Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 812
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Момичета да ви попитам поне ще правя 1ви опит инвитро и не съм на ясно... по дълъг протокол ще съм и сега на 20 ми е часът при доктора предполагам за блокиращата инжекция и исках да ви попитам трябва ли и какви хормони сте си пускали, TSH ,LH или и аз незнам какви...за да си ги пусна да съм подготвена за всеки случай..Имам само АМХ за фонда , имам изследвания за тромбофилия(имам тромбофилия) имам и за НК клетки там е добре изследването и това е.  Не са ми казали за никви други, но понеже постоянно ви чета и викам вас ще питам.Благодаря и успех на всички ни Flowers Mushroom Heart

Кога ви казаха по какъв протокол ще сте? Аз лично не знам и също тепърва ще започвам.
На първия преглед ми каза когато подава за фонда

# 706
  • София
Ирен 11 - Божеее, защо при такава лигавица ти е изписал Естрофем?????
Моята беше 8мм. и ми казаха без Естрофем, попитах ги защо???
Защото била много добра, като дебелина и консистенция.

# 707
На мен също ми е интересно за лекарствата от Турция, защото като четох преди време доста надуват цените в България. Все едно сме най-богатите..
Та, лично ли купувате, или поръчвате от някъде? И ако някой знае кое турско на кое българско лекарство отговаря?
Съгласувате ли с лекарите си?

# 708
Здравейте, ще ви отговоря относно лекарствата и доставките ( как беше при мен) Първо както вече някой от вас казаха фонда не покрива нито едно хапченце което ще ви бъде изписано( освен тези имах и други лекарства) Всичко това съм си го купувала сама и то в доста сериозни количества.Това което покрива фонда ви се дава от клиниката или ходите всеки ден на място да ви боцкат ако не можете сами. Освен това понякога се налага да си плащате и някой изследвания т.к всичко което покрива фонда е ограничено ( има информация в сайта на ЦАР ). Prolutex е течен прогестерон за който обяснението е,че е по качествен от това което се предлага в БГ и освен това се усвоява по добре( така ми обясниха на мен )Бях изпаднала в ужас когато ми го изписаха т.к по време на пандемия е трудно да си осигуриш нещо такова от чужбина. Изкарахме късмет с това , че съпруга ми беше на рейс и имаше колега грък който каза че ще помогне. Изпратихме рецептата на жена му която един ден обикаля аптеките за да ми го набави и още един ден по куриери които не искаха да го изпратят. В крайна сметка платих 50€ за DHL.

# 709
Пепита , и аз това се чудя, но си го обяснявам, че ми е първи опит в тази клиника и не са ме проследявали подробно. Ако не си е отбелязал на първичния преглед колко е била... А аз запомних, защото 11 ми е любимото число Simple Smile А естрофемът ме притеснява, защото при операция за отстраняване на миомни възли предния февруари ми откриха и ендометриоза, уж в начален етап и не са ми изписвали хормоннално лечение за нея.

# 710
Момичета ще попитам и тук, макар, че питах в друга тема и нямам отговор. Каква е давността на Fertility test/правен на 09.11.2020 г. в Геника/? Каква е давността на АМН и NK клетки /от 05.11.2020 г/? Сигурно вече е писано, но ще съм много благодарна, ако ми отговорите.

# 711
Относно болестите около стимулациите - доколкото знам е много важно мъжът да няма температура, защото тя скапва качеството. Гледала съм, че в някои клиники извън България се взима материал от мъжа и се замразява. Всичко се случва и при положение, че не е кой знае колко сложно, хората се застраховат.
Ние също ще го правим това, но основната причина е мъжкия ни фактор... Все да намерят няколко живи от двете проби Grinning но и за някакво спокойствие.
За жалост в предишната ми клиника не искаха, нищо че се молих да го направим, в сегашната ми го предложиха сами. Така че има значение и клиниката.

# 712
Момичета помогнете, че много се притесних. Втора стимулация ми е по дълъг протокол, започнах в петък с декапептил. Тази вечер като направих декапептила и имаше кръв в спринцовката. Не много, но се уплаших, дали има проблем
Пожелавам успех на всички вас, март месец е Благовещение, нека всяка от нас чуе Благата вест

# 713
Аз отлагам с поне 2 дни нещата. Лигавицата не е ок все още, само 10 е,  добавих още естроген... Док не иска да избързва. "Успешния" опит беше с 11,5 в нулевия ден, трансфер още на 17 ден, сега ще е след 20-ти Sad Малко се сдухах.

# 714
Момичета помогнете, че много се притесних. Втора стимулация ми е по дълъг протокол, започнах в петък с декапептил. Тази вечер като направих декапептила и имаше кръв в спринцовката. Не много, но се уплаших, дали има проблем
Пожелавам успех на всички вас, март месец е Благовещение, нека всяка от нас чуе Благата вест
Ако е чужда кръв е зле положението, но тогава отивате право в съда.
Вероятно е от теб и не е страшно, няма защо да се паникьосваш.
Мандариа, не съм запозната, но предполагам, че си си избрала доктор, на когото се доверяваш. Ако лислиш, че 2 дни ще е много късно защо не отложи те за следващ месец?

# 715
Благодаря, Fairy, имам му доверие, просто  не го очаквах и се разочаровах от себе си. Предния преглед беше в петък и тогава беше ~9,5 мм.
Очаквах, че ще е идеална днес, а тя не е мръднала. Странно. Допълнителния естроген дано помогне. Буквално вече съм на максимална доза. Всъщност и предния път бях на максимална, но от по-ранен ден.

# 716
Аз отлагам с поне 2 дни нещата. Лигавицата не е ок все още, само 10 е,  добавих още естроген... Док не иска да избързва. "Успешния" опит беше с 11,5 в нулевия ден, трансфер още на 17 ден, сега ще е след 20-ти Sad Малко се сдухах.
Здравейте,
Ако може да попитам, защото не са ми ясни някои неща....
Лигавицата - моята още на прегледа преди пункцията (8-ми ден от стумулацията) беше 15mm и се чудя, дали е добре за имплантацията?
Утре (13-ти ден) ще ми е трансфера на два 3-дневни ембриона, но не е ли рано?
Имам изписани вагинално Кринон гел и Утрогестан, да си ги поставям ли или преди процедурата ще ги "отмият"?

# 717
Момичета да попитам дали някоя от вас е пила Л тироксин и е понижила ТСХ сравнително бързо. Днес бях при докторката и не е трябвало да го спирам, а само контрола да се види как се повлиява, а аз го пих 6 седмици и го спрях на 15 януари. Наистина бях разбрала да го спра. Сега ми го предписа 2 седмици по 0.25 и после още 4 ри седмици по 0.50. Много време ми се вижда, но явно така трябва да е. 😟😟

# 718
Fairytale11 явно не съм обяснила както трябва. Когато извадих иглата и видях малко кръв под буталцето, сигурно е минала покрай кръвоносен съд. И се изплаших. То няма как да е чужда

# 719
Fairytale11 явно не съм обяснила както трябва. Когато извадих иглата и видях малко кръв под буталцето, сигурно е минала покрай кръвоносен съд. И се изплаших. То няма как да е чужда
Изобщо не се притеснявай. Аз също си бих декапептил, но всяка сутрин. По-скоро бях изненадана, че нямаше никаква кръв, не съм извънземно, сигурна съм, че и аз кървя Joy
Мандариа, не искам да те засягам, но си с много грешна нагласа... Не може да си разочарована от себе си, защото тялото ти не е часовник. Знам, че хормоните са много, но се стегни. Психически също е важно да си добре и самообвинението не помага на никого. Казвам го с най-добри чувства. Пожелавам ти прекрасна лигавица и между другото ми прави впечатление, че в много от успешните трансфери има нещо, което се е объркало.

Общи условия

Активация на акаунт