случват се и такива неща,аз също съм голям заплес,и точно поради тази причина си купувам ваксината преди да ни я сложат.Минавам през аптеката и после при педито да я сложи.
Синеочка,мила айде организирай се,и излизай сутрин,защото виждаш как вали,и с това темпо скоро няма да се видим  Simple Smile
Асе,я да те питам аз нещичко.Болната гърда ми се оправи,но млякото в нея значително намаля,не стига да се наяде само от нея.Давам почти всеки път първо от нея,и после я слагам на другата,но когато сме навън не й давам от нея.Та мисълта ми е,ако спре да произвежда мляко,дали ще стига на Ема и занапред да се наяжда само от една гърда  newsm78 ?Да уточня,че сега й стига дори и само от здравата да яде целия ден.
Чао за сега

# 181
Здравейте , мами  Simple Smile
Заканих се уж редовно да пиша, ама пак се отплеснах нещо. Ние сме добре, растем, за втория си месец Дамян е наддал 920 гр. и е порастнал с 3 см.  bowuu  Сложихме ваксина Пентаксим, нямаше абсолютно никакви реакции.  Педи ни посъветва купувайки третата да си купим и четвъртата, която е за след 1 година, защото "знае ли човек, внос е все пак"  newsm78 Та така мислим да направим.

Най-новото, което можем да правим , е да хващаме с ръчичка  Laughing Преди около седмица сключи пръстенца около крачето на една плюшена играчка (калинка  Wink Това дете ще го зарибя с моята калинкомания  ooooh! )  и оттогава се старая по-често да му предлагам за хващане разни неща. Дори веднъж около 3-4 минути размахваше здраво една дрънкалка .

И при нас наблюдавам от 2 нощи нарушаване на създадения режим - буди се в 4.30  Tired  А си правеше паузата от 23 до 6-6.30. Дано да е временно , както казва Лала, да ни напомня че бебе си имаме.

По повод даването на сок педиатърката ни се съгласи с нас да не даваме, но пък каза "дори и по-късно, пак със сок ще започнем"  Що така  newsm78   Вярно , че не използвах думата "въобще" , а само казах "аз реших да не давам сок" . Но пък после не оспорих думите й, има време ...

# 182
Е, да ама вчера станах луда калинка 3 пъти излизам за по 10 мин. и завалява и се прибирам Thinking Thinking
А днес вече 1 път!!!! И сега тъкмо ще ядем пак и излизам, вали не вали ако трябва слагам дъждобрана. То ми писна вкъщи. Да се организирам, да не е лошо обаче само се моткам напоследък и работа за 5 стотинки не върша. Embarassed Embarassed

# 183
  Педи ни посъветва купувайки третата да си купим и четвъртата, която е за след 1 година, защото "знае ли човек, внос е все пак"  newsm78 Та така мислим да направим.

Само вижте срока на годност, защото ако не ме лъже паметта беше 6 месеца.

# 184
Тя го погледна пред нас преди да каже това, пишеше до 2008.

# 185
  • somewhere over the rainbow
Oле,пак сте изписали света. Докато изчета всичкооо... Crazy
Първо да се включа за църквата. И аз знам,че преди да навърши 40 дни детето не бива да влиза в църква. Е,спазих го това,ама и не ми се е дощяло да го водя до тогава. Иначе като се замисля,това "правило" е напълно лишено от логика. А че детето не трябва да влиза в църква ако не е кръстено е голяма глупост. Кръстено,некръстено,и то си е Божие чедо,и то си е Богу драго /я вижте к'ви термини знам bowuu/. От молитвата,дето попа я чете на 40-тия ден,разбирах единствено Надежда....Даяна ooooh! Начи пак си има име. А майката наистина се води "нечиста" до 40-тия ден,заради лохиите,които се считат за мръсно нещо. По тая логика и жените в цикъл са "нечисти" и не бива да влизат в църква по това време. Е,аз и в цикъл съм си ходила,а пък не ме е ударил гръм още /чук-чук/. Иначе пък попа нещя да ме причести,когато бях в мензис. По повод това,че попът казал еди кво си-ми къв е попът,не е Бог,Бог е вътре в нас,в сърцето. Само то,сърцето ми,ще реши кога да заведа бебето си в църквата. Пък нека ме изгонят-ще се оплача на по-висока инстанция тогава Joy Та мисълта ми беше,че всеки има право да тълкува вярата както си иска,да я нагажда  към своите възможности и желания,да я съчетава с тях. То не стига,че постоянно живеем по разни чужди правила. Айде поне във вярата си да спазваме нашите.
За сведение,аз не съм кръстена,както вярвам и доста от вас...
А за другите бабини деветини...Аз,обратно на fiona,преди да родя,не вярвах в тях.И се подстригвах и всичко. Но онзи ден се случи за втори път-цял ден и цяла нощ Дая пищя като луда. Няма гладна-негладна,няма суха-насрана,само рев. Единствено се успокояваше на цицата-и то не да суче,ами само да й е в устата.Побъркахме се.Сутринта я водихме при педито,прегледа я,нищо притеснително не откри. Прибрахме се-пак рев. И тогава решихме да я водим при една комшийка. Хвърля брашно,прибая й и като се прибрахме-край,смях и гукане,все едно нищо не е било. И като заспа в 21.30,се събуди в 8.30 Shocked Може да е от умора,може да е скок в разтежа,но не изключвам и варианта "бабини деветини"
Събудихме се ,после пак ще намина.

# 186

Наистина не говоря празни приказки и не си правя вятър на устата...

На ръцете бе Асе  Joy  Joy

Попова и аз вече така ще правя  Crossing Arms А те дали ги държат в хладилник в аптеката  Thinking

# 187
Рени,в хладилник ги държат.
Н а Ема днес й става нещо,само мрънка и си хапе ръцете,а като я сложа на гърдата и започва един рев не е за приказка и какво иска туй чадо мое не разбирам!

# 188
Н а Ема днес й става нещо,само мрънка и си хапе ръцете,а като я сложа на гърдата и започва един рев не е за приказка и какво иска туй чадо мое не разбирам!

Да се изкаже и то! Няма да мълчи по цял ден, я! И Пиер-Павел като реши да говори така и спиране няма! Хем не на гърда, а на биберон го включвам, тече, няма лъжа, няма измама, но той явно не иска да яде, а да си приказва на висок глас и да си каже всичко дето си го мисли. И докато не си каже приказката не млъква  Joy

Синеочка, за мастните клетки, внимавай! Grinning Ще вземеш я стрии, я целулит да й докараш на госпожицата, после по козметици ще хукнете след някой и друг месец! Grinning Тез лекари акъл нямат! Понякога се чудя те деца гледали ли са...

# 189
Ето ме пак. Ние в двора имаме едно дърво праскова. И майка ми ме пита дали не можем да направим пюре и да го замразим.Викам,че ще питам из форума.А то кво-Ренито вече е зачекнала темата Hug Ще се поровя за повече инфо и ще направим нещо по въпроса.
Аз не се бях сетила,че скоро ще имаме бъдещи юлки 2007,но като ни подсети pearly,ми стана едно такова мило. Спомних си аз по това време какви разнообразни емоции изживявах. Heart Eyes
Ели, ма той твоят мъж бил много лош бе Joy Кво да му гледаш на бебето,когато спи или кротува? Или така да го гледаш Shocked Joy И какво значи да СИ гледаш бебето? Той какъв му е,комшия ли? newsm78 Когато на теб ти се гледа ТВ или ти се иска да пофорумстваш,връчваш го на него. Аааа,я го виж ти Naughty Бъзикам се де,вие си знаете Laughing Аз филма в 11ч. го гледам и я храня,за да мълчи. Един час ми виси на цицата,но така и мама доволна и бебе доволно. Мир и спокойствие!
Ние още незнаем що е това крусти и ще имат ли почва при нас hahaha
П.П. Да ви се похваля-имам си вече велоергометър bowuu Отивам да карам-умерено де.

# 190
Нан ти да внимаваш с тия уредчета че... Whistling
И пий повече течности  Peace

Еми незнам какво е тва,Галко не ми отказва кърмичка никога Joy

# 191
  • някъде
pearly, честита годишнина! Желая ви много любов, уважение и разбирателство!!!  bouquet
Silvia_N, с какво лекуваш тази млечница, че още не може да се излекува? newsm78 Аз мазах с този новия Нистатин солуцио и  за няколко дни се оправи! Peace
А за това дърпане от гърдата  ooooh! и ние го правим понякога! И то съм сигурна че има мляко, защото като почне да се дърпа от едната и аз му давам другата, той захапва за 5 секунди и започва едно пищене! Снощи, тази сутрин и следобяда само на челна стойка не стоях, за да го нахраня- то легнала, то върху него, на една страна, на друга страна, станах  Crazy

# 192
didi_81 мазах с Daktarin gel, Fungostatin,после ми забъркаха едно лекарство в аптеката, което съдържа  нистатин глицерин и още нещо имаше, после натърквах езичето с нистатин на прах и засега нямам успех. Вчера в аптеката ми предложиха Solkoseryl, но се чудя все още дали да го взема. Какъв е точно този нов нистатин, че да пробвам и аз, дано ни помогне.

# 193
Незнам кой Дявол ме набута там?! В "Родители,преживели загуба". Четох и плаках с глас. Ако знаете колко се радвам,че ви има и,че всички ние се справихме с бременността и раждането и си имаме най-хубавите бебчета на света. Heart Eyes А докато четях,нашите проблеми /акане или не,АМ или кърма,сокчета или не.../ ми се сториха някак елементарни на фона на това, има или няма бебе.
Бъдете щастливи с вашите бебета,дарявайте им много обич,а другото ще си дойде на мястото!
Извинявам се ако разстроя някой,но трябваше да споделя. Повече няма да влизам там. Naughty
Лека нощ и целувки! Hug
П.П. Боже,колко мъка има по тоя свят,Боже!

# 194
  • София
didi_81 мазах с Daktarin gel, Fungostatin,после ми забъркаха едно лекарство в аптеката, което съдържа  нистатин глицерин и още нещо имаше, после натърквах езичето с нистатин на прах и засега нямам успех. Вчера в аптеката ми предложиха Solkoseryl, но се чудя все още дали да го взема. Какъв е точно този нов нистатин, че да пробвам и аз, дано ни помогне.

да ти кажа, този фунгостатин го използвах няколко седмици без голям ефект. Налепите отвътре на бузките ги махнах със сода - топвам клечка за уши в преварена вода, после в сода и търкам, остана й само малко по езичето, но е много по-малко от преди. Мисля, че е добре и гърдите да плакнат с вода с разтворена в нея сода.

Бибошка, Гери-то, имате ли някакви успехи с издържането? Аз засега почти съм спряла да опитвам, че ни се появиха пак коликите, но все пак поне веднъж на ден - преди или след масажа - успявам да я накарам да ходи в гърнето.

Моля, някой ако му се намира излишен Инфакол да каже, че направо не знам какво да правя с тия колики - един куп различни капки опитвам - и Саб, и Еспумизан, и Бейбинос, ама като реши, си реве и това е. Не знам какво ми е на диетата, вчера само манджа с картофи и месо и салата от домати и краставици съм яла, а цял ден и нощ се гърчи и ми е в ръцете  ooooh!.

И да ви питам, ако сте в кухнята например къде си държите бебчетата - аз засега в едно порт-бебе я слагам, ама вече й е скучно в него, иска да зяпа наоколо Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт