Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 684
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
За Давидков и аз съм чувала добри отзиви, иначе ако не ти е проблем разстоянието, д-р Стоилов от Добрич е доста добър и много жени ходят при него, аз също обмислям за второ мнение.
Така или иначе ме одрвзаха За Балев нямало часове и ми затвориха телефона,сега се чудя да звъня ли на Давидков,до Добрич не знам дали ще усмея да отида

# 376
Alexxi, споко и аз съм така и питах 3 лекаря нормално ли е. Чак сега в 15гс качих няколкостотин грама.
Iva34, съжалявам че така се е получило. Нямам идея за Варна, но се надявам да се намери решение. Ако не смогнете тези седмици в 16гс се прави ранна ФМ и пак може да се видят нещата ясно.

# 377
11 дек. 2020, 11:23 ч.
Сега ми звънят от Майчин дом Варна,да ми кажат че доктор Яков нямал да преглежда следващите две седмици! Този преглед го чакам от 20 дни,съм неспя да видя всичко наред ли е,а сега и това! Трябваше Яков да ми прави фетална ,и сега не знам какво да правя😖, питах имали някой който може да ме прегледа все пак,ако съм искала при др Станева ,чувствам се ужасно просто! За Варна става въпрос,ако някой може да ме посъветвА къде да отида?
Здравейте и аз съм от Варна. Аз имам час за ФМ при д-р Славчев. Може да пробвате при него, но е доста трудно с часовете там. Преди години съм ходила на профилактични прегледи при д-р Станева и бях много доволна. Беше доста мила и любезна. Мисля, че няма да съжалявате при д-р Станева.

# 378
Декември явно е някаква лудница като цяло. Много празничен месец, всеки зает. И на мен ми промениха часа за ФМ от 21ви на 23ти, пак добре че не ми го отмениха. Щеше да е по-гадния вариант..

# 379
На мен за 2-ри път тази бременност ми се обаждат да ми отменят часа при различни АГ, с думите - д-р Х няма да преглежда в следващите 2 седмици. На мен ми прилича на Ковид причина, пък дали е така... последно ми отпадна ЖК за 16ти, записах си ехограф за 13-ти при непозната докторка, дано всичко да е наред.

# 380
  • варна
Днес направих прена теста и другата седмица чакам резултатите
Аз също съм от Варна - много се чудех къде да е ФМ , разпитвах доста и накрая се спрях на Др Цонев.Записах час за другият четвъртък- от сега ми е притеснено.........
Пазете се момичета

# 381
  • София
Днес сутринта тръгнахме за София с мм и детето, за да си хвана ЛЛ. Естествено, като чу какви са ми оплакванията предположи ковид, явно вече няма други вируси и грипове. Само че искаше и кръв да ми пусне, и на ПСР да ме прати, а системата не позволява и двете неща и ме прати за кръв и урина. Изследванията излязоха, но тя беше първа смяна и ми даде личния си телефон, на който пък сега не вдига, а аз ще се поболея от тревога за бебето!!! На всичкото отгоре и мм е с Т от снощи, като сега вдигна 39, добре че имам течен аналгин в нас, Та вече спи....и тъпия ремонт е наполовина и ако е ковид просто не виждам как ще се оправим. Това го казвам във връзка, че в момента живеем в апартамента на нашите, които са на другото село и се прибират утре и Хич не ми се иска да ги заразим, а реално няма къде да отидем нито ние, нито те....и всъщност сега ще видя като се чуя с ЛЛ дали ще ходя за ПСР или е друго според нея. Мен адски ме боли кръста, имам чувството, че ще се разпадна, чудя се дали не може да са бъбреци, знам ли...макар че два дена си пазих леглото и имах адското главоболие, заради хремата, чак светлината ме дразнеше...мрън мрън мрън от мен Sad((

# 382
Вики, пожелавам ви скоро да сте в топ форма и да не е ковид. В трудни времена бременеем, но ще се справим!

# 383
Здравейте дами,

От известно време не мога да следя форума и не успях да прочета всички прпопуснати постове.
През цялата седмица не се чувствах добре и чак от вчера съм по-добре.
В неделя сутринта имах страшно много спазми и повръщане. Най-малкия опит за хранене ми създаваше болки и спазми. Около 3 дни се храних само със сухари, кисело мляко и чайчета. Сега съм по-добре но съм на пробиотици и едни капки за храносмилване. Минаж периода с гаденето, но сега и да искам не мога да ям заради дискомфорта.

Бях на ФМ. Бебчето е добре. Аз съм отслабнала с 2 кг. И без това бях слаба 54кг и 1.68 см висока. Много се тревожа, че не мога да се храня добре.

Не бяха 100% сигурно, но предполагат че е момче. Резултатите ще получим в понеделник. Много се радваме за момченце Simple SmileBlue Heart понеже вече си имаме малка какичка на 6г. Revolving Hearts

Вие пиете ли редовно пробиотици или други успокояващи стомаха препарати ? Засега ми помага хапването по малко до 18 часа (внимателно подбирам храни недразнещи стомаха) и наблягам на чайчета от лайка и липа.

# 384
Момичета,
Сега си получих писмото с резултат за синдромите.
Даун 1:10000
Патау и Едуардс 1:100000
Не съм особено разтревожена, пише, че не се приемат за висок риск и няма да ми бъдат предложени допълнителни тестове, но как ви се виждат?
Не знам къде съм смотала писмото от БХС с дъщеря ми за да сравня.

# 385
Здравейте, момичета! Имам въпрос относно резултатите от БХС. Днес ги получих и ми обясниха, че съм в средните нива на риск. Прилагам и снимка и моля по-запознатите мами за съвет. На 35г съм и знам, че съм в рискова група. Настояват да направя пренатален тест, но цените не са никак ниски. За този тест ме навиваха още на самият преглед. Притеснена съм. Попитах дали мога да повторя скрининга, но обясниха, че щом съм в системата не може. Изпращат изследванията в Майчин дом в София. Благодаря ви и пращам целувки на всички ❤️

# 386
Здравейте, момичета! Имам въпрос относно резултатите от БХС. Днес ги получих и ми обясниха, че съм в средните нива на риск. Прилагам и снимка и моля по-запознатите мами за съвет. На 35г съм и знам, че съм в рискова група. Настояват да направя пренатален тест, но цените не са никак ниски. За този тест ме навиваха още на самият преглед. Притеснена съм. Попитах дали мога да повторя скрининга, но обясниха, че щом съм в системата не може. Изпращат изследванията в Майчин дом в София. Благодаря ви и пращам целувки на всички ❤

Здравей,
Твойте резултати са по-добри от моите,а аз съм на 26.Моят комбиниран е 1:1300.
Естественно се панирах жестоко. Притесних се.Почнах да чета. Двама доктора ми видяха изследвания и казаха,че са нормални,но ми препоръчват да направя късната ФМ и БХС (аз така или иначе щях да направя) и вече от там ще се види.
Много четох тези дни,защото си е притеснително като цяло. Риск от 1:250 е висок,от там нататък рискът е нисък.
Риск винаги си има.Аз днес се поуспокоих малко. А и докторите ме попитаха какво е казал специалиста по Феталната Морфология. Той нямаше никакви притеснения и всичко изглеждаше супер.
При теб как мина ФМ?
Не мога да те посъветвам,защото знам колко е притеснително и няма успокоение,докато не гушнеш здравото си бебче.
Стискам палци. 🌸

# 387
С химикала отдолу пише или късен БХС или неинвазивен пренатален тест, аз лично бих избрала първото. Тези пренатална тестове са ми малко обирджийска история.

# 388
Днес сутринта тръгнахме за София с мм и детето, за да си хвана ЛЛ. Естествено, като чу какви са ми оплакванията предположи ковид, явно вече няма други вируси и грипове. Само че искаше и кръв да ми пусне, и на ПСР да ме прати, а системата не позволява и двете неща и ме прати за кръв и урина. Изследванията излязоха, но тя беше първа смяна и ми даде личния си телефон, на който пък сега не вдига, а аз ще се поболея от тревога за бебето!!! На всичкото отгоре и мм е с Т от снощи, като сега вдигна 39, добре че имам течен аналгин в нас, Та вече спи....и тъпия ремонт е наполовина и ако е ковид просто не виждам как ще се оправим. Това го казвам във връзка, че в момента живеем в апартамента на нашите, които са на другото село и се прибират утре и Хич не ми се иска да ги заразим, а реално няма къде да отидем нито ние, нито те....и всъщност сега ще видя като се чуя с ЛЛ дали ще ходя за ПСР или е друго според нея. Мен адски ме боли кръста, имам чувството, че ще се разпадна, чудя се дали не може да са бъбреци, знам ли...макар че два дена си пазих леглото и имах адското главоболие, заради хремата, чак светлината ме дразнеше...мрън мрън мрън от мен Sad((

Crp-то ти е високо, дали е ковид или не, лепнала си някакво вирусче. Ако има някаква макар и далечна опция, не се събирайте с вашите. Казвам ти го като човек, чиито родители са и двамата болни от ковид. Наистина в момента има много болни. Не се притеснявай дори да е това. Просто почивай и не се мотай по кабинети. Две мои дружки, и двете бременни, го изкараха и вече са добре. Лекувай симптомите, почивай и стой на топло вкъщи. Бързо оздравяване ✌️

# 389
Момичета, днес си получих резултатите от пренаталния тест- бебчо няма хромозомни аномалии или микроделеции и е момченце 😊 Бях и при Сигридов за фетална морфология и той също потвърди проблема с кръвотока на маточните артерии. Предписа ми аспирин протект вечер, антиоксиданти, специално омега 3 и комплекс от ензими- всичко за подобряване на кръвотока, като според него трябва да спра фраксито, защото не повлиява на спазъма на маточните артерии и трябва да го овладеем, защото след 24 г.с.би настанала ретардация на бебчо 😥 Ужасно ме притесни още повече след всичко, което прочетох. Естествено това увеличава и риска от прееклампсия. Направо ме записа за 5ти януапи са видим има ли подобрение иначе каза, че ще предриемем радикална промяна с терапията. Сложи ме и на противовъзпалително хранене, 1 куп изследвания за другия път и каза, че трябва движение, та ще почна всеки ден да правя йога и ще се моля да има подобрение до януари, че сърцето ми се е свило от страх 🙏

Общи условия

Активация на акаунт