Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 492
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Хич не съм впечатлена от Instant crush Sad, един такъв размит и ми мъжкарее. Върху мен стои много тих и не шлейфов при многократни апликации, вчера се напръсках със sensual instinct - еми приказка.

# 661
  • Чукарландия
Една от най - хубавите прасковки, които познавам и не съм изяла 😂 е Andromeda Tiziana Terenzi. Ммм. Чудна! ❤️
Но пък скъпичка. 😂

Ковачева, благодаря, нали знаеш как се запознавам - стрелям насляпо, ха добър ден, аз съм вашата леля! 🤣🤣🤣

Извинете ме, много ми е лигаво нещо, луда работа. Карен, още се хиля за Бейлиса... 😂

SODT: Le Parfum Royal Elie Saab. Ама какъв роял, какво пиано - въобще не ме трогва с песните си този парфюм. Не е мой, не ми стои, ананас долавям, а никъде не пише, че го има. Не го долавям, на талази е, души ме. Още нещо осъзнавам - не харесвам ананас в парфюм.

# 662
  • Бургас
Здравейте!
Преди години имах Roberto Cavalli Just Her, но вече никъде не го намирам. Знаете ли дали има парфюм, който прилича на него?

# 663
  • Пловдив
Някой да има  Бушерон Serpent Boheme Eau de Parfum?

# 664
За мен леко мъжкарее този парфюм и честно казано хич не ме грабна. Подобни на него колкото щеш. Иначе шишето е приказно красиво Simple Smile

# 665
  • Пловдив
За мен леко мъжкарее този парфюм и честно казано хич не ме грабна. Подобни на него колкото щеш. Иначе шишето е приказно красиво Simple Smile
на мен пък ми харесва...обаче не усещам грам от аромата и това ме натъжава Pensive  по дрехите една идея по-добре...
Ако на дъното шишето не е графиран сер.номер, а е лепнато стикерче нали не означава, че е менте? Всички др.знаци са както трябва.

# 666
Бюджетен и с праскова е и Body EDP Burberry. Има острота и дори на моменти скърцаща синтетичност, но много го обичам 🤷🏻‍♀️, особено след първия час. След втория-третия час ми лепва като кашмирен пуловер, мек и уютен, с много деликатна дървесна база. Адски е траен при мен.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 11:50 от tuali

# 667
  • София
Бях си поръчала мостри на няколко парфюма преди време, за което споменах и тук. Най-накрая си откраднах няколко минутки, за да се опитам да ги опиша. Знаете, че не ме бива много в описанията, ама колкото мога - толкова. Simple Smile

Perris Monte Carlo Vanille de Tahiti се развива по съвсем различен начин на блотер и кожа. На блотер е хубав от начало до край, но не така се развиват нещата върху кожа. Има доста измамно начало. Започва с чудесни ванилия и амбър, които за секунди изчезват и се появя ароматът на иланг-иланг, както и този на чампака. Не знам дали е от кожата ми или от самия аромат, но от жълтоцветен мирисът става индолов към фекален. Това продължава повече от час, през който започва да се долавя и леко дървесен подтон, който придава сладка кремавост. В развитието на аромата се завръща сладката ванилия, както и леко опушеният амбър. В базата ароматът става много красив – не прекомерно сладък, но топъл и мек, като тук онази извънредно неприятна фекална нотка вече я няма. Парфюмът е със средно излъчване и добра трайност.

Reminiscence Vanille Santal има силно спиртно начало и доминиращи сладки подправки, които изчезват за три минути. Тук започва да се усеща мускус и сандалово дърво. Странна комбинация е, хем чиста, хем леко киселееща, хем леко дървесна. Мускусът постепенно се губи и дървесната нотка става по-доминираща и допълнена от ванилия. В базата си остава ванилия и сандалово дърво, които са чудесно балансирани и прекрасно допълващи се. Със смесени чувства съм за този парфюм.

L'Artisan Parfumeur Couleur Vanille е интересна интерпретация на ванилията. За мен това е парфюм за почивка, плаж и релакс. Много спокоен и отпускащ го чувствам. Не търпи голямо развитие. Има леко солена нотка, допълнена с цвят орхидея, лек аромат на базсмъртниче и кашмир. По-прибран е, но пък с доста добра трайност.
И трите аромата не са подходящи за слепи покупки.

Снощи написах, че познавам един аромат на Memo и това е Winter Palace Memo. Той е за почитателите на чаени аромати. Има цитрусово начало, предимно лимон и бергамот, но леко сладко-горчиви. Все едно пред вас има чаша чай, в която сте добави парченце лимон и лъжичка мед. Към цитрусите много бързо се наслагва аромат на опушен червен чай. Отивайки към базата, парфюмът започва да става балсамов и сладко-смолист. Амбърът му придава дълбочина и плътност. Много интересен и красив аромат. Simple Smile

# 668
  • Sandanski
Здравейте, може ли да споделите мнение кой от двата парфюма на jimmy choo , fever или aeu de toalete е по-хубав?

# 669
Сега метнах в кошницата един Burberry body, но се зачудих да добавя ли и the one. Как е EDT версията, дали ще е по-малко натрапчива?

# 670
  • Бургас
Туали Stuck Out Tongue Closed Eyes и аз много харесвам Боди, както и Боди Тендър от който изпръсках един флакон и май ще го повтарям.Прелест е този парфюм, а цената изобщо няма да я коментирам.Върху мен писах и преди той е една по- свежа и прозрачна версия на Делина и ми спестява едни големи пари.Харесвам много и Делина.На мен ми подариха снощи Коко Мадмоазел ЕДП и сега след душ на скърцаща от чистота коса е благодат! Мисля да се разделям с Интенз версията, която много обичам, но два подобни не ми трябват.

# 671
Изхабила съм 2 60-тици Body edp и сега имам Интенз (доста показателно колко ми допада) , който не е хипер много по-различен. Напоследък по-рядко посягам към него, но то е само, защото съм сврака и искам да пробвам и нося още 100 неща. Иначе все така много си го харесвам. 🙂

# 672
  • София
Познавам и имам Body intense. Много ми допада. Супер универсален ми е. Нямам нужда от определено настроение да посегна към него. Върви ми и за разходка и за работа, спорт, лято, зима и т.н. Няма вариант да получа молба да не го използвам, както ми се е случвало с други мои парфюми Blush

# 673
  • Пловдив
Брайт разкажи малко повече за тях, търсих във Фрагрантика не намерих да оприличават с Делина😊 А иначе аз единствено Коко Мадмоазел интенз мога да нося от Шанели-те , ЕДП нещо не ми пасна.
Днес си получих един много търсен парфюм запалих се от Денс😘 - Montale velvet fantasy - наистина добре са го казали в описанията много близък до Кирке на Терензи, но много по - носим, мускуса е не толкова свиреп и не изчезва плодовата нотка, до като при Кирке точно това не ми харесваше. Много благодаря за откритието Денс❣

# 674
Здравейте!
Преди години имах Roberto Cavalli Just Her, но вече никъде не го намирам. Знаете ли дали има парфюм, който прилича на него?

За този ли става дума?
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Just-Cavalli-Her-847.html

Такава ясно изразена циклама + капучино не съм срещала никъде.
Може би  подобно звучене ще намериш във фланкърите на Black Opium (Nuit Blanche, например, заради мекотата и кафето), но циклама там няма.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opi … lanche-34503.html

За плодово-цветни аромати с кафе се сещам за Jimmy Choo Fever и Sofia Vergara Love, но не са наистина подобни. Може би София се приближава най-много, но е по-гъста и по-сладка, определено.

https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Jimmy-Choo-Fever-49615.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Sofia-Vergara/Love-31662.html

Общи условия

Активация на акаунт