ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 541
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Citron, Tasia какви сладки момиченца сте били❤

Звънче, звучи чудесно!
Сигурна съм, че пак ще ви гостуват🙂

Ег@ти, такова мрънкало, като този бояджия не съм виждала. Топло му било- предлагам да отвори прозореца. Ааа, не, щяло да му стане студено. Това го боляло, онова го боляло, що останал в България.
Вчера една стена е боядисал. ..нНадавам се днес да приключи, и с голям кеф да му кажа " Сбогом".
Мъжо чай му направи и отиде да му прави компания.
 Такъв мързел безподобен отдавна не бях срещала.

# 391
  • София
Звънче, коя е пицарията?
Младежът е любител на пици и от време на време поръчваме.

# 392
Цитрон,с униформена рокличка ли си?
Тази снимка е от яслата. Сигурно е нещо като престилките в детската градина. Някога, през миналия век, в детската градина се ходеше с униформа.  Имахме и картинки, които мама трябваше да избродира на всички дрехи. Аз имах рибка, а сестрите ми черешки и флейта.
Аз на ясла съм ходила две седмици, но имам две снимки Simple Smile. Заключвали ме на тавана, с още една девойка, за наказание. Много слюнка сме отделяли и рокличката ми била все мокра на гърдите. Добре, че дошла баба  на гости и отишла да ме вземе от яслата. Всички деца на двора, ние двете на тавана сами. Баба не ме намерила, а учителките я изгонили, че няма такова дете. Върнала се баба и казала "Две деца плачат някъде. И да знаеш, едното е нашето!"
Мама отишла и ме намерила на тавана. Ревяща, мокра и премръзнала. И повече не ме завела на ясла. Попитала в градината до нас, дали ще ме вземат на 2 години. Съгласили се, ако започне работа при тях, като лелка, и тя започнала. Там беше хубаво. Имам много ярки спомени от градината. Може и последната година да е било. Как си мием ръцете, как ядем, как играем, как не спим и слушаме кога ще слезе другарката от горния етаж, за да сме тихи Simple Smile. Дори помня, как прескочих оградата и избягахме с Камен. Вдигнахме квартала на крака, даже и полицията викали. Прибрах се към 22ч. Цялата мръсна и кална. Мама казва "и по носната кърпа имаше кал" Simple Smile Но не помня да са ме били Simple Smile
Голяма беля бях. Толкова проблеми съм създавала на мама.  С моите деца , аз проблеми не съм имала.

# 393
  • София
Биси, как за един ден една стена? Нашият бояджия боядисваше целия апартамент за два дни. Ама вече е възрастен и не работи. Прекрасен човек от старата генерация, не сме намерили друг като него.

Звънче, гледала съм версията със Стелан Скарсгорд, мисля, че тези, които сте ги подхванали са по-добри. И съм чела книгите. Като литература точно стойност нямат, обаче нали авторът е бил разследващ журналист, няколко пъти подскачам, защото в световните новини излизат гадости едно към едно с описаните в книгите. Вероятно са базирани на други подобни случаи отпреди години.
"Архивът на Стиг Ларшон" (с материали за убийството на Улоф Палме) някой чел ли е и има ли отзиви?

# 394
  • София
леле Цитрон, много страшно звучи това с яслата Sad
Аз имам малко спомени от моята ясла, най-яркият всъщност е миризмата на сградата (нелоша в никакъв случай, просто специфична)
А в детската градина ме посрещнаха много добре - майка ми ме заведе да я видим, децата играеха навън, учителката ме хвана за ръка и ме заведе в групата. Каза ми да си избера кукла, после я сложи нависоко и каза, че ще ме чака там и на следващия ден ще е само за мен. Two Hearts

# 395
  • гр.София
Цитрон, радвам се,че ме разбра,понеже малко в нищото те попитах. И аз съм с такава рокля на яслена снимка ( както и останалите деца).Пуснах я,но излезе мъглива и изтрих.  И моите откъслечни спомени от ясла са ужасни.

Следя във форума темата за скандинавското кино , доста нещо изгледах,и не само сериали. Харесва ми.

# 396
  • Между гори и планини
И се чудя, какъв е тоя бояджия , стенописи ли прави, че е толкова бавен? И моя мъж боядисва бързо, прецизно и чисто. Като съм викала майстор, също е боядисвал апартамент за два дни, с тавана.

# 397
Да, опита ни с яслата не е добър. От градините , няма оплаквания. Всичко беше наред.
Само аз съм ходила на ясла, за две седмици. Сестрите ми, племенниците, децата ми - никой не е ходил. Явно мама много се е впечатлила от яслата, и не е повторила. Татко ми гледа децата, докато тръгнат на градина. Аз бях в майчинство по 1 година (с баткото 9 месеца) и после татко ги гледа, аз да работя. Мама беше против яслата.

# 398
  • София
Моите и двамата са ходили на ясла. Големият попадна на страхотен персонал, особено едната сестра ги гледаше като собствени внучета.
При малкия имахме проблеми, но яслата съвпадна с бебешкия му пубертет и страховити истерии, та и това допринесе.

# 399
  • София
Доня, последния път поради липса на майстор и ние боядисахме сами една стая. То реално голямата хамалогия е да се премести и опакова прецизно всичко. После с латекс Dulux то някак почти само си се боядиса. 😃

# 400
Ред, Доня, ми топло му е на човека. И гръб го боли откакто се появи за първи път. Ама нали бил обещал.  Многострадалната Генонева в мъжки вариант е. Бях забравила за съществуването на тази порода мъже.
Обаче при мен тези не минават. Казах му, че ако не се чувства добре, веднага може да си тръгне, но аз за несвършена работа, не плащам. А, не, добре бил.
С Моника оцаковахме всичко. Той и найлоните захвърлил. Да не се пързулнел.

# 401
Добро съботно утро! Coffee
Любимото ми време от седмицата. Докато всички спят вкъщи и се излежават, аз се наслаждавам на свободното си време необезпокоявана.

Предложих фризиране, дори и оферта и направих за нова коса. И тя не можа да устои.
Подстригах я, и й сложих на главата от  копринените конци за бродиране на майка ми , и работата " заспа".
Хареса се момичето, майка й обаче, не.
Никога повече не я оставиха да си играем.
JoyJoyJoyJoyJoyJoy
Сълзи ми потекоха от смях, Бисе! Така не се бях смяла отдавна. Само си представих нагледно колко си доволна от постигнатия резултат с прическата и едновременно с това и учудена защо майката реагира така след като момичето си се харесва.... Grin

citron, случката с яслата е потресаваща.
Това е една от причините, поради които не понасям този тип заведения.
Навремето баща ми е накарал майка ми да си остане да ни гледа вкъщи за да не ни се случват подобни преживявания.

И аз съм от хората, които пазят вещи, свързани със спомени. На децата пазя всичко - тестове за бременност, пъпчета, коси, зъби, гривни, тетрадки от 1-ви и нагоре клас (не всички, но повечето), картички, рисунки... и т.н.
И това има своето удобство когато си с две деца Simple Smile
Като се присетя нещо за допълнителни занимания на щерката, само отварям кашона на баткато и сме готови.

Бисе, за вашия майстор е в пълна сила вица: "Майсторе, викам ти така щото не ти знам името..."

# 402
  • софия
Звънче, коя е пицарията?
Младежът е любител на пици и от време на време поръчваме.
Ето я: https://www.takeaway.com/bg/menu/bar-and-dinner-relax
Да ви кажа и днес са вкусни. Тестото е тънко и още е меко, а не подметка.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 10:08 от zvаnchе

# 403
  • Между гори и планини
На майстор плащам на свършена работа, не на дневен надник. Тогава да видиш как се работи, иначе пари няма.
На ясла съм ходила, нямам спомени. А детската градина беше на 50м от нас. Сутрин майка ми ме оставяше по тъмно, пред заключените врати и бързаше за работа.
Ако някой ми беше заключил детето на таван, не е сигурно дали нямаше да го излежавам.

# 404
Не е на надница, Доня. На свършена работа, на кв.м. сме се договорили.
Затова и ми е странно такова поведение.

Citron, наистина е потресаващо това, което разказваш!
Кмятав, че това са хора с психически отклонения, защото такова отношение намирам за ненормално!

Общи условия

Активация на акаунт