ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 537
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Аз пазя гривничката от родилното, за друго не се сещам. Пъпчето го дадох на брат ми да го хвърли в архитектурния факултет на УАСГ, тогава работеше там в един офис. Каза, че го занимавам с глупости и не помни къде го фичнал/хвърлил, но май не е в уасг (вече съм доволна Simple Smile). Та сега не знаем "каква ще стане".
Боядисвала съм с латекс и тапети съм лепила (включително с напасване на шарки). Противно на всякакви логики с тапетите ми е по-лесно и по-добре ми се получава.
На ясла не съм ходила. От ДГ дали имам и 2-3 спомена, не зная. То и от училището до 7 клас имам много дупки в спомените. Направо се притесних дали не ми е време за хапчета за оросяване.

Девойките снощи откараха много дълга онлайн среща, а днес са на офлайн такава Simple Smile. Едната й приятелка хич не е по ученето и все й пълни главата с щуротии. Добре, че е малка Доди да дава добрия пример, че на мойто малко му трябва. Тази седмица след сряда беше по-свободна, как пък не посегна към сборника, а има да наваксва, не си е хич по графика. До 30.11 ще мълча, после ще започна да пускам хапливи коментари, това я жегваше, не зная дали пак ще действа.

# 406
Мария, и на мен ми е по- лесно с тапетите, ама сме с латекс навсякъде. Преди години боядисвах в другото ни жилище с латекс.
И оттогава реших- никогаш втори път! Когато правя нещо, искам да стане както трабва, а не ми се получи много добре тогава. Не си намех място, докато не го корегирах, ама се изнервих жестоко🙂

# 407
  • Sofia
[Ег@ти, такова мрънкало, като този бояджия не съм виждала. Топло му било- предлагам да отвори прозореца. Ааа, не, щяло да му стане студено. Това го боляло, онова го боляло, що останал в България.
Вчера една стена е боядисал. ..нНадавам се днес да приключи, и с голям кеф да му кажа " Сбогом".
Мъжо чай му направи и отиде да му прави компания.
 Такъв мързел безподобен отдавна не бях срещала.
От такива по-далече или изобщо не ги пускай вкъщи:hugs:

# 408
  • София
Имам забавен случай отпреди няколко години. Търсехме майстори-алпинисти за съвместен ремонт по фасада. Никой не ни вдъхна доверие и по едно време се включи съседът лекар, като предложи сина на негов приятел. Идват две момчета, единият икономист, другият - ядрен физик. Катерачи, сръчни, припечелват допълнително. Смайващи! Разбрахме се за една минута, за отрицателно време направиха съвършения ремонт после. Това е положението, с високоинтелигентни хора по друг начин стоят нещата.

# 409
Интелектът златни врати отваря, а простащината -и отворени врати затваря, Редче👍
Това са хора от различни вселени.
Може ли да ме питаш от какво се получава тоз'  конденс, след като си затворил всичко, боядисваш, дишаш, навън е 6  градуса, а вътре 22, и се чуди е мае човечецът, що така.
Допускам, че ако някоя улична котана пръцне( пардон), този индивид( голям, здрав и прав мъж), ще настине на минутата.

# 410
Всичко правено от "майстори" в къщи е по-зле от това което сами сме си направили. Говоря за шпакловане, боядисване и тапети. Единствения майстор от който съм доволна е този който ни прави мебелите. Ама човека почти сам си се занимаваше, а уж фирма.., водеше някакви момчета за помагачи, но май само му пречеха и все ги сменяше Simple Smile

# 411
О, да, Моли!

Шмърц, явно съм  била прекалено напредничева за времето си. Затова майка й не одобри🙂
Виж, че сега прежда в косата слагат за плитки и т.н.😀
Зноех си, че трябва да го патентовам!

# 412
На два апартамента, предишния и настоящия, сами сме си правили цялостния ремонт. Е, най-вече мъжът ми, но и аз край него като момче за всичко ипръв помощник. Изолации - стени, подове, тавани, шпакловане, електрическа и ВиК инсталации, теракоти, паркети, сглобяване на мебели и т.н. Майстори вкъщи са влизали само за дограмата. Мъжът ми беше против всякакви майстори. Викаше, не стига, че ще излезе като цена двойно и тройно, пак ще трябва да им стоя на главата и накрая няма да ми харесва това, което са свършили. И така два пъти по година и нещо ремонт сме правили, но резултатите бяха добри.
Пазя гривните от родилно, пъпчета и на двамата, защото така и не реших къде да ги хвърля. Пазя някои картички, рисунки на малкия, защото има някои много добри и това е.

# 413
  • София
И моят мъж сам прави ремонтите вкъщи, защото няма доверие на майсторите. Последно се ядосва с едни електричари в апартамента на сестра му. Пита го единия ако си прави инсталация за него вкъщи така ли ще е през пръсти...
Той доста неща не знае как се правят, но преди да почне отваря чичко гугъл и чете. Парното като разстановка вкъщи сам го е правил без да знаеше предварително кое-как.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 11:45 от green_dawn

# 414
И аз пазя пъпчето и гривната:-)

Наскоро намерих картичка, която Моника беше направила с много любов за класната си в пети клас. Жената се разболя и се пенсионира по болест. Моника много я харесваше,  аз също. Фин човек, с усет към красивото. Купихме и луксозно издание на една книга, към която учителката беше проявила интерес.
Моника държеше да и поднесем подаръка, но жената не искаше контакти с деца и родители, нероятно я натъжаваха.
Предложих й да предадем подаръка посредством близък или корега, за да не досаждаме.
Не се получи. Не настоявахме повече.
Ето я картичката:

# 415
  • София
След два телефонни разговора тази сутрин съм силно смутена.
Във второ приятелско семейство има човек с Ковид, останалите членове не спазват карантина, пазаруват и разхождат куче.
В първото семейство болният е оздравял, но за останалите поне още седмица трябва да мине, за да е ясно, че няма да се разболеят. Навън са, на приказки с друго семейство.
Така ли върви тая работа навсякъде?

# 416
Така, така.
Позната е под карантина, обаче си обикаля магазини, щъка насам- натам, контактува си спокойно( мъжът й е с Ковид).
Личната отговорност е нещо много, много важно! За мен е въпрос на съвест.

# 417
След два телефонни разговора тази сутрин съм силно смутена.
Във второ приятелско семейство има човек с Ковид, останалите членове не спазват карантина, пазаруват и разхождат куче.
В първото семейство болният е оздравял, но за останалите поне още седмица трябва да мине, за да е ясно, че няма да се разболеят. Навън са, на приказки с друго семейство.
Така ли върви тая работа навсякъде?
                   Не навсякъде е така,но...има и такива.У нас трима са с положителен тест и за сега са добре.Опитите ми да ги видя поне от вратата не се увенчаха с успех - пазели ме.Другите са контактни и си стоят у дома.При това едните са официално в карантина,а другите - само един има антигенен положителен тест,но пак не излизат.Драмата я разиграва големият зет/той е и с psr +/.Ей,стопи нервите на дъщеря ми,а тя и без това си е паника.На всяко кихване се звъни на ЛЛ,то рентгенови снимки и каквото се сетите и добре,че всичко е нормално и за щастие върви към възстановяване.

# 418
  • София
Ми не знам, то след като лични наши приятели не проявяват отговорност, кой знае какви са измеренията на щъкащите вирусоносители. Явно кауза пердута.

# 419
Почти навсякъде е така.
Нещо и аз взех да се дразня на учителката по БЕЛ. Всяка събота му отива в огромни творчески задачи. През това време можеше да се разходи или да назубри презентациите от часовете, за да се представи отлично на тестовете. Пише интерпретативни съчинения, есета, попълва по две страници работни листове с характеристики на герои, тези и пр. които се възнаграждават с плюс, който се анулира с минус, ако не отговори нещо правилно в час. Творческите задачи не се оценяват, само зубренето, а за зубрене не остава време от писане.

Общи условия

Активация на акаунт