Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 666
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Шели, и аз ходих при Сигридов, и мен ме понаплаши, обаче нищо не ми изписа и не ми записаха следващия преглед, казаха ми да се обадя (аз вчера ходих). Thinking Малко се притеснявам дали при това положение ще мога да се вредя пак за час. На мен също ми спря фраксипарина, аз пък други драми имам. Даде ли ти лист с изследвания, които да направиш преди следващата ви среща? Аз реално от този преглед излязох без терапия и без записан час и се чувствам малко в нищото, а залагах големи надежди, че ще ме следи.

Аз съм много ЗА неинвазивните тестове.

Вики, дано да не е ковид и бързо да оздравявате!

# 391
Още едно мнение против пренаталните комерсиални тестове. Значи ако не сложат моите години, БХС ми е идеален и няма никакъв проблем, но след въвеждане на възраста ми софтуера веднага казва на лекаря в момента какво да промотира и колко пари трябва да дам за нещо, което ще игнорирам и на 100% ще запазя бебето каквото и да му е. Вече съм правила генетичен тест, който е игнориран от лекар тук.Струва ми се че е абсолютен лукс да си бременна в наше време🙈🙊🙉

# 392
Много неприято е така да си притеснен, така че напълно те разбирам. Може би не е видял съществен проблем, който да застрашава бебчо и затова не ти е дал терапия. При мен кръвотока на маточните артирии и 14 %, а трябва да стане поне 40 % .... Даде ми 1 лист с 99 изследвания, които ще пусна другата седмица, че част от тях се работят в Германия и отнема време. Той прови феталти в доста седмици (18-20; 24-26 и т.н.) та можеш да се обадищ от сега за януари. На мен ми каза, че имам още 12 седмици, за да подобрим кръвотока, за да не почне бебчо до изостава, та ще се наложи изкъсо следене и много работа. Моля се с негова и с Божията помощ да се справим 🙏

# 393
Сигурна съм, че всичко ще е наред, в добри ръце си и ще проследите всичко.
На мен също ми каза че има опасност от ретардация и да пусна вероятно същите изследвания и да отида в 20 седмица. А на рецепция отказаха да ме запишат. Аз ще звъня, но като знам колко е трудно с часове .. ще видим Rolling Eyes

# 394
Благодаря ти 🤗 Направо им кажи, че докторът ти е казал отсега да запишеш час за тогава. За втори път с там на място ми прави впечатление, че ако докторът каже, те записват веднага, а на тези които звънят по телефона казват, че графикът не е излязъл...

# 395
Аз съм за неинвазивен тест както и за screening. По принцип ако покажат някакъв проблем с бебо, а реално няма, то всъщност са отчели някакви грешки в ДНК-то (тоест майката може би има някакво неправилно делене на клетките). Моята приятелка излезе с резултат 1:4, че детето ще е с Даун. Досега не бях виждала такъв резултат. Направи амниоцентеза и се оказа, че бебето е напълно здраво. Роди си момченце и то е добре, но не и тя. Има генетичен вроден проблем, който й изисква манипулации през 6м, за да може да живее. Реално резултата дава отговор и в двата случая е притеснително ако резултатите не са добри, но резултати, които досега сте публикували не ми изглеждат зле въобще. Жалко е, че тези важни тестове се превръщат в машина за пари.

На английски информация за пренатални тест:

Since the test looks at a sample of your blood, some researchers think it may eventually also be a screening tool for moms, too. In one study, some NIPT results indicated a baby was at risk for a genetic problem. But later it was clear the baby was not at risk and the results were actually indicating the early onset of a cancer in the mom. The findings need further research before practitioners begin using the tests for this purpose — but because the test could potentially detect early-stage cancer before symptoms are apparent, it could help women get further diagnostic tests and care earlier, when it's more effective.

NIPT (noninvasive prenatal test)

# 396
С химикала отдолу пише или късен БХС или неинвазивен пренатален тест, аз лично бих избрала първото. Тези пренатална тестове са ми малко обирджийска история.
Точно така ги виждам и аз. Още на прегледа 5 пъти ми повториха, че са много хубави и трябва да си го направя, нищо че е много скъп. А и между другото "или неинвазивен тест" е добавено с друг химикал, различни от "късен БХС". Което ме навява на мисълта, че в кабинета са го добавили...

# 397
Вашите предположения звучат малко конспиративно. Докторът, който е написал коментара, няма нищо общо с лабораториите, които правят неинвазивните тестове, които са доста и имате избор.
Разбира се, всеки си преценява на кого да се довери и дали да предприеме някакъв преглед, изследване или процедура, но подобни изказвания за печалбарство в този случай са нелепи.

# 398
Сега ми звънят от Майчин дом Варна,да ми кажат че доктор Яков нямал да преглежда следващите две седмици! Този преглед го чакам от 20 дни,съм неспя да видя всичко наред ли е,а сега и това! Трябваше Яков да ми прави фетална ,и сега не знам какво да правя😖, питах имали някой който може да ме прегледа все пак,ако съм искала при др Станева ,чувствам се ужасно просто! За Варна става въпрос,ако някой може да ме посъветвА къде да отида?

Много съжалявам, че така се е случило и при теб🙁
 А аз днес отивам, защото трябваше да ми прави също ФМ и тогава чак ми казаха, че отсъства. Казах, че съм 13 г.с.и трябва някой да ме огледа за органите. Пратиха ме при дежурния лекар. Доволна съм иначе от него, а и с бебето всичко е наред.
Добри отзиви съм чувала за Цонев от клиника Темелков и май не се чакало много за часове.

# 399
donitoneva, не е вярно, че не можеш да пуснеш 2-ри път изследванията на хормоните. Аз пуснах 2ри в Цибалаб, защото исках да съм сигурна, че няма грешка. 43 лв излизат до 24 часа.

Sheli2005, и на мен Сигридов ми каза, че кръвотока на маточните артерии е зле - 9% на едната и 11% на другата, ходих след това на проверка при АГ - тя каза, че за този етап на бременността е нормално да не са отворени, има време, пък и бебето все още не изисква кръвоток с 40%. Предписаха ми аспирин протект и сега въпросът ми е този Аспи тест кога се прави, четох, че е 5часа след прием, но аз го взимам вечер и съм в размисъл как да стане. Някой ако знае, ще съм благодарна да сподели.

Tickles, аз си записах час при Сигридов миналата седмица за началото на януари. Даже ми казаха, че късно се обаждам /звънях преди 2седмици и ми казаха да звънна 2-3дни преди да излязат графиците/, намират часове, ако вече си пациент на доктора, не се притеснявай.

За неинвазивните тестове - едва ли е желание за печалбарство, по-скоро е страх дали са видяли и замерили всичко, както трябва и се презастраховат за наша сметка.

# 400
На мен много ми хареса какво мнение изказа доктора като бях на ФМ във вторник. Аз му споделих моето си мнение, че БХС всъщност е нищо, някаква си вероятност, тогава защо ми е въобще? Той се усмихна и супер спокойно ми каза, знам, че знаеш за генетичните тестове и надеждността, която дават спрямо БХС и ако не бяха ненужно скъпи, всеки лекар би ги препоръчал. Но ние не гладаме БХС само, сравняваме показатели, които виждаме сега при бебето и това, което ще видя на листа. И ми обясни нещо са сърдечния ритъм, което не мога да повторя (съжалявам звучеше логично, но и сложно). Каза ми, че е специфика при деца с хромозомни аномалии и като види изследването и съпостави с тези показатели, ще каже заключението си. Общо взето ми каза, дори и да видиш цифри, които да те притеснят, не се шашкай, защото те сами по себе си, нищо не значат. Хубаво е, че има опция за по-сигурни изследвания, но нека я ползваме при нужда. Та, някакси ми вдъхна спокойствие. Затова не се разстройвайте само от едни цифри, доверете се на тълкованието на лекаря и на база морфологичния преглед. Ако този лекар му нямате доверие, втори преглед и мнение.

# 401
Аз мисля, че БХС не е само статистика,все пак се изследват и няколко вида хормони в кръвта на майката!А относно печелбарството от тези пренатална тестове,напълно е възможно все пак доктори , лаборатории всичко е обвързано.

# 402
Не казвам че никой никога не трябва да си прави пренатална тестове, а че това за мен е строго специфично изследване и не може на всеки влязъл за преглед да се предлага на конвеир, защото го виждат че е притеснен. Коридорите на клиниките са пълни с огромни реклами за тези тестове, в моята клиника конкретно има един лешояд дето само обикаля по коридорите и дебне някой да си предлага тестовете, затова съм малко анти настроена. Ако беше толкова важно всеки да си направи пренатален тест щеше или да е безплатен като БХС или да е на някаква допустима за бюджета на българина цена.
Когато е видимо че има проблем - да редно е да се направи, но не и да се предлага на всеки с леко манипулативно настроение.

# 403
Момичета, а да ви попитам за мнение. Според вас като съм си правила БХС обаче реших на своя глава да отида на ранна фетална в 16-18г.с. (нали уж като правиш БХС тя не е задължителна), дали трябва да казвам на Богданова, че съм била на БХС или няма смисъл?

# 404
Tido, явно наистина и при теб кръвотока не е добре. Не те л ниаплаши Сигридов с възможните последствия, ако кръвотока не се подобри до 24-та седмица? На мен ми изписва че идва и тотална промяна хранене, а на мен ужасно ми се яде бисквитена торта, в името на това да подпомогна бебчето, ще ям плодове и зеленчуци и смутита, само да са по- добре нещата... Стискам палци кръвотока да е по-добре на следващия преглед 🙏

Общи условия

Активация на акаунт