ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 570
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
И ние винаги сме отбелязвали Бъдни вечер, за Коледа нямам спомени. Със сестра ми сме кръстени като бебета.

# 181
  • София
И ние със сестра ми сме кръстени като малки, но "тайно". Мен прабаба ми ме е завела в църквата, а сестра ми - баба. Без други присъстващи, да не си навлекат проблеми. Иначе родителите ни са знаели, разбира се.

# 182
  • Между гори и планини
На майка ми почти всяка Коледа подарявам хубаво бельо - корсаж и бикини от мека вълна с памук. Винаги във винено червено. Много ги харесвам и си ги носи зимата.
Аз съм лесна - винаги за Коледа искам определен парфюм, за РД на нова година - хубав часовник или бижута. В последно време мъжът ми ми купува от Сваровски. Не съм им фен, но ги нося. Последното колие и гривна са позлатени с розово злато, нося ги година - не са мръднали. Изненадвал ме е с нов лаптоп, екстра памет. Тогава много бучах, че ми е купил такъв неромантичен подарък, и само след месец ми потрябваха.
Точно защото винаги можем да си купим каквото ни трябва, сме много трудни за подаръци.

# 183
И ние с брат ми сме кръстени като бебета и като гледам снимките, големи тържества са били. Включително на снимките от църквата има доста народ.
Коледа и аз я свързвах предимно с прасето. Какво да се прави, тогава му беше времето 🤣
За Великден сме ходили винаги в църква, но не ми е било особено интересно. Сега не ходя.

# 184
  • София
На село прасето се колеше през ноември, та тогава беше Коледата Smile
Нямам спомени от празнуване на Коледа, Бъдни вечер отбелязвахме, но ми беше доста чуждо.

# 185
Кой е сайтът за пижамите,моля?

# 186
  • Някъде в Европа...
Кръщенки е имало, но в Съвета. И моята, и на сестра ми са били много големи - като сватби, първо в Съвета и после в ресторант с много гости. Имам много хубави снимки от моята - явно в Съвета е имало специална люлка за този повод - масивна дървена, имам снимки в нея:
Скрит текст:

Църковните явно са били забранени, не знам..Казах ви - в моето семейство църквата не се е почитала и даже и да са били разрешени, нашите е нямало да направят...
Когато прабаба ми по майчина линия почина и вече баба и дядо са почиствали вещите й, са намерили кръщелно църковно свидетелство - мое..Чак тогава се разбра, че тя тайно ме е завела в църква, когато съм била на 3-4 месеца..Сестра ми не беше кръстена в църква. Тя сама се кръсти, защото щеше да става кръстница и трябвало...

А сетих се и друго от едно време - мисля, че точно на кръщенката в Съвета са давали пликове с пожелания за детето, които да се отворят на определени дати. Моите бяха на пълнолетие и на сватбата. На 18 г ми РД отворихме единия - хубави пожелания (естествено от Партията, все пак са давани 1980 г), а другото - официално водещите на сватбата ми го прочетоха в ресторанта. Мисля, че това е била прекрасна традиция...

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 20:49 от AIR

# 187
  • Велико Търново
Кръстена съм в църква през 82 година, три годишна съм била, на снимките се виждат още деца, които са били кръщавани, забранено със сигурност не е било.
В търновският съвет Лилито е класика в жанра, и две пионерчета отстрани държат пликове с пожелания.
Бъдни вечер сме празнували винаги, за Коледа честно казано нямам спомен, но Нова година подаръци и така.

# 188
  • Някъде в Европа...
Сис, хаха, имам и снимка с въпросната Лили явно😃..Ама айде да не спамим тук 😉

# 189
И аз съм кръщавана в съвета и имах такива пожелания и хуабви снимки:) Хубаво е било

# 190
Air, прекрасна снимка!
Какво усмихнато човече си❤

Много обичам да гледам  стари снимки. Особено пък детски, а може и от бала😀
Соц. модата беше убийствена! Аз като се видя и лошо ми става😑

# 191
  • Между гори и планини
Хайде всеки да си сложи бебешка снимка 🙂
Аз съм кръстена в църква, има някакво кръщелно, у нас или в майка ми. Снимкови доказателства няма. Кръстницата ми е от София и не съм я виждала 36 години.

# 192
  • София
Кой е сайтът за пижамите,моля?
www.affectbg.com Цените в сайта са високи, отколкото в реален магазин. Но сега гледам, ще имат някакво намаления - не зная дали ще важи за всичко там. И май не го обновяват много често сайта си.  Десени, които съм виждала в магазините, изобщо ги нямат на сайта. След работа минах и купих пижама на ММ. Естествено - с овца.

Аз съм кръщавана и в църква и в съвета. Снимки от съвета имам, но са при нашите в СЗ. Помня, че освен писмата, имах и медальон, от едната страна бяха имената ми, а от другата май беше герба на СЗ.

Коледа от моето детство и аз свързвам с коленете на прасето, и трите дена оправяне на месо, топене на мас, правене на луканки, пуски, буркани с месо. Даже си мислех, че името КОЛЕда идва от коленете на 🐷.

ММ казва, че при тях са си спазвали традициите (Ломско). Хранели са се на земята върху слама, слагали са голям пън в печката, ястията са били постни,  При тях са си почитали църковните празници, и са почивали, не са работели домашна и селскостопанска работа.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 20:33 от irinopolis

# 193
  • софия
Не е било много редно кръщенето в църква. Аз съм кръстена преди 1980 г. в Трявна да не се знае много. Всяка година след море ходехме там. Преди десетина години ходих и си взех кръщелното, че майка го беше потурчила някъде.
Като се замисля, сигурно и в съвета съм кръщавана, защото имам кръстници тук и кръстници в Трявна. Трябва да разпитам майка, ама тя така обяснява, че нищо не разбирам. Снимки от събитието нямам. В къщата на баба и дядо бяха, но я запалиха и всичко замина.
Бебешки снимки нямам, у майкини са.

# 194
И аз съм кръщавана в съвета...В църква се кръстих преди сватбата Simple Smile И децата не бяха кръстени до тази година. Имах си мои възражения срещу това, но тази година, лятото, се съгласих с ММ и ги кръстихме в Троянския манастир.

Общи условия

Активация на акаунт