ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 578
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Razer е марката, ние също такива поръчахме, добри са.

# 151
  • София
На ММ, баща ми и вуйчо ми съм купила по една ръчно декорирана бутилка за домашен алкохол. Сега оставя да ги напълня с нещо качествено...

# 152
  • София
Maria, BFF, Оги е при "другата опция" и да не казвам голяма дума, но до сега не се е оплакал. Учител като учител.
Но е факт и, че след НВО вече не се и вълнувам твърде какво правят в часовете.
Видях, че ще отварят аутлет на Уайкики до нас и съм въодушевена Hug .

# 153
Аз изпратих бжяджията да си почива. Голямо мрънкане падна, че се бил изпотил три пъти, че си и метнал вмирисаната тениска на радиатора. Като влязох миризмата ме удари чак в петите. И утре ще е пак с нея. Хванах я с една щипка и я метнах на терасата. Мислех през терасана, ама ' айде.

Какви сте подстрекателки. Поръчах от Ehglish home спален комлект за Моника и още нещо😜

# 154
  • о`майна лунна нощ е
Абе, Бисе, само не ми казвай, че си му позволила и да пуши у вас. То бива мърлящина, ама всичко е с граници.
Наборът ще осигури хляба на семейството тази вечер. Само дано не забрави, както сестра му вчера, да сложи мая в сместа, че като се прибрахме вечерта и машината свърши с програмата, отвътре ни гледаше стройна тухла единичка с тегло 709 грама.
Скрит текст:

# 155
  • София
Туиг, като каза мая и се сетих за първия кекс, направен от набора.
Пратих му рецепта, мислех, че ще я гледа на лаптопа, но го домързяло - за по-лесно от телефона. Рецептата завършваше с половин чаша пудра захар за поръсване. Сладурът обаче люснал половин чаша сода за хляб Laughing Предствяте си предполагам какво заварих - цялата фурна омазана с тесто, нечовешка смрад и намусен пубер.
Опит номер две беше малко по-добър, наложи ми се да допичам "готовия" кекс, но поне ставаше за ядене горе-долу.
Номер три предстои, може би тази зима Simple Smile

# 156
А, ТуиГ, абсурд! Оставих да пуши на терасата, пък той ми вика, дали нямам духалка да си пусне на терасата, докато пуши🙂
Казах му, че вкъщи не се пуши( пуши се единствено в холодневната, ако имаме гости пушачи) , аз пуша на терасата. Зиме, лете, никой не е длъжен да става пасивен пушач. Освен това винаги остава една неприятна миризма. Пък аз обичам да ми мирише на хубаво вкъщи🙂

# 157
  • София
Като бях малка обожавах коледните празници. Майка ми създаваше такъв уют, че се чувствах като в приказка. Винаги ходехме на село, в старата къща, с натрупал сняг на двора и аромата на истинска елха... Винаги се е старала жената да спазваме традициите, макар по онова време да беше забранено.

никога не е било забранено да се празнува Коледа или Великден.
нека не създаваме митове.

# 158
  • о`майна лунна нощ е
jam, на колко си?
Помня Коледите на село с баба и дядо. Малка съм била, под 10 годишна. Не бяха всенародни тържества. Но бяха тихи. Домашни. Не се афишираше, както сега. И въпреки че и "властимащите" празнуваха, дори те го правеха тихомълком. Хората ги беше страх и не вдигаха врява по тези празници.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 16:42 от `ТуиГ

# 159
Редактирах се.

# 160
  • София
Видях, че ще отварят аутлет на Уайкики до нас и съм въодушевена Hug .

Къде ще е ?

АЗ вече подари предколедно на осмокласничката един от подаръците - пижама на Афект със щампа с овца.
Скрит текст:
Няма да ме учуди, ако днес е била в "час" с нея. Изискването беше - да става за пред камера и ДО Animal Sheep Smiley
. Влюбена съм в тези пижами. Добре че все още се намират на нормални цени по магазинчетата, а не надутите в сайта им. Обмислям да купя и за ММ и за дребния. Ще си "блееме" семейно.  На 01.12 ще им подаря по един шоколадов календар и Коледни чорапи ( и по чорапите съм луда - колкото по-шарени и с откачени щампи, толкова по - добре).

# 161
  • София
До Кауфланд Банишора (за аутлета). Имаше един магазин Denzel. На неговото място.

# 162
За Коледа, понеже си е религиозен празник, проблеми имаше с посещаването на църква преди Перестройката. След 85-та лично аз и близките ми проблеми с това вече не сме имали. Бабата на една приятелка ни водеше понякога няколко момичета на празници и ни обясняваше смисъл на ритуалите.
Иначе по къщите си се празнуваше тихо, който искаше, но това не е шумен празник с фойерверки и хора на площада. Както си се празнуваше и Великден - боядисваха се яйца, правеха се козунаци, но с църквата беше проблем до посочения момент.
Предимно се празнуваше Нова година официално, както и сега, тогава бе купонът, шумът, светлините и навалицата. Както и след това - Коледа си е тих семеен празник.
...
За върлия соц през 50-60-те години е било по-различно, но там очевидец не съм.

# 163
Като бях малка обожавах коледните празници. Майка ми създаваше такъв уют, че се чувствах като в приказка. Винаги ходехме на село, в старата къща, с натрупал сняг на двора и аромата на истинска елха... Винаги се е старала жената да спазваме традициите, макар по онова време да беше забранено.

никога не е било забранено да се празнува Коледа или Великден.
нека не създаваме митове.
И аз се зачудих кога е било забранено, а съм на сериозна възраст. Вярно, че беше учебен/работен ден, но се празнуваше. Друг е въпросът, че в нашите традиции никога не е бил пищен и лъскав този празник, а семейна тиха вечер с постни ястия, прикадена вечеря и тн. А на Коледа се зачитаха имениците.
Една година точно след гимназия работех в едно малко село, повечето бяха роми(но не им казваха роми), но християни. И макар на 25 да бяха на работа, младите мъже разказваха как ходели по къщите да пеят коледарски песни, а жените пък разказваха как чакали гости, кой дошъл, въобще веселба.

# 164
Факт, че Коледата се празнуваше тайно. Честването на Рождество Христово е било забранено от комунистическата власт, след 1944г., и не само в България. Мисля, че отново е бил признат за християнски празник след 1989г.
У нас се празнуваше,  благодарение на баба и дядо, точно така както казва Туиг. Скришно.

Взех лонгборд за малкия.
Много ми помагате с тези дискусии за подаръци Heart

Общи условия

Активация на акаунт