Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 821
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
На мен първоначално ми казаха, че до 10 седмица било достатъчно, но можело и до 12 г.с. После нямало вече смисъл, ако всичко е наред, но страхът си го има, да.
Естрофема и аз вече го спрях. Но с прогестерона още водя битки и не можем да се разделим 🤣 .
Благодаря за отговорите! :*

# 241
Интересно Шели, на мен точно док Калчев ми го спря тогава (кринон). А естрофемът в 8гс. Аз съм на терапия с клескан и може това да е оказало влияние.

# 242
И аз съм на фраски, та надали е от него, не знам защо така различно подхожда. Аз бях на преглед при него в 8 г.с. и смята на един календар и така ми каза, естрофема от 1 ден на 10та, кринона от 1 ден на 11та. И в края на 11та при Сигридов за ранна фетална. Аз щи искам да ми пусне и БХС заради риск от прееклампсия,защото съм от високо кръвно и на 38 години. Абе колко по-лесно е като раждаш на 23-24 и не мислиш за нищо 😁

# 243
Относно яденето ,хапвам ,аз която едва ям риба ,сега не мога да си насмогна . Само рибата ми допада, не мога да повярвам и близките ми също. Ябълка ,банан и портокал задължително всеки ден ям + ядки . Сладко единствено черен шоколад -ама от най- черния,горчив и прочие Simple Smile , детето се отказа, като опита веднъж, от моя .   От няколко дни нещо ме наболява зъб ли е венецен джоб ли е, трябва да намеря читав зъболекар,мамите от Пловдив знаете ли някой, който работи с бременни ?

# 244
Здравейте,
Искам да попитам момичетата, забременели ин витро, кога ще спирате прогестерона? Аз утре започвам 11г.с.+ 1 и по план ще спра лекарствата към 12 г.с + няколко дни, т.е. имам още седмица и мъничко. Много ме е страх. Хем искам вече да си почина от инжекциите, хем се притеснявам от този момент.

Прогестерона на инжекции го спрях в 12гс, а вагинално (циклогест)  го намалих от доза 2х1 пак в 12 гс. Слагах по 1 вечер в продължение на още 1 седмица (до 13гс) и го спрях.

# 245
Здравейте и лека бременност на всички!
Аз съм доооста в началото (7 г.с.), но исках да попитам дали някой има мннение за д-р Зорница Бутева? Преглежда в Люлин-МЕД и Надежда.
Благодаря Hug

# 246
  • варна
Аз също съм след инвитро - Естрофема го спрях в 8 гс, а кринона ми казаха в 12гс.
Фолиевата киселина до кога се пие?
По цял ден съм гладна, но като хапна и почва да ми се повръща.......Плодове се старая да хапвам всеки ден.Много ми се яде люто - вредно ли е?

# 247
Естрофем и на мен в 8 г.с. ми го спряха, кринон трябваше до 12 г.с., но ми го оставиха до 16 г.с. за всеки случай. Фолиева в терапията ми е писана по една таблетка до термин, но ще обсъдят на следващия преглед отново дали е нужно толкова дълго да я пия.

# 248
Миналия път фолиева та си я пих до края. Сега имам още 15тина хапчета и ще питам дали ще я спираме. Но аз не приемам други витамини за бременни.
Този път не съм на прогестетонови препарати, миналия път клед 12 ги спрях по схема и от 13 май вече не приемах нищо.
Момичета, а имате ли едни придърпвания, малко напомнят на яка мускулна треска, но само от ляво или от сядно и бързо изчезват? Като се наествам чат-пат ме пререже по този начин ту от едната, ту от другата страна.

# 249
Аз имам такива придърпвания, най-вече когато лежа и рязко стана. Минават наистина бързо.
Все още обаче имам много леки менструални болки, които взеха да отшумяват, но, особено вечер, ги усещам и винаги ме влудяват.
А за фолиевата не съм питала още за спирането, пия я всеки ден засега.

# 250
Момичета, минавам да кажа, че ранната фетална не е за пренебрегване.

Днес, след като се зарадвах да видя на екрана подскачащо и ръкомахащо човече, ми се стъжни набързо заради измерената шийна гънка (3.5 мм). В комбинация с кръвните изследвания рискът за Даун скочи на нечовешкото 1:4, като рискът за другите аномалии също е висок. За капак и рискът от прееклампсия не е за пренебрегване.

Изобщо, готвя за се всички сценарии... Сега ще изчакаме да вляза в 16-а седмица, за да направим амниоцентеза. Дано лабораториите работят тогава, че иначе трябва след празниците... Pensive

Посъветва ме близка да отида на второ мнение, но май пак ще искам да направя амниоцентеза, та сякаш се обезсмисля. А това изследване все пак ще ми каже на 100%.

Ще се радвам да е фалшива тревога, но дори резултатът да не е добър - ще съм благодарна да го знам рано.

Преди 4 години правих хорионбиопсия,заради висок риск за тризомии.Всичко беше отхвърлено,дано и при теб е така!

# 251
Преди 2 години, бях бременна инвитро, Калчев ми спря естрофема и прогестерона в 9г.с. от веднъж, нищо не последва, всичко беше наред. След това в 12г.с. бях на БХС при Сигридов, бях изследвала фолиевата, която беше над референтната граница и той каза да я спра, тъй като не била витамин, а киселина. Т.е. пуснете изследвания преди да вземете решение за фолиевата. Flowers Four Leaf Clover

Придърпвания имам, когато си ползвам коремните мускули, вкл. при кихане.

# 252
Здравейте, момичета! Вие какви витамини пиете? На мен АГ ми каза само комбинирани витамини за бременни. Какви бихте препоръчали? И какво мислите за комбинацията им с прием на биозин мама? Пиете ли го профилактично?

# 253
Бени, аз пия на Алайв- пренатал. АГ и на мен ми изписа Биозин МАМА, но засега се въздържам, тъй като в началото на бременността имах обливка на имуноглобулини заради NK клетките и не знам дали това няма да им се отрази, тъй като Биозин МАМА повишава имунитета.

# 254
Привет, на мен също ми изписаха биозин мама в комбинация с витамините на Pregnacare, понеже в тях има фолиева киселина, нея я спрях.

Здравейте, момичета! Вие какви витамини пиете? На мен АГ ми каза само комбинирани витамини за бременни. Какви бихте препоръчали? И какво мислите за комбинацията им с прием на биозин мама? Пиете ли го профилактично?

Общи условия

Активация на акаунт