Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 827
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря за отговорите Blush

Ако става въпрос за фонда, когато се кандидатства се уточнява дали ще е за стимулация или на ЕЦ. Във втория случай си има определени критерии, за да се кандидатства. Не е просто по желание.

Блинг, а когато кандидатсваме с мъжки фактор, какви са критериите за финансиране на естествен цикъл? Никъде не съм попадала на това в критериите за кандидатстване.

Допълвам се:
Ето това пише в ЦАР -

7. Центърът може да финансира асистирана репродукция на спонтанен цикъл след писмено съгласие на заявителката при наличие на индикации по ал. 1, т. 1 - 6 в един или повече от следните случаи:
1. при пациентката е показан лош отговор към КОХС при предходна/и стимулация/и
(low - responders: 0 - 4 овоцита);
2. ограничен яйчников резерв със стойности на анти-Мюлеров хормон от 1 до 1,4 ng/ml;
3. наличие на съпътстващо заболяване или състояние, което е противопоказано за
КОХС (като автоимунни заболявания, тежки алергични реакции и др.).
(3) Наличието на индикациите по ал. 2, т. 1 и 2 не изключва възможността за прилагане на асистирана репродукция с КОХС, освен ако заявителката не е изразила писмено съгласие за процедура на
спонтанен цикъл.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 19:15 от Kris_ti

# 211
За да може да кандидастваш за ЕЦ трябва да имаш лош отговор от предишни стимулации с препоръка от лекаря или да имаш амх между 0,5-1.1. Стойностите на последното са актуализирани.
Имайте предвид, че фондът поема много малко при ЕЦ и има сериозно самоучастие особено, ако в съответната клиника ЕЦ е скъп, както е на повечето места.

# 212
За да може да кандидастваш за ЕЦ трябва да имаш лош отговор от предишни стимулации с препоръка от лекаря или да имаш амх между 0,5-1.1. Стойностите на последното са актуализирани.
Имайте предвид, че фондът поема много малко при ЕЦ и има сериозно самоучастие особено, ако в съответната клиника ЕЦ е скъп, както е на повечето места.

Аха ясно, не бях запозната. В нашия случай ни насочиха към ИКСИ и в двете клиники, които бяхме. С мъжки фактор сме. Предполагам февруари ще започнем с процедурите, чакам с нетърпение...Успех и на вас момичета!!!

# 213

Аха ясно, не бях запозната. В нашия случай ни насочиха към ИКСИ и в двете клиники, които бяхме. С мъжки фактор сме. Предполагам февруари ще започнем с процедурите, чакам с нетърпение...Успех и на вас момичета!!!
Понеже виждам, че не сте запозната, ще уточня. ИКСИ е начинът, по който се събират яйцеклетката и сперматозоидита. ИКСИ означава, че ще изберат най-подходящия сперматозоид и ще го вкарат в яйцеклетката. Стандартното инвитро е когато на едно място (физически се слагат е един контейнер, не знам как се казва) се сложат яйцеклетката и сперматозоидите, но те сами трябва да намерят пътя и един да се пребори да влезе и да я оплоди. При мъжки фактор сперматозоидчетата трудно се ориентира и успяват да влязат в яйцеклетката (в зависимост от проблема) и затова предпочитат да не рискуват яйцеклетката да умре без шанс да се оплоди. Затова взимат хубав сперматозоид и го вкарват (ИКСИ).
Другата променлива е естествен цикъл или стимулиран цикъл. При единия има стимулиращи инжекции за да извадите повече яйцеклетки, а при другия няма стимулация или има слаба стимулация. При естествен цикъл също може да се направи ИКСИ и технологията на събиране на яйцеклетката и сперматозоида няма отношение към естествен/стимулиран цикъл. Е, естествено при стимулирания има повече яйцеклетки, със съмнително качество, но пък при естествения яйцеклетките са малко и пак няма гаранция, че са качествени.
Ние сме в същата ситуация като вас и понеже сме в нова клиника ще питам за ИМСИ, МАКС и имало някаква нова технология. Съветвам ви да питате как може да се подпомогнат сперматозоидите във вашата клиника. И да, всичко това струва пари, но ако повишава шансовете, м@йната им на парите.
Не съм лекар, чувствайте се свободни да ме поправите, ако съм се объркала някъде.

# 214
Благодаря за пояснението, попринцип съм запозната с метода на ИКСИ, просто питах кога и как избират, дали да е стимулиран или ЕЦ. Вече и това разбрах как става. Ще попитам и аз за допълнителните методи ,които прилагат за по-добро качество на сперматозоидите.
Колко от вашите половинки са проемали ПОЛУКС ФОРТЕ и дали е имало някакво изменение в стойноститв на спермограмата?
Извинявам се, ако вече съм питала. Simple Smile

# 215
Момичета естрадиол 18 за започване на стимулация по дълаг протокол как ви се струва

# 216
Здравейте момичета, да попитам, тъй като знам, че се препоръчва след стимулация -преглед при мамолог - в кой дни от цикъла е най - подходящо да се ходи на преглед?

# 217
Записвам се и аз, успех на всички Heart

# 218
Здравейте момичета, да попитам, тъй като знам, че се препоръчва след стимулация -преглед при мамолог - в кой дни от цикъла е най - подходящо да се ходи на преглед?

Аз отидох след като ми дойде цикъла след трансфера, но не знам дали има значение на кой ден е прегледа. При мен беше 2-ри ден и ми каза, че кистите малко са пораснали и има нови малки, но без уплътнения (за щастие). Изписа ми Прогестогел (прогестерон за мазане) за втората половина от цикъла. И честно казано облекчава ми болките в гърдите. При мен стават твърди, големи, мнооого чувствителни и болят толкова, че не мога да сложа сутиен.

# 219
На мамолог е подходящо да се ходите в чистите дни преди О. Вече като ден трябва да го съобразите със спецификите на вашия цикъл

# 220
Благодаря момичета, да именно заради това, че в различните етапи гърдите са различно напрегнати ( ако мога така да се изразя ) 🙂 се чудих.

# 221

Аз отидох след като ми дойде цикъла след трансфера, но не знам дали има значение на кой ден е прегледа. При мен беше 2-ри ден и ми каза, че кистите малко са пораснали и има нови малки, но без уплътнения (за щастие). Изписа ми Прогестогел (прогестерон за мазане) за втората половина от цикъла. И честно казано облекчава ми болките в гърдите. При мен стават твърди, големи, мнооого чувствителни и болят толкова, че не мога да сложа сутиен.

Здравейте,
Задължително ли се ходи на мамолог след инвитро процедура? Смисъл има ли опасност някаква?

# 222
Beny177 не е задължително, по скоро препоръчително, след стимулация за IVF има риск от рак на гърдата, затова е препоръчително да се следи. Освен това за жени над 30 години също.

# 223
Beny177 не е задължително, по скоро препоръчително, след стимулация за IVF има риск от рак на гърдата, затова е препоръчително да се следи. Освен това за жени над 30 години също.

Звучии доста страшнооо!!
Аз гледах интервю на един репродуктивен специалист, който казваше, че няма такава опасност. Дано наистина е така. Но все пак е хубаво да има профилактичен преглед. Simple Smile

# 224
При всяка жена с репродуктивни проблеми има някакъв риск от рак на гърдата, матката или яйчниците, дори и при абсолютно здрави жени има риск.
При нас с тези стимулации - хормоните се побъркват от там и повишение на риска. За това и е хубаво да се следим. Общо прието е да се ходи на гинеколог на 6 месеца, правим си Цитинамазка и микробиология на вагинален секрет, защо да не си проверяваме и гърдите, те също са част от тялото . До преди 10-15 години тази тема беше табу.

Общи условия

Активация на акаунт