Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 587
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
Няма страшно. При първа бременност не е проблем. По принцип се бие инжекция за да се контрират антителата в организма на майката след раждане за да не отхвърля следващи бебета. Без нея шансът е 50/50. Може да се изследва и кръвта за антитела. Лекарите са добре запознати с този проблем.

# 451
Аз съм АБ- и двата пъти бащите са с + резус фактор. Първия път май 2 пъти пускаме тест за антитела и когато родих ми биха инжекция. Сега, понеже е втора бременност ще ги следим по-често (май каза 2-3месеца). Тези дни ще пускам кръв и урина и са ми написали и тях да пусна. Ако има анти тела се бие пак инжекция и така.
Не се притеснявай, това не е проблем. А и може мъжа ти да е с - резус и да няма за какво да се притесняваш Wink

# 452
  • Варна
Здравейте, относно резус фактора и ние се оказахме противоположности с таткото 😁, казаха, че ще пуснем за антитела между 16-20 седмица, ако запомних правилно.
А и се записваме с момченце 💙

# 453
  • София
Cypris, може ли по-подробно мнение за БХС при д-р Игнатов? Обяснява ли подробно, колко време отнема прегледа, като цяло какво ти е впечатлението и препоръчваш ли го?
Tido, като цяло съм много впечатлена от д-р Игнатов и му имам огромно доверие. Започнах да ходя при него още преди скрининга и винаги е бил  много внимателен, обяснява и дава много информация... По тази причина реших да продължа с него и от следващия преглед започвам официална женска консултация, имам огромен списък с изследвания, които да направя за тогава. Прегледите при него са около 20 мин, включително и скрининга, но е възможно и повечко да продължи ако бебето не е в подходяща позиция. С мен специално бебка беше застанала като по учебник и докторът успя много бързо да направи съответните измервания Simple Smile Каза, че това е голяма рядкост и доколкото разбрах това е технически най-трудоемката част от целия процес. Резултатът ми беше нисък риск (1/1600 за Даун) и докторът ми каза, че всичко е наред и че не се налагат допълнителни изследвания. Аз обаче страшно се притеснявам, защото съм на почти 40 години и след няколко дневен размисъл реших да направя и неинвазивен тест. Все още чакам резултатите и силно се надявам за Коледа да получа най-хубавата вест.

# 454
Здравейте момичета, в 14 гс съм и имам едно придърпване от вчера от ляво и малко се притеснявам от какво може да е. Дали е нормално и има ли някоя от вас с подобно оплакване.

# 455
Здравейте момичета, в 14 гс съм и имам едно придърпване от вчера от ляво и малко се притеснявам от какво може да е. Дали е нормално и има ли някоя от вас с подобно оплакване.

Здравей, аз съм в 13+5 и също имам придърпване, даже по-сериозно, имам болки като преди цикъл, чак вече се чудя дали да не отида до спешния на МД. 😕

# 456

Здравей, аз съм в 13+5 и също имам придърпване, даже по-сериозно, имам болки като преди цикъл, чак вече се чудя дали да не отида до спешния на МД. 😕
Ами моето не е като преди цикъл ами като, че ли е мускулна треска. Аз се чудя утре дали да не се обадя на АГ.

# 457

Ами моето не е като преди цикъл ами като, че ли е мускулна треска. Аз се чудя утре дали да не се обадя на АГ.
Това, което е като мускулна треска и аз го усещам, но само в някои пози и мисля, че е нормално.

# 458
Силно се надявам да е нормално.

# 459
Smurfie, ние сме с различни резуси но аз съм + а той - и няма повишен риск.
Следене трябва само ако майката е -, а таткото +.

# 460

Това, което е като мускулна треска и аз го усещам, но само в някои пози и мисля, че е нормално.

Придърпвания и болки ниско долу и аз имам, даже и като тежест от време на време. Понякога минават с лежане, рядко остават. Ако не е силна и непрекъсната болката, рядко има причина за тревога,но ако все па ще се продължава и е често потърсете лекар.
Аз днес бях, каза че са нормални и все пак матката расте. Шийката ние си я следим изкъсо така или иначе, за сега е перфектна и няма повод за притеснение.

# 461
Аз имам доста придърпвания, дори вчера и някакви болки първо само в дясно, после обаче преминаха и от двете страни. Днес болките ги няма, но тези усещания си остават. 12та седмица съм, предполагам са породени от разни разтягания.

# 462
Момичета, току-що се връщам от спешния кабинет, тъй като ми е включен в пакета.
Няма нищо притеснително, освен инфекцията ми, която отшумя за ден и днес пак е налице.
Лекарят беше много любезен и ме преглежда повече от 20 мин, изписа ми и Mouural за инфекцията.
Като бонус ми пусна и бебчето на 4D и го огледахме доста обстойно. 🥰

# 463
  • Варна
Да, ние сме точно така, аз -, той +.. Засега не са ми казали нищо притеснително, освен, че ще пуснем теста за антитела, надявям се да е така..

Smurfie, ние сме с различни резуси но аз съм + а той - и няма повишен риск.
Следене трябва само ако майката е -, а таткото +.

# 464
Момичета някоя имала ли е еднократни прерязващи болки около срамната кост, защото вчера вечерта имах няколко еднократни и пих 1 но шпа и отшумява. Днес пък имах еднократно прерязване по-високо в корема (на 3-4 пръста от пъпа) и се чудя някоя имала ли е подобни симптоми и нормални ли са...?След 2 дни имам преглед при АГ, но ми е притеснено...

Общи условия

Активация на акаунт