Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Няма минимум, споко.

# 361
По отношение на прогестерона имайте предвид,че мерната единица в Надежда и в Щерев е различна и предполагам говорите,че трябва да е под 1-1,5 ng/ml (мерната ед.на Надежда) в деня на тригера-хориомона(овитрела). 4 пункции имам в надежда и прогестерон в деня на пункцията никога не ми е пускан. В Щерев ми е пускан също преди тригера само. В деня на свеж трансфер винаги си го пускам сама.

# 362
  • до най-прекрасния мъж
Преди ЗЕТ са ми пускали Прогестерон 2 пъти - на 2ри ден от МЦ, като тогава е бил 0.53 и на 10ти ден от МЦ, тогава е бил 0.57. До тогава приемах Естрофем, витамини, Фолиева, Аспирин протект и лепенки Климара, а прогестероновите препарати ги включихме на 14ти ден. ЗЕТ трябваше да ми е на 17ти ден на 3-дневни, но не се състоя заради високи левкоцити.
Иначе, след пункцията пих само АБ за 5 дни. После почивах и чаках новия цикъл, на който подготвяхме ЗЕТ и отложихме.
Реално заради висок прогестерон преди пункцията ми отложиха свежия трансфер, а заради високи левкоцити - ЗЕТ.
Преди моята пункция бях чела, че много се държи на нисък прогестерон преди пункцията (в деня на тригера), защото тръгне ли нагоре, лигавицата не дочаква ембрионите и е напълно безмислено да се връщат. Ако бяхме правили свеж трансфер, щеше да е на 20ти ден, а обичайно около 25-28 ден чакам МЦ. Тоест, лигавицата ще е презряла и ще се готви за чистене, а аз ще чакам имплантация.
И в Селена е същата мерна единица.

# 363
Моята докторка ме предупреди, че около 2000 лева се доплаща за процедурата. Ние в момента чакаме одобрение от фонда и се надявам към средата на февруари да стартираме. Успех на всички момичета.

# 364
  • София
В предишната клиника ми пускаха хормони на всеки преглед. Всичко се следеше много из късо. Проследяване през ден, или всеки ден, прегледи и прочие. За съжаление там до трансфер не стигнахме с 3 стимулации.

В Надежда си пускам сама повечето пъти, каквото си реша, обикновено ме обвиняват, че прекалявам. Прегледи за проследяване много по-на рядко. Но на ембриони го докарват. До сега имам само един неуспешен свеж трансфер.

# 365
Здравейте отново, миналата седмица имах казус със задържан фоликул. Идвам да се отчета-една мацка ми писа, че жълт кантарион помага. Пих го за 3 дни сутрин и вечер(на хапчета), днес бях на преглед и кистата я нямаше 😊 Много се зарадвах, затова го пиша, ако на някой друг тук се наложи...

# 366
А какъв беше казуса със задържания фоликул? Понеже и аз често имам такива, док каза ли ти да пиеш противозачатъчни или че ще се махне от само себе си? И горе долу колко е била голяма кистата? Благодаря предварително, ако ми се наложи бих опитала Hug

# 367
Ние не сме плащали нищо на нашето инвитро,само кринон ,естрофем и фолиева си купувах .Съхранение на ембриони дори не се заплаща,всяка клиника е различна.
Успех и кураж на всички!

# 368
Ние не сме плащали нищо на нашето инвитро,само кринон ,естрофем и фолиева си купувах .Съхранение на ембриони дори не се заплаща,всяка клиника е различна.
Успех и кураж на всички!
Цял ден чета и само се чудя дали ще ни стигнат парите. Благодаря ти, че се появи и ми вдъхна спокойствие. Simple Smile

# 369
  • София
Пункцията ми мина днес. 10 фоликула, 6 яйцеклетки. Док искаше да изследва 2 ембриона, а след това да правим зет, заради възрастта ми. Накрая решихме, че (ако се оплодят както трябва и издържат до 5ти ден) ще направим 2 на свеж трансфер и ще замразим 1 или 2. Ако останат 1 или 2, тях ще ги изследва.
На съпруга ми му предложиха някаква допълнителна обработка на сперматозоидите, заради отклоненията при него. Прие веднага. Нямам представа какво е, той също не е разбрал (предполагам е този чип или както се казва). Сигурно ще струва още пари, но това да е проблемът.
На мен ми взеха кръв за "лепило", ще ми вземат още веднъж кръв и в четвъртък ще ми сложат лепилото.
Сега остава да чакаме 7 да се надяваме,а в събота или неделя да направим трансфер и каквото е писано.

За прогестерона - за първи път от толкова клиники и толкова години едва сега ми го изследват преди трансфер. И едва тук ми вляха Привиген, който ми свали НКТ клетките. Преди ми вливаха интралипид и те все си седяха на 12%. Сега съм 10, което си е в нормата вече.
Дано това помогне.

# 370
И аз това се чудя, много претупват нещата там, сега съм в нова клиника и получавам много добро отношение.
Към горното ще допълня - търсят нисък прогестерон преди пункцията. Ако е над 1, няма да има трансфер. Това значи, че лигавицата ще презрее до трансфер и опитът е обречен. На мен това ми обясниха след пункцията. Моят прогестерон беше 2.7 два дни преди пункцията и ме отложиха за ЗЕТ.
Моят прогестерон преди пункцията беше 2.55 и имах свеж трансфер в Щерев на 2 тридневни ембриона. Естествено неуспешен и сега като чета се замислям че може и това да е една от причините, но в Щерев почти нищо не се следи, даже се чудя как въобще има хора които успяват там. Някой може ли да сподели за другите клиники дали се следи прогестерон преди свеж трансфер?

# 371
  • София
Щерев аз не искам да ги чуя. След неуспешен трансфер при тях получих кръвоизлив и ми беше лошо (оказа се, че от кръвоизлива съм била с ниско кръвно и затова ми се вие свят и имам температура). Те ме изкараха болна, безотговорна и не знам какво, а нито преди, нито след опита ми изследваха нещо, прегледаха ме 2 пъти за цялата стимулация, намалиха ми л-тироксина след трансфера (аз съм с Хашимото и висок МАТ). И накрая ме извикаха, та ходих в друга клиника за преглед.

# 372
FEVER RAY....аз ще получа инфаркт от негативните коментари за клиниката😔....хванала съм се на хорото,ще направя един трансфер и ако не стане,ще търся друг вариант.Как стои въпроса с преместването на замразени ембриони?И като цяло каква е цялата процедура за смяна на клиника?

# 373
  • София
Не се притеснявай, Donata. При теб може нещата да са положителни. Всеки има различен опит, защото попада на различни лекари. Не всички са еднакви. Аз съм сменила 7 клиники и за всички мога да напиша и плюсове, и минуси. И съм чела и чувала различни неща. И всеки от нас приема по различен начин изживяното.
Собствената ми племенница роди близнаци при лекар, от който аз избягах с писъци, буквално. И за нея няма по-добър от него.

За преместване на ембриони не знам как става, защото никога не съм местила. Мисля, че сменяш клиниката и те ги изтеглят служебно, но питай най-добре. Смяна на клиниката е лесна работа. Обаждаш се и записваш час за първичен преглед или подаваш онлайн форма, където искат. После си събираш документите досега (от Щерев отказаха да ми ги дадат на мен, но то и нямах почти нищо от тях). Питаш какво и дали трябва да направиш преди първичния преглед и дали признават всички изследвания, които вече си направила. И отиваш.

# 374
Не се притеснявай, Donata. При теб може нещата да са положителни. Всеки има различен опит, защото попада на различни лекари. Не всички са еднакви. Аз съм сменила 7 клиники и за всички мога да напиша и плюсове, и минуси. И съм чела и чувала различни неща. И всеки от нас приема по различен начин изживяното.
Собствената ми племенница роди близнаци при лекар, от който аз избягах с писъци, буквално. И за нея няма по-добър от него.

За преместване на ембриони не знам как става, защото никога не съм местила. Мисля, че сменяш клиниката и те ги изтеглят служебно, но питай най-добре. Смяна на клиниката е лесна работа. Обаждаш се и записваш час за първичен преглед или подаваш онлайн форма, където искат. После си събираш документите досега (от Щерев отказаха да ми ги дадат на мен, но то и нямах почти нищо от тях). Питаш какво и дали трябва да направиш преди първичния преглед и дали признават всички изследвания, които вече си направила. И отиваш.

Благодаря за бързият и окуражителен отговор!😊За сега съм доволна,като изключим хиперстимулацията,прегледи и изследвания по време на стимулацията имах през ден(след първите 4 дни)...пък ще видим,дано всичко да бъде наред.💗

Общи условия

Активация на акаунт