Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 505
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм пренасяла много пъти шишенце по 100мл , но реално не са били пълни, а примерно 70-80%. До сега не са ме заяждали за това, но пък за сметка на това ми счупиха един молив супер скъп на две части, че съм можела да го ползвам за оръжие- или ти го взимаме или ти го чупим на 2 части- това на тръгване от БГ. Аз разбира се избрах счупването. По-добре малко, отколкото нищо, сега с Короната може за всичко да се заяждат. 

# 631
  • Велико Търново
Бела, изобщо не е момичешки Облака, спокойно може да се носи от по-големи момичета като нас Wink Не е тип Малиция, Бон бон и т.н. На дъщеря ми й стои прекрасно, но при мен има друго излъчване /а може би и защото сравнявам как стои на нея/, не че не съм го ползвала и аз. Определено има трайно присъствие Simple Smile

# 632
  • Sofia
Подсетихте ме за един полет, на който се явих с 0.5 л бутилка Бейлис и не се сетих, че не мога да се кача с нея. Изборът беше да я хвърля или да я изпия. Познайте какво направих в 3 часа сутринта. Joy

SOTD YSL Libre

# 633
Смея се с глас!, Karen 🤣🤣

По повод питането за пътуване със самолет и течности в ръчен багаж, важно уточнение, което трябва да се има предвид, е че служителите гледат какво пише фабрично на опаковката.

Както в случая на Karen, дори да беше останал Бейлис буквално на дъното, пак нямаше да я пуснат.

Не бих искала да се изказвам къде как и какви правила се спазват или не. Само ще кажа, че цялата авиация се основава на правила. И те важат навсякъде и за всички.
Всеки пътник минава проверка за сигурност, всеки багаж се сканира на рентген, при обслужването на всеки самолет се спазват едни и същи мерки за сигурност и безопасност, без значение дали е малка Cessna или Boeing 747.

Ако сте изпълнили предварително упоменатите правила стриктно, няма причина да имате проблем Simple Smile

# 634
  • Germany
Menerva, правилото е парфюмите или течната козметика да са поставени в пликче за самолет не по голямо от литър, да може да се затваря, и да е ясно видим грамажа, който не трябва да надвишава 100 мл. за един брой, общо до 1 л. Пътувам понякога с над двадесет проби, с по няколко парфюма, и стига да мога да покажа на кутията грамажа на обемни флакони нямам никакъв проблем. Даже съм слагала и в два плика, като не мога да събера в един, и също не съм имала проблем. Само един единствен път в Дортмунд ме накараха да събера всичко в един плик и да бъде надлежно затворен. За два парфюма на софийското летище няма да имаш абсолютно никакъв проблем.

Бел, мисля, че не е за теб облака, може да ти дойде прекалено смолист и унисекс за твоя вкус. Но пробвай.

# 635
  • Пловдив
Момичета, връщам се от парфюмен маратон в София. Твърде развълнувана съм и не съм сигурна какво ще излезе от този пост, но бързам да споделя с вас 😊
За дамите/господата, които живеят в София, предполагам е ежедневие, но аз нямам възможност и време да пътувам често дотам и затова сега вълнението ми е голямо. За жалост в Пловдив нямаме достъп до такива красоти и толкова разнообразие.
Успях да посетя 4 от парфюмните магазини, цял ден вчера ме валя дъжда, но си струваше – бутика на ЕЛ,  Салон Олфактив, CampoMarzio70 и Atelier 84. Бях си записала на листче (сигурно ще ми се смеете) какво искам да тествам, за да не пропусна нищо от това, което съм събирала с години като информация.

В Салон Олфактив се запознах с Калин. Този човек е.....голям. Енциклопедия. Видя ме към кои аромати се насочвам и много точно определи парфюмния ми вкус. Тествах основно Kilian черната серия и харесах Back to Black. Пробвах и Odeur Du Théâtre Du Châtelet Acte I Comme des Garcons –долавям една пудреност, която никак не харесвам. На CDG любимец си остава Floriental.

В CampoMarzio70 останах повече от час и половина и бях впечатлена и омагьосана от дамата там. Друго си е да те наричат Мадам – чувствах се като английска аристократка. Научих страшно много нови неща и събрах емоции, колкото сигурно цяла година няма да успея да събера.
Оказа се, че бутикът празнува рожден ден 4години, та се и почерпихме с мъжа ми освен приятната раздумка. Не знам, дали момичето е толкова сладкодумно с всички, но нас като нови лица (щото клиенти още не сме) успя да ни зариби сериозно. ММ по принцип не издържа в магазин повече от 10мин, а тук постоянно казваше „я, искам и аз да го пробвам това“.
Тук пробвах много неща – Gran Balo и Shuncoin Xerjoff, Ole R.Monegal, Fantomas Nasomatto, Gentle fluidity Gold MFK, Baccarat Rouge 540 Extrait, Baraonda Nasomatto, Memo, Britannia Roja Dove и други, обаче вече се обърках кои.
Fantomas категорично ми мъжкарее, Baraonda е само за ентусиасти, Ole ми е твърде жизнерадостен. Най-най-най-много ми харесаха и обмислям покупка Gentle fluidity Gold MFK, Baccarat Rouge 540 Extrait, Tamarindo Memo. Естествено не всички наведнъж, защото цените са.....уау. Взех проби от тези + Britannia Roja Dove. Момичето беше написало цените на листчетата и като се прибрах в хотела и видях колко струва Британия, леко онемях. Там няма да се впиша, но пък ще се наслаждавам на двата милилитра, които получих.

Последната ни спирка беше Atelier 84. Влюбих се в Lady Tubereuse Moresque. Разбира се пръснах за тест и Seta и Royal. И тези двата са страхотни, но Туберозата ми е фаворит. Момичето ме попита откъде съм разбрала за Сета и какъв е този небивал интерес към него напоследък, но веднага й стана ясно откъде 😊 Няма го наличен парфюма в момента, само тестерът стои.

И последният магазин, който всъщност беше пръв, но няма значение, е бутикът на ЕЛ, от където си харесах Vanille Fatale Tom Ford. Аз заради него отидох де и при следващото 40% намаление ще е мой, ако заредят 50мл.

Малко дълго стана, ще ме извините.
Бъдете здрави и се пазете! Край 😊

Да вмъкна и един въпрос – познавате ли някои от ароматите на Мемо?

# 636
Лили, страхотно написано и изживяно.
Калин е велик, Поли и Глория са прекрасни дами и консултанти.
Britannia Roja Dove е един от най-хубавите парфюми, който съм пробвала някога. Мъжът ми има количество и го носи само на Нова година и на рождения си ден.

Познавам всички аромати на Мемо, койито се предлагат в бутика. Кажи какво за тях.

# 637
  • София
Лили, след поста ти се почувствах като Алиса в страната на чудесата. Не, че не познавам местата и консултатите, но ентусиазмът и еуфорията ти ме накараха да се почувствам така. Simple Smile Пренесе ме на съответните места.
На Мемо познавам един аромат. Утре ще напиша повече са него.

# 638
  • Пловдив
Благодаря, Densi!  Имаш ли любимец сред ароматите на Мемо? Как са като трайност, шлейф? Пръснах на шал само Tamarindo и много, много ми хареса. Интересен и различен. Адски се бях "надрусала" вече и не успях да тествам нищо друго на марката.

Magicjo, ще чакам с нетърпение и интерес да разкажеш за Мемо.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 22:17 от lili_78

# 639
Да помоля за описание на Aoud Orchid Mancera, който го познава  Innocent

# 640
Да помоля за описание на Aoud Orchid Mancera, който го познава  Innocent
Аз имам ревю в блога.
Не мисля, че ще ти хареса много на теб.

# 641
Ще ходя и аз да тествам Seta , няма само аз да съм назад!🤷🏼♀🤗

# 642
..Аз имам ревю в блога.
Не мисля, че ще ти хареса много на теб.
Кокоса кофти като в Холидей ли е? А прасковите усещат ли се вкусни като в Доброто момиче на Килиан?
Отивам да търся в блога Nerd

# 643
Аз имах Aoud Orchid и го размених много бързо. Крайно, крайно не ми хареса на мен. Абсолютно нищо добро не мога да кажа за него. Дано феновете му да не ми се обидят!

# 644
Аз имах Aoud Orchid и го размених много бързо. Крайно, крайно не ми хареса на мен. Абсолютно нищо добро не мога да кажа за него. Дано феновете му да не ми се обидят!
Може ли малко да го опишеш:) Искам и негативните мнения да прочета.

Общи условия

Активация на акаунт