На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 763
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Смятахме да ходим в сряда, на 16-ти, но не ме пускат от работа. Така че ще отидем на 22-ри, вторник, надявам се да няма навалица и да си напазаруваме за Коледа. Ще ми се сряда, но имам съмнения, че на 23-ти ще има много хора.

# 136
Не сме ходили по това време в Турция. Януари има ли намаления? Мисля до Истанбул да отидем, да съчетаем с разходка. Сега едва ли ще успеем, че изкарахме вируса и наваксваме с работа.
Януари е времето за най-добър зимен пазар, по удачно е от декември.Намаленията са на всякъде, много е спокойно.
Особено  Истанбул е много добро решение.
От всичко по много.
Само крака да има човек!

# 137
  • ...живея на последния етаж...
Вчера пътувахме до Истанбул, и още с тръгването от къщи започнах да си мисля как някъде по път ще си купя за закуска айрян. В Люлебургас има удобен Бим на пътя, ами не ме пуснаха без HES код. Обяснявах, че съм от България, не и не. В Истанбул нямах проблем в квартални магазини, такава блъсканица беше, никаква дистанция не спазваха. Но в моловете и в градския транспорт не пускат без код. За Одрин не знам как е, минахме в 10 вечерта, ужасно беше. Призрачно, без хора.Полиция, жандармерия на всяко кръстовище, спираха малкото коли с турски номера. Нас не са ни спирали. За първи път в живота ми се случи да караме много километри в Турция без никаква кола около нас. Сами на пътя, като във филм на ужасите направо.

# 138
Тази вечер чух слух, че до 7-10 дни ще затворят границите на Турция напълно, също и хората по домовете им, че даже и на работа няма да ходят. Някой чул ли е нещо такова?
Ние смятахме да ходим в края на декември или началото на януари като се върне мъжа на приятелката ми, че в момента отсъства. Лирата дали ще падне още, последно купих на около 22 стотинки?! Май няма да се ходи скоро...

# 139
  • на Мелмак
Благодаря, Тони!

# 140
  • Varna
Не сме ходили скоро в Одрин, обаче снощи на сън ходих

# 141
Ние също няма да ходим скоро, но искам да похваля този боб:
https://www.sokmarket.com.tr/kuru-fasulye-1-kg-p-2234/
От магазин Шок е и въпреки че имам отвратителни проблеми с бобовите, с този нямах абсолютно никакви проблеми.

# 142
По информация на "Гардиън" Турция е решила да включи в статистиката още 800 000 човека заразени с Ковид, като до сега в отчетите са влизали само заболелите. Общо 1 800 000 са инфектираните. В броя на починалите няма промяна.
По искане на здравните власти обмислят се нови по-строги ограничителни мерки по новогодишните празници.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 15:03 от Tony Maria 22

# 143
  • Най-красивата страна
Ние се отказахме да ходим сега.
Ще отложим за догодина.
Когато разхлабят мерките.
Но ще продължавам да следя групите във фб .

# 144
Във фейсбук групата се появиха хора, които предлагат услугата да донесат поръчани от нас стоки. Включително да си напазаруваш онлайн и те да получат и да ти ги изпратят. Вярно не може да се сравни с удоволствието сами да си напазаруваме,но все е някакъв вариант...

# 145
  • Варна
Четох, че българските туристи в Одрин даже се увеличили. Малко невероятно ми звучи, но знам ли. И на мен ми се ходи, но не ми хапва в хотелската стая...

# 146
  • ...живея на последния етаж...
Не знам как са се увеличили, в петък на влизане в Турция в 7,30 сутринта, на нашият КПП нямаше нито една кола, на турския бяха 4-5. Минахме за 8 минути. На връщане в Турция нямаше коли, при нас може би 10 да бяха, минахме за 15 минути. Но в Одрин не сме спирали, мнението ми не е точно.

# 147
Здравейте някой,знае ли дали Синия пазар в Одрин ще работи ли в сряда или ще се измести в петък вместо в събота заради тази пандемия.И все още свободно ли е прибирането без карантина и тестове.

# 148
Здравейте, какво е необходимо, за да си извадя карта за намаление в някои от магазините .... интересувам се за карта Мигрос и карта Гратис ?

# 149
Здравейте, какво е необходимо, за да си извадя карта за намаление в някои от магазините .... интересувам се за карта Мигрос и карта Гратис ?
За Мигрос на касата ще ти продадат, струва лира и половина. За Гратис мисля, че трябва турски номер, но на мен момичетата ми маркират тяхна карта, досега не са ми отказвали.

Общи условия

Активация на акаунт