Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 547
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
На мен ми е интересно на вас категорично ли
ви казаха какъв ще е полът? При мен докторката каза, че само предполага.

# 481
На мен ми е интересно на вас категорично ли
ви казаха какъв ще е полът? При мен докторката каза, че само предполага.

С първата ми бременност в 12 гс ми казаха 70% ще е момиче и момиче си родих. Сега и на феталната и проследяващото ме АГ казаха 80% момче, та се съмнявам да грешат😊

# 482
Аз си пия фолиева. Не са ми казали да я спирам още - 15гс.
Иначе три АГ казаха момиченца и после единия втори път пак каза.

# 483
И аз пия фолиевата все още - 16г.с. От днес вече не пия прогестерона и се надявам всичко да е наред.
Ние може би ще узнаем пола на 23ти ако д-р Богданова е разговорлива Grinning
Да кажа, че в Лидл има едни панталони с ластик - сиви и черни. Не са за бременни по принцип, а за по-пухкави като мен. Но мисля, че ще свършат идеална работа. Аз си взех един за проба.

# 484
Здравейте.
Днес бях на 2ри преглед и за жалост вече няма сърдечна дейност (в 6 седмица имаше ясна). В 8 с и 4 дни съм. Бременноста е двуплодна.
Вариантите са кюретаж или медикаментозно “лечение”. Ако някой има някакъв съвет - всичко би ми било от полза. Изправена съм пред много труден избор.
Лека и успешна бременност желая на всички от сърце!

# 485
Здравейте.
Днес бях на 2ри преглед и за жалост вече няма сърдечна дейност (в 6 седмица имаше ясна). В 8 с и 4 дни съм. Бременноста е двуплодна.
Вариантите са кюретаж или медикаментозно “лечение”. Ако някой има някакъв съвет - всичко би ми било от полза. Изправена съм пред много труден избор.
Лека и успешна бременност желая на всички от сърце!
Много съжалявам! А и двете ли бебета нямат сърдечна дейност?
Ако имаш вариант за медикаментозен аборт, аз бих ти го препоръчала. Първата ми бременност приключи с мисед, док ми препоръча да опитаме с хапче и ако вече не се изчистя сама добре тогава кюретаж. Слава богу у за една нощ се изчисти и не се стигна до кюретаж. Като така трябваше да изчакам само 1 нормален цикъл и ако искаме да опитваме. Естествено ми назначи и изследвания, че тя заподозрян тромбофилия и се оказа, че е права.
Втората ми бременност беше двуплодна. Едното бебе спря да се развива към 8г. С., но второто си беше добре. Нищо не предпиехме, износох си го и така.

Аз фолиевата си я допивам и я спирам. Утре влизам в 15, а имам оше 5-6 хапчета.

За пола миналия път от 13г.с. казаха "мъж" и така си беше и все още е 😁
Сега в 12 не исках да знам, вчвра в 14 и някви дни док каза момиче, та ще видим. Не се съмнявам, че е видяла, въпреки че точно видя и искаше да ми покаже и мюбебето сви крака и повече не ги отвори. Та явно е жена. Батко то на всеки преглед си вееше атрибутите, но пък лице не показваше, та... Това в кръга на шегата Wink

# 486
Много съжалявам, Марина. Disappointed Аз по-рано тази година бях бременна - двуплодна бременност, която завърши в 10-та седмица със спряла сърдечна дейност. По съвет на моя доктор направих медикаментозен аборт, който при мен мина изключително леко и безболезнено. Преди това имам два неуспешни кюретажа, налагащи допълнителна намеса. След медикаментозния трябваше да изчакаме месец и след още две бях отново бременна. Пожелавам ти да мине леко, да си го изживееш и скоро да се похвалиш с успешна бременност.

# 487
И аз имам едно като схващане ниско долу. Много е странно и трае няколко секунди принципно. Вчера станах рязко от дивана и пак така ме схвана. Иначе за щастие нямам други оплаквания, че както моя доктор не е ок кога ли ще имам консултация. Накрая ще взема да отида някъде на частен кабинет за успокоение.
В темата за Токуда започнаха да пишат жени, недоволни от д-р Богданова, а аз имам час при нея другата седмица. Така ми се иска да е човечна и да не прескачам само по лекари и да си раждам при нея живот и здраве. Но явно бременността е такава.. Докато се нагодиш на лекар, то дошло време зараждането Grinning

Съжалявам, че ще те разочаровам, но при др Богданова беше най-ужасния преглед в живота ми. Отидох в спешното  пратено от моята лекарка. Тя се държа мега грубо, а аз хич не съм чувствителна. Толкова прекали, че си плачеше за оплакване.  Аз се следя в Токуда и се моля да не я засичам при раждането. Иначе съм при др Атанасова и тя е прекрасна!!!

# 488
Въпреки,че предната ми бременност не беше успешна,ходих два пъти при Георгиев и останах много доволна!
Много възпитан,много подробен и внимателен.За съжаление не можах да се вредя при него този път!Късметлийка си!

Здравейте на всички! Чета ви от доста време и най-сетне реших да пиша и аз. Записвам се тук, макар терминът ми да е 3-ти юли 2021, но вярвам, че има доста голяма вероятност да съм юнска мама! Hug Това ми е първа бременност, на 28 години съм, в 11 г.с. Другата седмица ми предстои първата ФМ и БХС, доста се вълнувам за прегледа, но съм и притеснена. Надявам се всичко да е наред! Ще бъда при д-р Даниел Георгиев в Надежда. Някой има ли отзиви за него?

Пожелавам на всички лека бременност и прекрасен финал! Heart

# 489
Момичета, за моя моя голяма изненада вече усещам бебето регулярно. Вечер към 8:30 като седна на леглото/дивана.
Първите две вечери усетих ритничета, снощи целенасочено го направих по същото време и го усетих този път с ръка, ако не си бях сложила ръката нямаше да хвана снощните движения, защото още са много лекички. Но съм сигурна, прекрасно помня усещането.
Отделно си напипвам точно матката и знам къде е позиционирано бебето. Та да... Бях писала, че 12 г.с. ми се струва твърде рано - явно наистина с вторите е се случва по-рано, в 13+ няколко дни съм. ♥️ По това се ориентирам, че и плацентата ми е постериор пак, което се надявах. 🙂

# 490
Момичета, може ли да погледнете тези резултати от БХС, по телефона ми казаха, че комбиниран риск от Даун е среден и трябва допълнителни изследвания. Следобед съм при АГ, притесних се.

# 491
Момичета, за моя моя голяма изненада вече усещам бебето регулярно. Вечер към 8:30 като седна на леглото/дивана.
Първите две вечери усетих ритничета, снощи целенасочено го направих по същото време и го усетих този път с ръка, ако не си бях сложила ръката нямаше да хвана снощните движения, защото още са много лекички. Но съм сигурна, прекрасно помня усещането.
Отделно си напипвам точно матката и знам къде е позиционирано бебето. Та да... Бях писала, че 12 г.с. ми се струва твърде рано - явно наистина с вторите е се случва по-рано, в 13+ няколко дни съм. ♥ По това се ориентирам, че и плацентата ми е постериор пак, което се надявах. 🙂
Аз си мислех че си въобразявам от няколко дни вечер усещам нещо като превъртане не мога да го обясня точно треперене но явно е бебо първа ми е не знам какво е точно е усещането в 13- та съм
Днес ще пускам пренатест че много ме притесни тази нухална гънка има ли вероятност да се смали след време ?

# 492
Здравейте и благодаря за подкрепата. Искрено съжалявам за загубите Ви!

mrs.RN- да, и двете нямат сърдечна дейност. Едната лекарка ме посъветва за кюретаж заради 8-мата седмица и двуплодната бременност, а второто мнение е в полза на мадикаментозния аборт като по-щадящ.

Tickles - благодаря ти, в момента наистина ми е голяма каша, но скоро трябва да взема решение...

# 493
Здравейте, момичета. Взех си резултатите от БХС, тъй като имам правен неинвазивен пренатален тест нямам притеснения за синдромите, но това са хормоните: PAPP-A (плацентарен протеин) MoM 0.68 част от медианата
 Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) MoM 3.57 част от медианата. Доколкото знам трябва да са около 1, а моят  Free - bCG е доста по- висок. Някой знае ли дали това се свързва с риск от прееклампсия или ретардация на плода?

# 494
Здравейте и благодаря за подкрепата. Искрено съжалявам за загубите Ви!

mrs.RN- да, и двете нямат сърдечна дейност. Едната лекарка ме посъветва за кюретаж заради 8-мата седмица и двуплодната бременност, а второто мнение е в полза на мадикаментозния аборт като по-щадящ.

Tickles - благодаря ти, в момента наистина ми е голяма каша, но скоро трябва да взема решение...
Марина, можеш д а опиташ медикаментозния, като по-щадящ. Ако не се изчисти хубаво винаги може да последва кюретаж.

Аз бебето вече доста усезаемо го усещам на моменти. Преди само легнала, сега и седнала и права усещам разни побутваия и пърхания.

Шели, те кръвните нали се интерпретират с ехографското изследване. Моите средни също ми се видяха не както трябва, съотношението на хормоните не било много правилно. Обаче на ехографа момата е супер и моята док и тази, която ми прави ФМ казаха, че е добре и всичко е наред. Ще видим и на другата ФМ и така.

Общи условия

Активация на акаунт