Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 851
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета. Записвам се и аз с термин 13.06 и след ФМ с предположение за момченце. 3та бременност (първа успешна от ин витро, втора с мисед в 8гс от естествено забременяване и сега третата пак е ин витро), на 33г. от София.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 09:47 от slanceto87

# 226
Рената, дано течението спре!
Ваксина е бих си била за нищо на света, особено пък бременна.
А вбак аз подкрепям, но трябва жената да е мотивирана и да има вътрешно усещане, че го иска. Така наложен, леко на сила не ми се струва добра идея.

Оф, аз вече искам да се гръмна! Няма наспива е тия дни, главата ме цепи жестоко, па ми взе да ми се вие свят и да ми се повдига... А съм сама с малкото зверче, което грам не се интересува, че съм като полу-жива.
Намрънках се, желая ви лек ден!

# 227
Здравейте мамчета, доста време не влизах ,и с това онлайн обучение в първи клас ... (двете ни г-жи са с ковид,добре ,че седмица по-рано имах някакво странно усещане и си го оставих вкъщи). Моят лекар , който трябваше да ми направи ФМ е с ковид - под карантина. Записах час при друг -д-р Георги Амалиев,по препоръка на моя близка, нямам информация за него,май в Селена изражда ,ще разбера в движение.
    Наскоро в две различни лаборатории ми дадоха за едно и също изследване ,два съвсем различни резултата. Не съм и изненадана.
 Желая на всички хубави новини и здраве.

# 228
Дами, вие как сте с храненето? Стараете ли се да е здравословно, или по-скоро не? Аз от толкова гадене и повръщане, осъзнавам, че се храня не с каквото трябва, а с каквото мога и това доста ме притеснява. Приемам някои плодове, от зеленчуците почти нищо, старая се супички, но като цяло в момента се храня с максимум 30% от нормалното му меню преди бебето, след което го повръщам. Очаквах поне малко да започне да ми личи вече коремчето, но изглеждам по-слаба от преди 2 месеца. Моля споделете как се развиват нещата при вас.

# 229
Дами, вие как сте с храненето? Стараете ли се да е здравословно, или по-скоро не? Аз от толкова гадене и повръщане, осъзнавам, че се храня не с каквото трябва, а с каквото мога и това доста ме притеснява. Приемам някои плодове, от зеленчуците почти нищо, старая се супички, но като цяло в момента се храня с максимум 30% от нормалното му меню преди бебето, след което го повръщам. Очаквах поне малко да започне да ми личи вече коремчето, но изглеждам по-слаба от преди 2 месеца. Моля споделете как се развиват нещата при вас.
И аз много исках да се храня здравословно, но явно с бебето не сме на същото мнение... Много повръщах от 5гс до 10гс и изкарах почти и само на препечени филийки със сирене, солети и бисквити. Сега гаденето намаля, но пак си повръщам от киселини обаче...Отслабнах с 2кг от началото на бременността, но вече имам коремче и си личи (утре влизам в 13гс). От около 10 дни имам доста силно главоболие и много ме мъчи...Това ми е трета бременност и от рано започва да ми личи коремчето всеки път...

# 230
Ох, яденето... Честно казано ям това, от което не ми се гади в момента. Като се има предвид, че ми се гади то 9 от 10 неща, изборът не е голям. Дано отмине това от четвърти месец и ще се върна към разнообразното хранене. Някои плодове са ми ОК, за което се радвам и краставицииии - всеки ден ям по 2 минимум Smile Но извън това предимно тестяно/картофи и месо ям. Спагети с бекон, печени филийски с шунка, печени картофи с пържоли и подобни. Не е идеално, но много ми се гади само при мисълта за други храни. Sad

# 231
Здравейте,
Мина моя скан, бебето се държа чудесно и позволи да го измерят чудесно.
По замерванията сме с нисък риск от Даун и компания, но все пак чакаме резултати от кръвта след седмица-две. Пулс не казаха колко е, в общи линии нищо съществено, малко съм разочарована. С дъщеря ми, в същата болница ми дадоха много повече информация на този етап. Не гледаха нито мозък, нито сърцето, де факто си беше скан само да определят термин и да ми измерят кистите. Бяха 3, сега се видя само една, вероятно са изчезнали другите. Бебоникс върви напред, изместиха ми термина на 18.06.
Чакам сега за среща с лекар да дискутираме кистите и секциото. Май още сега ще ми дадат дата.
По моите тълкувания на снимката (много ясни снимки направиха) мисля, че пак ще имаме момиче ❤️
Какво иска да е, само да няма проблеми.

# 232

Аз също свалих около 2кг. Преди спортувах, сега все още не съм започнала. Вече съм края на 10-та седмица, до преди 10тина дни беше доста зле положението - почти нищо не ми се ядеше. Сега е малко по-добре, до към 4-5ч следобед имам апетит и успявам да се храня.. Вечер обаче положението си остава по-тежко.
От плодовете ям основно ябълки и мандарини, друго не ми се прияжда. Зеленчуци все още не мога да погледна...
Надявам се скоро и този етап да мине.

# 233
Момичета, някоя от вас има ли "седловидна матка" и знае ли нещо повече за нея? Докторката ми каза, че при такава матка шансът за секцио е много голям, което не ме притеснява особено, но прочетох и някакви гадни неща като голям риск от спонтанен аборт и т.н.

# 234
Аз с храненето съм вече по-добре, преди нямах никакъв апетит, сега вече сериозно огладнявам. 10 гс и 2 дни, още съм далече от втори триместър, но сякаш гаденето понамаля.
С килограмите съм около 1 кг. надолу, въпреки, че имам малко коремче, но аз доста спортувам, работя, уча, общо взето не се спирам, така че то нормално. Аз като цяло съм си фен на здравословното хранене, винаги съм се хранела здравословно, така че и сега е така, въпреки това вземам пренатална формула, защото не знам каква степен от храната усвоявам.
Днес да си сварите вариво за вечеря, че нали е Варвара. Аз обядвах боб и ще вечеряме черна леща JoyJoyJoy
На празник като на празник Stuck Out Tongue Winking Eye

# 235
Момичета, днес сутринта дадох кръв за пренателен тест- спрях се на cell genetics, че работята със следящата ме АГ и започва чакането за резултати, че пробата пътува до Щатите. Надявам се всичко да е ок, но докато не ги видя, няма да си отдъхна. Иначе във вторник бях на преглед и доста обстойно гледа маточните артерии и дуктос везонис, че имам влошен кръвоток, който според нея си е анатомична особеност и колкото и да разреждам кръвта, няма да се повлияе съществено. Синът ми се роди малък преди 15 г.-2500 кг. и по- раничко, та може и тогава се съм си го имала това. Иначе видяхме бебчето на 4Д изображение- изключително ясно се вижда за малките си 4 см. В понеделник имам и час при др. Иван Вецев да видим той какво мисли за кръвотока. 
Иначе за яденето за разлика от преди 15 г., когато се скъсах от повръщане до 5 месец, сега само ми се яде, денонощно Wink

# 236
И аз съм при Вецев, Шели. Надявам се да намерите начин нещата да се подобрят. Ще стискам палци!

# 237
Здравейте,
Искам да попитам момичетата, забременели ин витро, кога ще спирате прогестерона? Аз утре започвам 11г.с.+ 1 и по план ще спра лекарствата към 12 г.с + няколко дни, т.е. имам още седмица и мъничко. Много ме е страх. Хем искам вече да си почина от инжекциите, хем се притеснявам от този момент.

# 238
Дими, на мен ми го спряха в  края на 9гс. Аз го бях изследвала и беше с добри нива така или иначе.

# 239
Джеси, благодаря. Ще дам отзиви за него. За прогестерона др. Калчев ми каза от 11 седмица изведнъж да го спра, но си признавам, че ме е страх и ще го намаля постепенно, аз съм на кринон. Тази седмица спрях и естрофема постепенно. Но страховете са си налице...

Общи условия

Активация на акаунт