ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 522
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Е то ако всички вкарваха, баскетбола щеше да е много скупна игра. За нормативите вече не знам...аз не ги одобрявам Simple Smile

# 586
Simple Smile Моят поне по физическо е стабилен. Шестици и на практически изпитвания, и на теста за историята на волейбола. По БЕЛ също е изкарал пълна шестица на есе с поздравления за оригиналния стил и аргументацията, но тестовете и двойката от участие в час, ще му осигурят четворка за срока:)
Вчера го накарах да решава задачи и когато излезе навън, реших да проверя какво е решил. Върху сборника се мъдреше рисунка, решени задачи нямаше

# 587
Е, аз явно съм единствената, която не се радва на снега днес. Изобщо зимните месеци, с изключение на декември/и то  предишни години/, ме скапват  много.  Като добавим и обстановката, направо отврат. Сутринта се оказа, че имаме проблем с включването в Meet на малкото дете. От всякакви устройства ме изхвърляше, даваше ми грешка в акаунта и накрая изпусна първия час. Такава пародия е това ДО за малките деца....... но след години ще жънем плодовете на страха си. Вчера четох петиция на някакви родители за ДО до края на първия срок, нищо чудно както е тръгнало и това да се случи. Но предполагам, че накрая ще отчетем, че и пандемията сме победили и децата сме изучили.

# 588
Ехааа, Аманда, много интересна рисунка!
За момент си помислих, че е имал интересни срещи по полета и гори🙂
Колко ти е талантливо момчето!

# 589
  • софия
  Ние имаме опит само с рибки Бета - и двете ни умряха и за първата беше голям рев. И сега отглеждаме само сомче, което се лепи за стените на аквариума и е кръстен Лепчо. Искам пак да взема рибка, но ме е страх отново да не умре.  Осигурили сме им доста "луксозен" живот и нямам обяснение защо умират.
Ние имаме рибки от 6 години, мъжът ми се грижи за тях. Започнахме с една златна, подарък за рд на мрън и сега имаме 7. Нямам желание за голям аквариум. Имаме един боцис и барбуси. И двата вида са непретенциозни и лесно се гледат, но аквариумът има помпа. Златните много цапаха и са по-трудни за гледане.
Скрит текст:

Добър ден и честит първи сняг за сезона Nature Snowflake

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 10:17 от zvаnchе

# 590
Добро утро!
С прекрасния сняг навън ме споходи страхотно коледно настроение. Simple Smile (явно днес ще се украсява)
Даже часа по физическо на дребното, в който трябва да търчи из апартамента не може да ме бутне. Joy Само се моля съседът под нас да не си е вкъщи...Ентусиазмът е голям - прави упражнения, а брат ѝ дудне, че не ги изпълнява правилно.
От днес вече и двамата са си вкъщи и забавата е пълна. Правим възстановка на приказката "Дядовата ръкавичка".

Честити да са рождениците. Да се радват на добро здраве, късмет и успехи! Tada

# 591
  • Между гори и планини
Моя днес плака от яд - 5 по геометрия на контролното. От бързане. На едната задача грешно е направил чертеж, вместо триъгълник - трапец. На друга, една липсваща цифра. Главното условие - решено. Ама така става като не е на лист и нямаш време да се върнеш назад , трябва да пратиш и снимки и всичко за 30 минути. Да не говорим, че едната задача, не са в учили и само с частната учителка решаваха подобна. Редовен на всички домашни - пратени и верни. Плака от яд, защото ги разбира задачите, и цял месец решава всеки ден. И мен ме е яд. Дано не се отчая. Частната учителка, каза, че ще работят и за време. Дано с корените вдигне оценка.

# 592
Доня, по-важно е, че знае как се решават задачите! Оценката, която е получил не е на база знание, а на технически грешки, които ще изчисти и няма от какво да се притеснява. Ще придобие допълнителни умения и няма да допуска технически грешки повече.

Моят младеж не вдигна глава в неделя (е, стана към 12 на обяд, да не мислите, че цял ден е решавал...)
Решава каквото решава, но постоянно разсеян. Баща му като му провери задачите половината грешни щото явно си е мислил за нещо друго, определено коренно различно от математика Simple Smile. Та се наложи да ги пререши.

# 593
  • София
Googlish, може да ви подарим и една Лепка - да си правят компания Stuck Out Tongue .
Ние гледаме гупи и лепящи сомчета (освен котката). Аквариумът е в кухнята и ми действа успокояващо да го гледам. Като се развъдят много, продаваме по някоя рибка и тъкмо си изкарват храната Laughing. Но напоследък нещо спряха сомчетата. Отнема си доста време и грижа, за да са добре - не е нещо неангажиращо както си го представях навремето Wink .

# 594
  • софия
Нашите сомчета не изкарват дълго. Първото ни беше палаво и скокливо - два пъти изскача от аквариума. Пешко. Първия път бях там и бързо го върнахме, но втория беше фатален. Тогава половинът не искаше да затваря капака.
Уж сме решили, че няма да купуваме нови риби, когато някоя поеме към безкрайния рибен океан.

Мрън вчера щеше уж да решава много. Да, ама беше заспала следобяд, а после решава нещо, но не всичко, което уж щеше. Не мога да се разправям. Знае, че е за нея, в четвъртък има контролно.

# 595
  • Между гори и планини
Аз имах дънно сомче, което рови и яде отпадъци. Живя около 6 години. И речни миди имах. Но и много скокливи гупи. Намирах ги на хербарий залепени за стената, като сменях аквариума един път годишно. С маркуч "прахосмучих" дъното. В един момент вече наистина си беше затворена екосистема и не се налагаше моя намеса. Дори раждащи риби не отделях. Бебета се криеха из водорасли. Скачат когато пространството е малко - гупи, хелери, молинезии имат нужда от 2л вода пространство. По големите - повече. Слагайте капака, хем пази топлината.

# 596
Искам да ви благодаря за сниманите сборници. Реши четирите теста. Блеел когато ги решавал, но снощи до 23 часа коригирахме проблема. Един ПДФ файл със задачи бяхте прикачили, и той е много добър. И него ще подпукаме.
Моят син каза, че моето стоене в тази група било вредно за него 🌞🌞🌞
Но той си е просто мързеливко.

# 597
  • София
Наборът е с 5ца на есето заради пълен/кратък член и пунктоация, но аз съм доволна. Остава и него да убедя в това, че трябва да има разлика в оценяването на някой, който пише с хубав стил и без грешки спрямо някой, който прави такива. На едните работни листи успя да докара 5.50, но като знам как ги писаха дружно и задружно - много му е. Като цяло смятам, че по БЕЛ 5цата му е реалната оценка и ако си е стабилен да не пада под 5, би било супер.
По математика решава някакви задачи, да видим какъв ще е резултата.

# 598
Да зареве за оценка е абсурд. Да се зарадва също:sweat_smile:
Вчера споделих на Грийн, че реагира с едно отегчено "добреее", когато му казах, че има отлична оценка на есето. А мислих, че ще се зарадва.
Училището го възприема като някаква досадна подробност от живота.

# 599
  • Между гори и планини
То не само за самата оценка, а от това, че месец е решавал всеки божи ден и на сън да го бутна, ще ги реши. Карай, има време да вдигне на корените.
П.п сега се сещам, че едно време гледах и чаена гъба, хранех я с чай със захар 🤣

Общи условия

Активация на акаунт