Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 13 248
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
Хелоуууу! Имам мнооого да ви разказвам. Странен период минахме ние с бебка и татито... Но сега се обичаме още повече... Но ще пиша друг път, че почва Сървайвърчо...
Само за църквата да кажа. При нас, когато отидох някъде на 15тия ден, ми казаха: Бебето може, ама вие сте нечиста до 40 ден и първо трябва да изчакате да ви се чете и тогава. Не смеяха да вземат бебка на ръце, иначе щяха да я внесат. Като ме очистиха на 40тия ден, и вече си ходим заедно. Онзи ден я оставих с баба й отпред в количката, че да не я разбуждам, ама нали тук в нашето манастирче си ме познават и веднага: къде ви е бебето, защо не го внесете... Тъй че всеки си ги тълкува нещата как си знае. На мен ми харесва как ги тълкуват в нашето манастирче и си я водя бебка и си ни е много хубаво даже... Амин!
 Grinning

Айде че изпуснах кои ще оцеляват!

# 166
  • някъде
Диди ами ти така не можеш да се наспиш.Защо не му направиш къпането по-късно  newsm78
Защото ако не го изкъпя преди яденето в 7 ще се събуди чак в полонощ и тогава няма как да го къпя! Няколко пъти го храних към 6-7 и чакахме да се събуди към 9-10, но той си откарва до 1-2-3 часа през нощта и пропускахме къпането! Crazy
Малеее Асе, ти сигурно през деня си така #Silly smile3507

# 167
Диди, за 14 месеца кърмене вече съм специалист - стига да не прави нон-стоп врътки на цицата (сменя си позите докато спи и мисли, че нините са разтегателни Mr. Green ) спя като тъпан докато тя суче. Пък и вече се наспивам доста по-бързо.
Иначе за сведение това ядене го прави от около седмица. Преди това беше основно на кърма, но давам едни хомеопатични за атопичния дерматит и те явно й оправиха апетита. А на годинка беше 8800, при положение, че се роди 3850, а трябвало да си утроят килограмите Wink Тя добре, че ги удвои... ама с това въртене и тичане... от 6-тия месец ми качва м/у 100 и 200 гр. на месец. То и моето дупе да е като шило и аз няма да качвам, ама пусто ядене Blush

# 168
Бибошка ами ти нали имаш слинг бе душа  newsm78 Що не го разнасяш с него ?

Ами това  обяснявам, че не ще да лежи в ръцете ми, а изправен и метнат през рамото - да гледа света отзад и така заспива, обаче ако го преместя оттам, се събужда веднага и почва да мрънка - а на рамото няма как да го завържа със слинга, щото е много високо. Как ли не го мислих до го омотая, ма нещо не мога да го измисля... newsm78

# 169
Добро утро на всички...май за сега аз съм първа за днес,ама ние току що заспахме и използвам да видя какво пропуснах вчера. Пламена още преди месец си наглси режима да пропуска едно нощно хранене,само че е това в 12часа, така че от 21ч яде чак 04.30ч.С топ да я будя в 12ч не става.А от няколко дни и по обед си прави едни паузи от 5 часа  newsm78 По съвет на педито увеличих мааалко милилитрите и предполагам че има връзка. Иначе след наддаването ни от 1.200кг миналия месец сега сме едва 600гр. - нещо не ми се връзва, ама...Гледам я, напълняла е, само на кърма сме,но по малко от 100мл на ядене не е имало....не знам  newsm78
Айде за сега чао...до осле.

# 170
А на годинка беше 8800, при положение, че се роди 3850, а трябвало да си утроят килограмите Wink Тя добре, че ги удвои... ама с това въртене и тичане... от 6-тия месец ми качва м/у 100 и 200 гр. на месец.

Мишел беше 8.500 на годинка а 10-те кила ги ударихме чак на 2 години. А беше на АМ от 3-я месец, уж напомпвало, ама при нас не се получаваше. Като беше на кърма ми ковяха на главата, че не ми стига кърмата, като минах на АМ пък че не съм й давала достатъчно! Абе въобще не го храня това дете и това е Grinning Държа го гладно и пестя от ядене  hahaha Сега с малкия ела да видиш какви количества се изяждат, изсмуква ме и мен и шишето като прахосмукачка. За него пък ми казаха да съм му давала по-малко да яде, на диета сиреч да съм го държала Grinning Ами 1 ден пробвах, но той просто не спря да реве. Сега яде по 160 грама 6 пъти на ден и отделно 2 пъти го кърмя и успява да дръпне около 60 грама всеки път (преди 2 дена го изтеглих преди и след кърмене, имам една бебешка везна). Дебелее с часове! Скоро ще настигне сестра си тъй като гледам.  Grinning Явно в нашето семейство средно положение няма Grinning

# 171
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добро утро! Ние май сме най-ранобудни днес!
Да ви споделя, че  Вярка вече е 5290гр., което означава чв си е удвоила теглото от раждането. Качва средно по 45-46гр на ден - лекарката каза, че съм можела близнаци да изхраня!!! Само на кърма сме, дори водичка не давам. Със сокчетата може би ще започнем след около 2 седмици, но ни предупредиха и при най-малкия признак, че не се приемат добре от детето, да ги спрем. Другата седмица ще ни поставят 1-вата доза Пентаксим. Препоръча ни я частната педиатърка, при която ходим, обаче никой от лекарите в поликлиниката /с които разговарях/, няма опит с тази ваксина и беше едно питане и разпитване...стигнахме до главния епидемиолог в града, за да даде разрешение да я ползваме. За крустичките, JP-то ми беше казала да мажа с преварен зехтин преди баня и да лющя люспичките. Да, ама другата лекарка каза, че това лющене си е опасно - можа да се нарани и инфектира космения фоликул, така че...само мазане и отмиване.
З спането - Вяра заспива вечер в 12-12:30ч и спи до към 7-8ч. И през деня подремва, което ме радва, че с тоя курс по английски, ми трябва малко време да почета...
Днес май цял ден ще вали! Ще подишаме въздух с бебка на терасата.
 Приятен ден на всички!

# 172
А, Нарина ме изпревари Simple Smile Наринче, все щях да ти казвам, че тази черно-бялата снимка е страхотна! Много сте хубави двечките, супер нежно излъчване имате! Много си падам по черно белите снимки и все се каня да пробвам да снимам децата (само дето Мишел хич не стои на едно място и една свястна снимка не мога да й направя напоследък).

Не се притеснявай за наддаването. При всяко дете е различно, мисля, че е трудно да се говори за някакви норми.

# 173

Защото ако не го изкъпя преди яденето в 7 ще се събуди чак в полонощ и тогава няма как да го къпя! Няколко пъти го храних към 6-7 и чакахме да се събуди към 9-10, но той си откарва до 1-2-3 часа през нощта и пропускахме къпането! Crazy

[/quote]
и Павел е същия, има си негов режим.ако заспи след храненето в 6( а на него много му се спи тогава, най често в 7) не можем да го събудим в 9 и така откарва до 12 и оттам се почва на 3 часа, кошмар.снощи пак го направи.
сега като се развали времето ще имаме повече време за форум:)

# 174
Днес имаме годишнина от сватбата - цели 4! Макар че нашия тати е далеч, далеч на север, от сутринта ми е супер приповдигнато настроението. Сигурното заради онова дребното, което толкова прилича на него. Чакаме си татито с нетърпение утре и с много изненади..
Редактирам се, за да ви почерпя понеже малкия реши за уместно да се разписка. Ето ви специална сладоледена торта   party023 Да ви е сладко за наше здраве!  Hug

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 10:58 от pearly

# 175
Тооолкова съм нещастна днес.Няма да повярвате каква съм патка  ooooh!
Изхабих една ваксина Пентаксим  Sad Трябваше да я сложа в хладилника,а забравих  ooooh!
И днес само ни изтеглиха и измериха.59см сме и според този кантар 1 кг за 1 месец сме качили  Grinning

И сега казах на сестрата другият месец ще слагаме ваксина  Crossing Arms
Нашият тати ми се разсърди и спорихме по въпроса ама аз му викам той като много знае защо не я е сложил ами чака все на мен  #2gunfire

Излизаме навън с бебо  Hug

# 176
ренка, ренка не се ядосвай, да знаеш аз какви работи забравям, щях да подпаля къщата онзи ден. Поне се успокоявам че не съм само аз разсеяна, защото мъжът ми ми каза чес ъм уникална и такъв заплес като мен не познава Embarassed EmbarassedАма верно си е, защото колко пъти оставям ютия, печка а за други неща че забравям просто не е е за разправяне.

А на тия доктори не може да се угоди наистина. Лала, а пък на мен ми казаха че съм била създавала мастни клетки и щяла да затлъстеее Лора #Crazy #Crazy И да и давам по-малко. Но някой може ли да ми обясни как?! Как да разбера колко е изсукала и да я дърпам от цицата ли що ли? Не било нормално това на два месеца 6 кила. Абе няма угодия, като е малко не е добре, като качва много пак не е. А иди разбери кво да правиш. Аз като не слушам никой най-добре. И хич не си го слагам на сърце. Да ми е живо и здраво детето.

# 177
Здравейте майчета, днес съм на седмото  небе. Нашият татко се прибира от плаване. Нямаше го много време. Много ми е интересно как ще реагира като се запознае с дъщеричката си:) Ще има много емоции:)
Иначе от два дена на бебка и става нещо. Тя не реве ами пищи по час и половина на ден, без да спира и по никакъв начин не мога да я успокоя. Не е гладна,защото ме блъска и не иска да яде, а иначе имам мляко.Ние сме на изключително кърмене и не давам нити сокчета, водичка само за приплакване на устата. Тя е нямала колики и не ми се вярва сега изведнъж да се появят. Дали не е от храната, с която аз се храня?Може и да е от млечницата, с която се боря вече почти месец, но пък няма афти в устичката. Дано да е било нещо временно.
Приятен ден на всички.

# 178
Мале, Синеочка хич не им обръщай внимание на тия твоите лекари.Нека си яде детето колкото му се иска апък после всичко ще си дойде а мястото  Peace

# 179
Синеочка, създаваш мастни клетки - всички създавате до втората година на детето се формират мастните клетки в организма, които остават константен брой до края на живота. Само дето мазнините в кърмата нямат нищо общо с тези в АМ, защото са леки, човешки мазнини, за човешкото бебе. Точно затова лекарите по света твърдят, че кърмените бебета страдат много по-рядко от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Така че - СПОКО Hug
Пепи111, надявам се да не ти е дошло до гуша от подобни мои изказвания, но моля, при така добре организирано кърмене... при такова добро наддаване, просто нямате никаква нужда от сок (не, че ако не наддавше щеше да имате). Разбери, наистина ако трябваше да даваме сок от втория месец едната гърда щеше да пуска сок. Много по-добре е за храносмилателната система на бебето да се започне захранване с каша - оризова или картофено пюре - алкални, ниско киселинни, нискоцелулозни храни, които по никакъв начин не дразнят лигавицата на стомаха. Ако ти е за някакви витамини, добре е да знаеш, че детето ти още няма нужните ензими, за да ги усвои от полодовия сок. Най-пълноценно се усвояват витамините и минералите от майчиното мляко. Защо си мислите, че тъпчат АМ с витамини и минерали? Защото усвояемостта е 10 пъти по-ниска от тази на кърмата. А хората все пак гладат бебетата, хранени с АМ също да получават нужното количество полезности от млякото.
Признаците за захранване са - удвояване на теглото, възможност за стабилно седене поне за 2-3 минути, стабилно държане на главичката изправена, изчезване на рефлекса на избутване храната навън. Около 6-тия месец чак изчезва този рефлекс и бебето може да придвижи храната от върха на езика, към задната му част и да преглътне. Бебе, което яде пюре на 3 месеца обикновено се лекьосва цялото, защото първата му реакция като му се вкара нещо в устата е да се опита да избута с език навън максимално голямо количество - природата го е направила, за да предотврати задавяне и поглъщане на по-едри предмети.
Наистина не говоря празни приказки и не си правя вятър на устата. Казвам го заради вас и бебетата. А и погледнете от практичната страна - няма да се главоболите да правите миниатюрни количества сок, заради които ще цапате съдови и дрехи. Кърменето улеснява, а късното захранване, освен изброените плюсове за организма, предпазва мама от пране Wink Моето дете няма лигавник или дреха с лекета. Просто съм я захранила в подходящия за преглъщане, а не за плюене момент.

Общи условия

Активация на акаунт