Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 806
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Профилактично не пия никога нищо.
Фолиева спрях преди 2 дни,  свърши ми опаковката. Реално тя е нужна на бебето до към 12 г.с., тогава вече невралната тръба е напълно завършена и фолиевата не пречи, но ѝ не помага. Предпочитам да я спра, на нейно място започнах прием на калций. Мултивитамини не пия, защото малко са трики за мен, част от витамините в тая се самоизключват.  Т.е. приемът на единия, пречи усвояването на другия.
На този етап 12г.с. пия цинк, молекулярно дестилирана EPA/DHA Omega 3, калций и вит. Д.
Мисля ако отново ми се появяват толкова силни Бракстън Хикс и крампи да включа магнезий, така и така съм за секцио, не ме бърка.

# 256
Аз си пуснах пълни изследвания и пия отделни витамини, които са ми ниски - Д3 и Б6. Фолиевата е ясна (до края 12 г.с. със сигурност, след това пак ще проверя нивата, но вероятно ще я спра другата седмица). Изписаха ми и биозин мама, но спрях да го пия, заради ковид. Оксилик и омега 3, това пия и за финал клексан и аспирин. Повече от достатъчно са ми Grinning

# 257
  • Германия
И аз съм в.чуденка за фолиевата. До сега пиех Фолио Форте 1 фаза, която се води до 12 седмица. След това има Фолио Форте 2 фаза, от 12 седмица. Нямам идея колко мг е разликата. Трябва да питам в края на месеца. А как може за не помня изобщо как е било с предните 2 бременности...ужас! Никакви спомени за нищо, само за раждането 😄

# 258
Пумпалче, омегата на коя марка пиеш?

# 259
  • Варна
Аз пия пренатал денк + желязо, че ми е ниско и в двете има фолиева, доста голям става приема и, и съм между 11 и 12 седмица, да видим докога ще ги пия..

# 260
По принцип фолиева киселина се пие до 12 гс., но в моите пренатални витамини (Garden of life, RAW CODE), има фолат 800 mcg, което е 133% of daily value. По принцип са в топ 10 на най-добри пренатални витамини за 2020
https://www.whattoexpect.com/baby-products/pregnancy/best-prenat … buy-over-counter/
А са веган, както ви споменах аз се храня само с растителна храна, така че лично за мен са супер избор. Към тях приемам веган омега.
https://wholeearthsea.com/product/marine-dha/
Тъй като спортувам активно, когато тренирам активно, когато ми се съберат повече от 4 часа тренировки на ден си добавям в смутито и една доза протеин. Преди приемах всеки ден, но тренирах много силово. Сега всеки ден йога и три пъти седмично кондиционални и нямам нужда от толкова много
https://myvegiday.com/en-us/product/raw-organic-plant-based-protein/
Но моето хранене е доста специфично и като цяло екзотично дори за небременна жена, добре че нямам проблеми с лекаря ми, който ме подкрепя и казва докато всички показатели са в норма си се храни както искаш.🙈

# 261
Пумпалче, омегата на коя марка пиеш?
Life extension поръчвам, ние сме В Зоната от време на време (за съжаление не постоянно), свекър ми се зае да изучи целия Интернет в търсене най-доброто и съотношение цена - качество, плюс всичките формули за изчисление на всичко останало в съдържанието се спря на това и направо поръчваше кашончета за всички вкъщи. Много различно се чувствам, когато го приемам и без него. http://www.vzonata.com/ribeno-maslo/

# 262
Аз си пиех чиста фолиева, Неофолик Мета, но я спрях, защото почнах Фемибион, а там има фолиева и няма нужда да дублирам дозата. Честно казано съжалявам, да си бях продължила само фолиевата. Гади ми се от тези витамини и са огромни, а аз мразя големи хапчета. Остават ми няколко и няма да пия повече. Остава ми седмица до 12 г. С. и мисля да я спирам. На 15ти ще си видя кръвните, най - вероятно ще почна да си пия Билкова кръв, защото моя хемоглобин е нисък по принцип и сигурно вече е около 100. Аз си я пия постоянно, сега я спрях заради гаденето, ама вече да кажем, че е по-поносимо. Иначе моята АГ е против комбинирани витамини. За нея единствено чиста фолиева е допустимо.

# 263
  • София
Аз си пуснах пълни изследвания и пия отделни витамини, които са ми ниски - Д3 и Б6. Фолиевата е ясна (до края 12 г.с. със сигурност, след това пак ще проверя нивата, но вероятно ще я спра другата седмица). Изписаха ми и биозин мама, но спрях да го пия, заради ковид. Оксилик и омега 3, това пия и за финал клексан и аспирин. Повече от достатъчно са ми Grinning
Какво общо има Ковид с Биозин мама? Simple Smile

На мен АГ ми го изписа, след като малката се разболя, за да ми се размине и нямаше проблем. Отделно пия б12 и Д, заради липси, но б12 от 300 ми скочи на 1180 за 3 седмици и или има грешка в лабораторията, или съм приемала доста силни таблетки, другата седмица пак ще пусна изследване и съм го спряла временно. Фолиева киселина пия попринцип, заради таласемия и няма да я спра. Предполагам, че ще ми изпишат желязо на хапчета или ще направим вливания, че и то с феритина е на Долна граница.

Иначе и аз имам стяга и я и придърпвания, днес малко повече и лежа, че си се притеснявам.

Някоя друга да има косопад? Моят си е от няколко месеца, с предната бременност косата ми стана страхотна к мислех, че и сега така ще стане, но уви. Мисля да ходя да я скъса на половина и да купя някакъв шампоан, който е окей с бременност. Дори , когато феритина ми се зависи косопада си продължи Sad

# 264
Аз съм на втора опаковка Pregna Formula.Нищо друго не приемам

# 265
Моята коса расте ужасно бързо сега и изобщо не цъфти, както и и без това сериозното ми окосмяване навсякъде 😀😀😀 Не знам от какво зависи това...

Какво мислите за витамините на Solgar? Моят ММ взе днес, просто не знаех какво да избера... отделно пия ФК, в тях няма.

Момичета, които са си вкъщи, какво правите по цял ден? Ужасно ме напряга цялата ситуация, аз съм много активен човек. Преди бях във фитнеса през ден, с приятелки, по разходки близки и далечни. В момента просто не знам какво да правя с времето си, не се виждам с никого заради ковид, не тренирам нищо, защото от малко по-дълга разходка прокървих и ме е страх. Нито има с кого да се разхождам през деня, нито къде в този софийски студ.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 13:44 от benny-991

# 266
Добавки освен фолиева не приемам за сега. Миналия път си пиех отделни конски дози магнезий, 100 вида желязо и не помня какво беше още. Моята док не е фен на комбинирани витамини. Та ще видим кое кога ще ми включи.
Бени, А съм си вкъщи от почти месец, ама детето не ми оставя много свободно време. Шматкам се с него на вътре и навън. Разходки по малко. Като и ако ми дойде музата мисля да правим коледни сладки и други подобни щуротии.

# 267
Бени, по мое мнение Солгар са доста добри 👍

# 268
Момичета как се справяте с гаденето и киселините?Аз съм в 13гс и през 2-4 часа съм гладна и ако не хапна нещо почва много да ми се гади, но проблема е че и като хапна пак почва гаденето и киселини (ям по малко, но на често). Взех си Талцид (помня, че го пиех при предишната бременност) и с него само има някакъв краткотраен ефект...Споделете вие какво правите за това гадене...Опитах се да пия повече вода, но още повече ми се гади ...

# 269
vikim23, биозина подсилва имунитета, съответно при ковид, прави имунния отговор по-силен, което пък е предпоставка за цитокинова буря... Сега е добре да се приемат имунорегулатори, а не имуностимулатори. Аз в тази версия вярвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт