На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 708
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Знам,че няма баклава с каймак просто от това което ни почерпиха на въпроса какво е това бялото казаха каймак.
Изобщо не сравнявам баклава с такава купена от Одрин.
Одрин не е Турция.  Сравнявам  за цени от мин. 60 лири за орех и от 70 -80 нагоре за шамфъстък и то определено от Одрин.
И номера с грис е доста тънък евтин пък на цената на шамфъстък 50% грис в баклава в която не бе трябва да има  трудно ще ми хареса.

# 61
Да попитам - виждала съм в магазин за турски стоки смлян на брашно уж шам - фъстък . Не помня цената - но не беше висока . / Като се има предвид , че в тези магазини цените не са ниски на другите стоки - спрямо тези в Турция са двойни / .
Та чудя се възможно ли е това да е чист шам фъстък смлян или има някаква добавка .
Аха да го награбя за баклава или торта Гараш

# 62
  • Ст.Загора
Да попитам - виждала съм в магазин за турски стоки смлян на брашно уж шам - фъстък . Не помня цената - но не беше висока . / Като се има предвид , че в тези магазини цените не са ниски на другите стоки - спрямо тези в Турция са двойни / .
Та чудя се възможно ли е това да е чист шам фъстък смлян или има някаква добавка .
Чувала съм , че добавят грах , изсушен и смлян . Дали е така ,само те си знаят .

# 63
Чувала съм , че добавят грах , изсушен и смлян . Дали е така ,само те си знаят .
При положение , че шам фъстъкът и в Турция не е толкова евтин - няма как брашното да е . Поне така си разсъждавам.
Видях и брашно от рожков . То за какво се ползва . /Чела съм като заместител на какао - но не точно

# 64
Или е грах или боядисани и смлени фъстъци. Аз, като искам да съм сигурна, че е шам фъстък, си го меля сама.

# 65
Или е грах или боядисани и смлени фъстъци. Аз, като искам да съм сигурна, че е шам фъстък, си го меля сама.
Това да - но този е фин . А да беля от люспи шам фъстък и да меля на фин прах ще ми е пипкаво . Цената изглеждаше добре и го купуваха доста

# 66
Новата заповед забрана за напускане на домовете през уикенда важи ли за туристи. Ако отидем този уикенд ще работят ли моловете, хранителните магазини?

# 67
Мернах в една от истанбулските групи, че имало нови разпореждания - магазините за хранителни стоки щели да работят само между 10 и 17 ч., а за моловете щели да искат HES код. Не знам доколко е вярно, де.

# 68
Здравейте!Доколкото превеждам заповедта с GOOGLE през уикенда всичко ще бъде тотално затворено /само доставки ще има/.Моловете ще работят с ограничено време /не съм сигурен за събота и неделя дали ще са отворени/ само с някакъв си HES код.Много моля, който знае турски да прочете заповедта и да ни информира,защото и ние имаме резервация в хотел за през уикенда /май трябва да я откажем/.Благодаря предварително.......

# 69
  • у нас
Нови мерки срещу Ковид в Турция!
Засега няма информация как ще се отнасят тези забрани за туристите.

От утре вечер влизат в сила още по-строги мерки във връзка с борбата с разпространението на Ковид-19 в Турция.
Ще бъде ограничено излизането за всички в часовете от 21.00 до 05.00 всеки ден, и целият уикенд.
Ще бъде ограничено излизането през уикенда - от 21.00 в петък до 05.00ч. в понеделник.
При влизане в търговските центрове ще се изисква HES код.
Ще бъдат ограничени броя хора по натоварените улици и площади.
На лицата над 65 години и под 20 години ще е забранено да използват градски транспорт.
Изключения от тези правила има и те са същите както преди - обслужващи магазини, аптеки, болници, фурни, земеделие и други дейности.
Ресторантите продължават да дават само храна за вкъщи.
Сватбите и погребенията ще бъдат ограничени с присъствие до 30 човека.

Написано е за Фейсбук група за Истанбул.

П. С. Снощи е имало трагичен инцидент в Одрин.

# 70
  • Тополовград
Търся спешно Клексан или фраксипарин за бременна . Как стои въпроса в Одрин има ли в момента и с рецепта ли е.

# 71
Търся спешно Клексан или фраксипарин за бременна . Как стои въпроса в Одрин има ли в момента и с рецепта ли е.

Търсих миналата седмица, нямаше. Казаха ми, че в цяла Турция има проблем с медикамента. Там се казва Оксапар.

# 72
  • Тополовград

Търсих миналата седмица, нямаше. Казаха ми, че в цяла Турция има проблем с медикамента. Там се казва Оксапар.
   Благодаря. А  някъде имаше вайбър на аптека с говорещи български аптекари не мога да го намеря.

# 73

Благодаря. А  някъде имаше вайбър на аптека с говорещи български аптекари не мога да го намеря.

Пробвай тук
Скрит текст:

# 74
  • София
Фраксипарин-оксапар ще намерите много трудно. Искат рецепта от техен лекар, знам защото аз го ползвам и питах. Няколко страници по назад има визитки, пробвай и тук

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 11:15 от Didolinaaa

Общи условия

Активация на акаунт