Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 611
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте бъдещи мами🌷
Резултатите от БХС може да са излезли още миналата седмица, но имах сбъркана буква в името... Добре че реших да пробвам и по друг начин 😀
Прикачвам ги, ако може по-запознатите от вас да кажат дали са наред показателите, докато чакам АГ да ги разчете.
Благодаря ви предварително! 😘

# 436
На мен в сайта на Майчин дом ми изписва това при проверка на БХС, а пробата си е от петък? Чудя се какво да правя.

Проблем: Няма данни за кръвна проба взета на 11.12.2020, за пациент .....
Това съобщение означава че пациентът е открит в базата данни, но няма данни за взет материал на конкретната дата.

# 437
На мен два работни дни ми излизаше че няма такъв регистриран пациент. После започна да ми излиза това, което на вас в момента, че има такъв пациент но няма взета проба. После че има пациент и има проба, но няма резултат и на 5 работен ден вече всичко излизаше. Ако наистина до 5 работни дни не ви излиза, свържете се с тях може да има грешка при въвеждането на личните данни.

# 438
Момичета излезли са ми резултатите от БХС и за щасти всичко е наред, но от клиниката ми казаха, че не предоставят резултатите и ми описаха някакви данни в лабораторния лист. Прегледа и кръв за БХС дадох в клиниката (в МБАЛ Надежда ги правих). Като проверя на страницата на Майчин дом ми пише, че няма такава проба и се чудя изпращали ли са изобщо пробата ми към Майчин дом, защото нали уж само там се правят тези изследвания🤔 Има ли някой друг в подобна ситуация...Искам си резултатите, защото трябва да ги представя на проследяващото ме АГ (не се следя в Надежда).

# 439
Днес тъкмо се бях настроила да видя бебето и да видя дали всичко е наред и като и отидох на часа.. доктора го няма, сигурно ще се върне след празниците. Има някакъв здравословен проблем човека и не е ясно точно кога ще се върне.. Добре, че другата седмица съм на ФМ та се надявам да нямам оплаквания дотогава и всичко да е наред.. Сега ще ми е леко притеснено дотогава..

# 440
  • София
Да ви се оплача, моята лека настинка си се оказа Ковид, мм също е положителен, купих разби лекарства за почват и нашите, баща ми естествено се запъна, ама днес чувам, че и той кашля, тя сега ще се лекуваме всички вкупом вкъщи. Sad Най-лошото е, че страшно се притеснявам за бебето, исках да отида на преглед при още един лекар преди празниците, че бях на 3 декември и съм чак за 11 януари, уви, сега няма кой да ме вземе и ще полудея. Да стават вече достатъчно големи да ги усещаме, че да имам някакъв ориентир за себе си. Чудя се дали да не си поръчам доплер за вкъщи, отзиви някакви?
Днес отивам да дам кръв, за да видят дали ЦРП ми е спаднало и ако не да почвам АБ и после две седмици вкъщи. Sad

# 441
  • София
Момичета излезли са ми резултатите от БХС и за щасти всичко е наред, но от клиниката ми казаха, че не предоставят резултатите и ми описаха някакви данни в лабораторния лист. Прегледа и кръв за БХС дадох в клиниката (в МБАЛ Надежда ги правих). Като проверя на страницата на Майчин дом ми пише, че няма такава проба и се чудя изпращали ли са изобщо пробата ми към Майчин дом, защото нали уж само там се правят тези изследвания🤔 Има ли някой друг в подобна ситуация...Искам си резултатите, защото трябва да ги представя на проследяващото ме АГ (не се следя в Надежда).
Здравей, моят комбиниран скрининг беше при д-р Петър Игнатов и кръвните изследвания ги правих в Цибалаб, до колкото знам той не приема изследвания от други лаборатории. Възможно е и Надежда да работят с тях. Мисля, че всички лекари, които са сертифицирани от фондацията по фетална медицина за извършването на този вид скрининг работят по този начин, защото в едно интервю д-р Игнатов спомена, че не само лекарите трябва да имат лиценз за това изследване, но също и лабораториите и че в България има само една такава лаборатория... Не спомена коя, но предполагам е същата.

# 442
Аууу понеделнишки и рано сутринта как ме изнервиха.
Получих си писмото с часа за втората ФМ, дават ми го за 22 януари, щях да съм 18+4, по моя термин (реален), по техен 19+0.
Съответно аз не съм хепи да отида толкова рано и звъннах да им кажа, че ще пътуваме в чужбина и трябва по времето на апойнтмънта да съм в самоизолация. Тя ми вика: "Ми ще трябва да пропуснете тогава, този преглед се прави в определени седмици".
Викам: Знам и дори е твърде рано, препоръчителното във вашия официален сайт е между 19-22.
И хъка-мъка се съгласи, даде ми час за 20+4.
Сега влизам в сайта наистина и гледам - прави се между 18+ до 20+0 😒 Знам, че не е проблем, дъщеря ми в същата седмица я гледаха и като цяло сравнявам и с Бг клиниките, ама ме кефи как на око ги правят нещата, на късмет.

# 443
На някои места втората ФМ е дори между 20. и 24. седмица. Аз съм с час за 21. по препоръка на доктор. Не мисля, че е проблем да я направиш в 20. Не го мисли чак толкова, важното е, че си успяла да запазиш часа Simple Smile

# 444
vikim23 Надявам се бързо и безпроблемно да го преминете. Доколкото разбрах по-големите  болници като Токуда, Надежда приемат бременни пациентки с ковид с предварителна уговорка и час. Провеждат прегледите в отделни инкубатор стаи. Може да им се обадиш да питаш дали имат възможност.

Стискам палци да няма усложнения. Чувала съм по разни предавания, че ковида не вреди на бебето.

# 445
  • варна
vikim23, бързо оздравяване
Нали ви бях казала, че четвъртък съм на ФМ , но днес реших да проверя дали има по ранни часове и се оказа, че утре има - така че стискайте палчета всичко да е наред

# 446
Виктим, дано бързо и леко да го минете всички, а бебето да е добре!

Аз днес бях на преглед, всичко е наред, расте и шава доста. 8 см и нещо беше, малко трудно се побира да измерят, около 106гр го изкараха. Записваме час за януари и даже и за ФМ ме записаха от сега.
Този път реших, че вече искам да знам пола, та точно видяха и си затвори краката. Та девойка ще имаме, както и усещах от самото начало.
Сетих се да допълня, че ми дадоха да направя кличче, 30сек и даже док обяснява какво се вижда-сърце, глава, стомах, аорта и т. Н. Моята лекарка има стажантка и след нея питат длаи може и тя да погледне, та аз си зяпам и докато тя разглежда.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 15:32 от mrs.RN

# 447
Вики, стискам палци всички да се оправите бързо и безпроблемно! Кофти работа :/  Да минава и да заминава! Flowers Four Leaf Clover
Стискам палци да излязат БХС резултатите, всеки да си го приемат за ФМ когато си трябва и да няма нерви и тревоги!
Честито розово mrs.RN!

И ние днес бяхме на преглед. По около 115гр са девойките и шават и се риткат. Иска ми се да седя и да си ги гледам така на екрана до юни. Много бързо минават прегледите.

# 448
Cypris, може ли по-подробно мнение за БХС при д-р Игнатов? Обяснява ли подробно, колко време отнема прегледа, като цяло какво ти е впечатлението и препоръчваш ли го?

# 449
Момичета, изследванията са наред при мен, НО се оказа, че съм кръвна група B-.
Сега и таткото ще си пусне да видим каква е неговата, докторката обясни какво се предприема ако той е с +.
Някоя от вас има ли я тази ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт