На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 33

• 92 750
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
https://pastane.bg/

Това е мястото от което купих кюнефето в София, за сега пробвах само това на порции и е много хубаво.

# 76
  • ВАРНА
Пуснали са видео  популярните блогъри от Одрин в ютуб от синия пазар в събота.

Зеленчук и риба цени същите цени като тук на ежеседмичните промоции  във веригите гиганти тук.  
Дрехите и килимите - пердета доста евтини!
 По днешни цени курс продава 22 ст.

Сафрид 9 лв. - Ципура 13 лв. - Мандарини с листата 2.20 лв/ 10 лири - на колхозния пазар във Варна 2 лева същите с листата.

Дрехите комплект горнище и долнище Найк ватиран  100 лири - 22 лв.  
Килим 160-230 см - 180 лири
Пердета ден и нощ 50 лири кв.м.
 Зехтин от зелени маслини 5 литра. 80 лири  - 18 лв.
Зелени маслини - 24 лири

Кожен Найк  висок за дълбок сняг 25 лева -  направо табела с цена в лева сложена!
Кожен Найк нисък   20 лева -  цена в лева на табела!

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 15:28 от Варненец

# 77
Баклава с каймак няма. Вътре се прави плънка от грис, която навсякъде казват наподобява, имайки се впредвид че то трябва да убива сладостта. И конкретно говоря за мидийе и шобийет. Каймака си е млечен продукт и съответно трябва да стои в хладилник. Освен това е и малотраен. Някъде да сте забелязали баклавата да стои в хладилник? Всички я държат отвън и продават така. Ако ви сложат вътре каймак, колко време според вас би издържала?

От България единствено от Кърджали от сладкарница Виена съм яла турска баклава последната година и ми хареса много. Беше като закупената от Одрин, но не от борсите. Говоря за такава, която струва 80 + тл килограма. Понеже някой написа, че купил срещу 6 лв килото, а не от 35 лв. Запомнете - истинска и качествена баклава с Антеп шам фъстък за 5 лв или 10 лв няма!!!! Дори с орехи.
Килограма само на ядката струва над 70 тл за килограм. Маслото е скъпо също. Тези хора които я правят и на тях им се плаща. Та ако някой ви каже, че си е купил за 5-6 лв хубава баклава, живее в заблуда. От Пастане не съм яла все още, но отзивите тук бяха добри.

Иве,тази пише,че е с каймак.

# 78
"Турция въвежда от днес нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.
В делнични дни се въвежда комендантски час всеки ден от 21.00 ч. до 05.00 ч. на следващия ден, а през уикендите - пълна забрана за излизане извън домовете с начален час 21.00 ч. в петък до 05.00 ч. в понеделник. Освободени от това задължение са: медицинският персонал и социалните работници, държавни служители на изборни длъжности, както и работещи лица, които могат да докажат с документи трудовата си заетост.
Хранителни магазини ще работят в събота и неделя с работно време от 10.00 ч. до 17.00 ч., като на гражданите ще бъде позволено да излизат за покупки от първа необходимост на пешеходно разстояние от домовете си.
В съботните и неделни дни пътуването със собствено МПС, както и ползването на автобусните линии за междуградски пътувания ще може да се осъществява единствено при доказана необходимост с издадено разрешение  от МВР (чрез системите e-Application или ALO 199) или директно от областните/общинските управители.
Ресторантите и заведенията за бързо хранене и напитки ще предоставят услуги в рамките на времето от 10.00 ч. до 20.00 ч. само за доставка и покупка за вкъщи.
Ограничават се възможностите за придвижване на лица над 65 г. и под 20 годишна възраст, на които няма да се разрешава ползване на обществен транспорт.
В търговските центрове ще бъдат допускани само гражданите, притежаващи индивидуален електронен код („HES“ код). Същият се получава чрез регистрация в безплатно приложение на смартфон и се използва за проследяване на движението на гражданите и контрол на заболяването.
Преустановява се работата на СПА центрове, турски бани, сауни, масажни салони, басейни и увеселителни паркове.
Местните власти ще упражняват контрол на броя на хората, които могат да влизат в оживените улици и площади, чрез изискване за представяне на HES код.
Забраната за тютюнопушенето на оживени места продължава да действа, както и задължението за носене на маски на открито и закрито.
При неспазване на въведените вътрешни мерки се налагат съществени финансови санкции.
"

# 79
  • Стара Загора
Висто, както писах вече - казват каймак, щото повечето не разбират и е бяло вътре, но не е. Точно грис е. Гледала съм и видеа как правят плънката. Обясних и защо няма как да е каймак. А не е като да не съм яла, та да не го различа от гриса. Едното е зърнесто, другото маслено и като маскарпоне. Освен това при заливане с горещия сироп ще се стопи, защото реално то е като масло. Пускала съм в микровълнова и съм мазала топли палачинки, стапя се. Та няма как да остане и частица от него. Корите ще го 'попият' веднага.

Всеки да го разбира както иска, аз знам толкова и повече няма да обяснявам. Ще питам и познат турчин, да видя той дали мисли същото.

# 80
  • Русе
Ворненец, не знам какъв клип си гледал, ама и аз гледах клип от Синия пазар предната сряда. Хората за 50 лири, т.е. 10 лв. с една камара торби с плодове и зеленчуци си тръгнаха. Домати и краставици съответно по 4 и 3 лири, патладжан 2,5 лири тук знаеш колко са. Нар 5 лири/кг, тук е 1,20 лв бройката. Мандарини 2,50 лири, тук 1,30 лв на Лидл. Магданоз 1 лира връзката, тук 80 ст... Във Варна може да има цени, като на Синия пазар, но в Русе такива няма.

# 81
  • Стара Загора
Включвам се отново, поразрових се и след кратка справка, давам линк и споделям наученото. За мидие и шобийет, "каймака" е от прясно мляко с пшеница. Водят го semolina cream.

https://www.youtube.com/watch?v=bh3xgEbqB3A

# 82
"Турция въвежда от днес нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.
В делнични дни се въвежда комендантски час всеки ден от 21.00 ч. до 05.00 ч. на следващия ден, а през уикендите - пълна забрана за излизане извън домовете с начален час 21.00 ч. в петък до 05.00 ч. в понеделник. Освободени от това задължение са: медицинският персонал и социалните работници, държавни служители на изборни длъжности, както и работещи лица, които могат да докажат с документи трудовата си заетост.
Хранителни магазини ще работят в събота и неделя с работно време от 10.00 ч. до 17.00 ч., като на гражданите ще бъде позволено да излизат за покупки от първа необходимост на пешеходно разстояние от домовете си.
В съботните и неделни дни пътуването със собствено МПС, както и ползването на автобусните линии за междуградски пътувания ще може да се осъществява единствено при доказана необходимост с издадено разрешение  от МВР (чрез системите e-Application или ALO 199) или директно от областните/общинските управители.
Ресторантите и заведенията за бързо хранене и напитки ще предоставят услуги в рамките на времето от 10.00 ч. до 20.00 ч. само за доставка и покупка за вкъщи.
Ограничават се възможностите за придвижване на лица над 65 г. и под 20 годишна възраст, на които няма да се разрешава ползване на обществен транспорт.
В търговските центрове ще бъдат допускани само гражданите, притежаващи индивидуален електронен код („HES“ код). Същият се получава чрез регистрация в безплатно приложение на смартфон и се използва за проследяване на движението на гражданите и контрол на заболяването.
Преустановява се работата на СПА центрове, турски бани, сауни, масажни салони, басейни и увеселителни паркове.
Местните власти ще упражняват контрол на броя на хората, които могат да влизат в оживените улици и площади, чрез изискване за представяне на HES код.
Забраната за тютюнопушенето на оживени места продължава да действа, както и задължението за носене на маски на открито и закрито.
При неспазване на въведените вътрешни мерки се налагат съществени финансови санкции.
"

Благодаря!!!Страхотен превод на заповедта.Пътуването до Одрин става мираж за неизвестен период.Отказах резервацията в хотела за този уикенд....

# 83
Някой може ли да каже нещо относно този „HES“ код? Това приложението HSYS ли е? Има ли някакви настройки?

# 84
Някой може ли да каже нещо относно този „HES“ код? Това приложението HSYS ли е? Има ли някакви настройки?
Той е само за турски граждани, с тяхни данни, ЕГН и пр.

# 85
А ако ние случайно искаме да идем в Одрин , означава ли, че няма да ни пуснат в моловете като няма за нас този код? Просто ми е чудно какво ще стане? То е ясно, че ще замре за този период шопинга, но ми е любопитно, май само един Мигрос ще е безпрепятствен за пазаруване?

# 86
За събота и неделя неделя важи пълната забрана за всички, не се разрешава пътуването с автомобили. Най вероятно и за мола важи. Но нека по запознати да кажат.

# 87
  • Varna
Вчера във Фейса в група като нашата, една  дама написа, че във някакъв хранителен магазин не са ги допуснали заради този код.

# 88
Той е само за турски граждани, с тяхни данни, ЕГН и пр.

Тази събота и неделя бяхме в Лозенград, Люлебургас и Текирдаг. На места искаха такъв код за достъп. На нас ни го инсталираха от рецепцията на хотела. На места обаче ни пуснаха без такъв, независимо, че месните ги проверяваха.
Приложението за кода е - Hayat eve sigar.

# 89
Dear esteemed passengers;
All our passengers will be exempted from the lockdown restrictions issued by the Ministry of Interior to be enforced from Tuesday, December 01, 2020 onwards, and may uninterruptedly travel by submitting their proof of travel.

Общи условия

Активация на акаунт