ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 549
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Googlish, аз пазя всичко. В кутии, с надписи и  на подходящо място.
Моника често ги отваря и гледа, какви ги е вършила в първи клас🙂

# 376
Нито имам притеснение, че някой ще ме види като бебе или като голяма. Нито има сила, която да ме задържи да не изхвърля изписана тетрадка, когато вече не е нужна. Тези по мат (бяха над 10) от седми клас ги задържах за целия период до края на седми клас и това ми е макса на запазени тетрадки, не че някой ги отвори за нещо си. Но после как всичко изхвърлих - с КЕФ!

# 377
  • София
Аз притеснения също нямам, но някои неща предизвикват раздразнение у мен още на ниво концепция. Лични странности някакви.

# 378
  • sofia
Googlish, аз пазя всичко. В кутии, с надписи и  на подходящо място.
Моника често ги отваря и гледа, какви ги е вършила в първи клас🙂
  Бисе, за всичко имаме такива кутии, по- точно кашони - играчки, списания, тетрадки, дребни вещи от разни места, с нищо не се разделя, а като ги изсипе настава едно разглеждане с часове🤗

# 379
  • Между гори и планини
Пазя наистина хубави рисунки от градината, където с децата се занимава художничка. Пазя няколко тетрадки от първи клас, едно чекмедже е всичко. Сякаш годините от първи до четвърти клас са ни най-мили. Хубаво училище, любима класна, хубави деца събрани. Мили спомени. Пазя и тетрадките по разказвателните от миналата година, за да си припомни лятото нещо по химия и физика евентуално.
Днес започнаха учебника , граматиката и ут по английски ниво А2. Освен тях е изписал и една тетрадка 100л голям формат, половин голяма тетрадка речник също.

# 380
  • София
Аз ги хвърлям. Имам само 2-3 от 1 клас.

# 381
Ох, говорят си Вълчев и Кунчев колкото да не заспят. Нали уж от числата се водят, а пък отсега знаят как ще отворят на 21.12 или 04.01..🤣
Вълчев особено каквото каже и Щабът се заинатява да прави точно обратното.
А сега се опитват да ни натресат и удължаване на учебната година..🤪
Експерт, до експерта измислят брилянтни идеи за тормоз върху населението 👻

И аз да дам принос към идеите за коледни подаръци: https://sundayhabit.com/
Има всякакви блогърски мърджове, книги, игри, мен ме спасява вече поредна година, включително и за подаръци на приятелски деца.
Е, някои тийнове може да се чувстват вече твърде пораснали за такива неща, но пък много от нас имат и малко по-малки деца.

# 382
  • Някъде в Европа...
Аз също пазя малко неща..някоя рисунка от ДГ, бележниците му 😁...пазя и първата му бележка написана до мен, но не съм записала датата..от ДГ, пише с разкривени буквички "мама" и нарисувано подобие на цвете...Пазя му и първия отрязан кичур коса...

# 383
Пазя наистина хубави рисунки от градината, където с децата се занимава художничка. Пазя няколко тетрадки от първи клас, едно чекмедже е всичко. Сякаш годините от първи до четвърти клас са ни най-мили. Хубаво училище, любима класна, хубави деца събрани. Мили спомени. Пазя и тетрадките по разказвателните от миналата година, за да си припомни лятото нещо по химия и физика евентуално.
Днес започнаха учебника , граматиката и ут по английски ниво А2. Освен тях е изписал и една тетрадка 100л голям формат, половин голяма тетрадка речник също.
Леле, какви са тези количества изписано? Ето всичката ни малка тетрадка. Другото е в учебната тетрадка и учебника. Дали има 20 листа...?? И до сега е учил АЕ, не е за пръв път.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 23:45 от rumka833

# 384
Прекрасни са детските ви снимки. Всички слънчеви и с очи като звездички Simple Smile
Намерих и аз една снимка в телефона Simple Smile за участие

Добре ме размечтахте с изборите ви на градове. Където имах спомени, преживях ги, където не съм била - помечтах. Аз  винаги, като пътувам се питам - тук бих ли живяла? - и много често отговора е "да". Важно е семейството да е с мен.

Пазя няколко любими играчки и част от рисунките им. Картички до мен, писма до Дядо Коледа Simple Smile. От тетрадките пазя само една по английски, от първата частна учителка на баткото. В нея има много спомени и невероятно отношение. Баткото беше проспал първите две години и в трети клас и "добро утро" не можеше да каже. Случайно се запознах с млада дама- учител по английски и от следващите дни започна да идва у дома. За една година всичко наваксаха. Невероятно отношение имаше това момиче. Сега понякога разглеждаме тази тетрадка. И на двамата, други тетрадки не си е струвало да пазя.

# 385
Ех, мили детски спомени 🌞
Аз съжалявам, че не прекопирах тетрадката, която подарихме на класната ни от 1 и 2 клас. Чудесна е, и още си я обичаме. Тогава ни даваше за домашно всяка неделя да пишем диктовки. С този дето сега е 8 клас. Но понеже е безкрайно мързелив (потвърди ми се за пореден път този извод като видях вашите момчета какви количества са изписали, и моят). Та, за да го накарам да пише, записвахме приказките му. И аз участвах, но той беше главният автор. Към всяка приказка имаше и илюстрация. Поредицата беше уникална, за една триглава ламя, чиито три глави всяка мислеше различни бели. Вече 6-7 години минаха, и още съжалявам, че не я копирах. А подарихме на госпожата оригинала, и тя тогава много се разчувства 🌞

# 386
  • гр.София
Цитрон,с униформена рокличка ли си?
Купих днес на С. очна линия.Това е революция.Убедена съм,че няма нужда,но се поддадох на шопинг манията.(Лудница в един Мол)
На мен ми се възпаляват очите и ги мацотя малко,но за сметка на това ям червила-)

# 387
  • София
Привет!
Ето ви една двегодишна пухкавела 😁
Скрит текст:

Много сладурски снимки, приятно е да ги гледа човек и някак да навърже никовете със сладки детски физиономийки 😍

Ние сме добре, здрави, което не ми попречи днес да ида да си купя един антигенен тест все пак, че утре ще пътувам до Ямбол за да видя мама, а нещо се сополивех леко тея дни. Отрицателен излезе.

Не знам къде точно бих живяла в мечтите си, но със сигурност искам да е топло място, където няма зима, мразя да ми е студено и да се навличам.

Пазя всякакви дребни щуротии, тетрадки не. Може би само една от първи клас, изписана толкова красиво и старателно, с Браво! и Отлично! написано отдолу от госпожата. Сега почеркът му хич не ми харесва, чете се, но е далеч от красив.
Иначе си пазя положителния тест за бременност, преди няколко години ровейки нещо, го намерих и показах на набора, а той, милия, така му светнаха очичките, реши, че ще си има братче или сестриче, винаги е искал, а аз го попарих, че е от него този. Пазя кичурче косичка от новороден и още едно от първата подстрижка на годинка и нещо като беше. Картички, които ми е рисувал за 8 март, други рисунки, писма до Дядо Коледа, скоро намерих и едно много разчувстващо извинително писмо до мен и баща му( явно е бил сгафил нещо😁). Но малко се потресох и умрях от смях когато изрових кутийка от бижу, такава кадифена, и я отварям с интерес да видя има ли някакво бижу, което съм забравила вътре, а там се търкалят пет, шест млечни зъба на набора 😂 и тях съм скатала.
Снимки и клипчета много му правех до към петата година, но и аз не вадя..., дано не се затрият. Изобщо не съм очаквала, но той преди прекарваше часове да ги разглежда на компютъра, много се забавляваше. Направих му навремето само един албум с отпечатани директно върху страниците му снимки, от 0 до 1г6м. Много красив стана, но до там.
Дистанционното си върви, но имаме проблем с преподавателя по мат... Нов е, от тази година и изобщо не обяснява на децата задачите. Часът протича в прочитане дословно на урока от учебника и на решените там задачи. Когато го помолят да начертае нещо им казва, че е лесно и сами да си го начертаят. Дава им две-три задачи за домашно, които никога не проверява, а после на контролните им дава сложни задачи, които изобщо не са коментирали в час. Ще го закъсат яко... Разговаряха представители на родителите от нашия клас с класната и зам директорката, но последната твърди, че е присъствала в негов час преди и си преподавал добре, пък и в тоя момент нямало как да стане да го сменят.. От другите осми класове, на които преподава, също се оплакват. Явно ще трябва да търся преподавател за частни уроци, че ще се забатачи жестоко, не знам..

# 388
  • Между гори и планини
Сега като разказваш - и аз пазя първото къчурче коса. Беше къдрушко русоляв. Като го подстригахме на 2г и косата стана права. Пазя предимно тетрадките от първи клас, защото наистина е писал много красиво и старателно. В трети клас , класната им ги накара да имат тетрадка по краснопис, всички пишели грозно. Всеки ден по три - четири изречения диктовка или препис. Стиви преписа "Чук и Пък".
Пазя и всички бележници. Снимки и клипове като малък имаше много, защото баща му все беше в чужбина, да пращам.
Мъжът ми пази теста за бременност, разходил го е по света. Голяма радост беше, на мъж с диагноза, че не може да има деца, отчаян, че няма да бъде баща, да му направиш такъв подарък.

# 389
  • софия
Мина първото тийн гости. Мисля, че си прекараха добре и им хареса. Не искаха да си тръгват. Кикотиха се, играха някакви игри, ядоха, гледаха филм, с пълното отсъствие, на каквато и да било логика, решиха, че ще слушат музика и ще пеят след 22 ч. и само тогава трябваше да се намеся. Сега още спят или поне не са дошли.
Покрай снощи открих пицария с много добри пици (имат и с черно тесто) и изгледахме и Момичето с драконовата татуировка. Точно моя тип филм - сканди, леко психо, криминален. Дори и езикът ми харесва. Ще изгледаме и другите два.
Пазя и аз разни неща - кичурче от кръщенето, пъпЪТ (вашите какво ги направихте?), теста за бременност, гривните от родилното, зъбчета, бележки, рисунки, бележниците, писма до ДК, картички, които ми е правила, първата дрешка от родилното. Лошото е, че хем са прибрани, хем не са подредени и са на сто места. Все си казвам, че трябва да ги подредя в кутия и все с това оставам. Не обичам да имам неща отгоре, но в шкафовете е подреден хаос.

Добро утро ☕

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 09:03 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт