Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 33

• 70 870
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • София-Младост
Ако не удължат деня, аз категорично няма да смогна с нищо:)
Набързо само показвам какво правихме с девойката почивните дни, довечера продължаваме. ММ недоумява какво ще ги правим толкова много, но само синът ми може да изяде половината, а трябва да опаковам кутии за подаръци:)

# 541
  • София
Русенското варено, ама прекалих май с варенето.То кипя, то пуши, и стана малко сухичко накрая, но със салатка или туршия става..

Скрит текст:

# 542
Днес приготвих един любим и много вкусен шоколадов сладкиш под формата на елхички, подходящ за настъпващите празници.😋🤩🎄 Прекрасна празнична седмица ви пожелавам!🤗🎄🎀
http://---shoretner923-2KKyJCV

# 543
  • Mediterraneo
Пиле фрикасе

Бъркани яйца с шунка и кашкавал

Сладкиш с крем

Арменски сладки

# 544
Мини ябълков тарт с канела

# 545
От мен салата

Кюфтета бял сос

Супа топчета

# 546
  • там където има винаги вятър
Любимите на децата:

Ето и  "забравените сладки".

# 547
Beni местя се у вас ..направо прекали Simple Smile 🥰
Кой изяжда всички тия вкусотии...и всеки ден..мммм
у нас
салата  киноа с гъби, сушени домати и спанак

и първия в живота ми опит с целувчен блат
 торта павлова ..уникална вкусотия изблизаха купите всички😂

# 548
  • In transit
У нас "лятна" неделна вечеря преди Коледа Simple Smile Шишчета от сирене в бекон, гриловани тиквички и бейгъл гарнирано с чаша домашно бяло вино

Ябълков пай с крем и канела

Скрит текст:

# 549

Бъдете здрави !

# 550
  • София
Здравейте!
С бисквитите съм приключила и нещо там забърках , за да има за вечеря
\Свинско филе с ароматен ориз на фурна, трябваше да е телешко вайсбрат, но съм извадила по погрешка  свинско филе, пак става

и от другото парче , пак свинско филе- Винен кебап

Това е

# 551
Кисело зелце, което тая година на ММ му се получи страхотно, за разлика от моята снимка Simple Smile

сос Ранч, защото ни харесва,

сиренца-мезенца,

кюфтета със сос,

меденки (висях в коледната тема, висях, дано ми дойде музата, ама се е запиляла някъде, та от кумова срама спретнах едни меденки)

и рулца с изварена плънка, много любими.

# 552
# 553
  • София
labrex , моля те дай линк или обяснение как приготвяш сладките рулца с извара, любим продукт ми е. Благодаря.
При всички е много интересно, цветно и вкусно!

# 554
labrex , моля те дай линк или обяснение как приготвяш сладките рулца с извара, любим продукт ми е. Благодаря.
При всички е много интересно, цветно и вкусно!
B.U 2,
Скрит текст:
много са вкусни, не мога да се въздържа да не ги похваля. Simple Smile Даже ММ, дето хич не е любител на изварата, и тая сутрин не пропусна да каже, че много били вкусни. Щото ги правих по нощите, когато нормалните хора спят. Simple Smile
От руски абонамент са ми, в рецептата се меси тесто, ето я:
Продукти
•   Вода — 60 мл
•   Яйцe ( в тестото и плънката) — 1бр.+1 бр.
•   Олио — 45 мл
•   Брашно — 200 гр
•   Сол —  малка щипка.
•   Извара — 350 гр
•   Захар — 100 гр
•   Грис — 50 гр
•   Сметана — 60 г
•   Ванилия
•   1 жълтък от яйце
•   бисквити — 100 гр
•   Краве масло разтопено — 40 гр (може и олио)
Приготвяне
Тесто:
Смесват се съставките за тестото (1 яйце, олио, вода, щипка сол, брашното), замесва се меко еластично тесто. Оставя се в хладилник за 30-ина мин.
Плънка:
В купа разбъркваме хубаво изварата, захарта, 1 яйце, грис, сметана, ванилия.
Тестото от хладилника се разточва на тънка кора в правоъгълна форма. Намазва се с разтопеното краве масло или олио, поръсва се със ситно натрошени/рендосани бисквити.
Слага се плънката – в едната страна на правоъгълника, загъва се от двете страни с тестото и се навива на руло. Намазва се с жълтъка и се пече на 180 град до готовност, приблизително 30-35 мин. Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се сервира.

Все се каня да го направя и с тесто на цяло руло, но още не съм, затова и не съм сложила рецептата в темата ми в Любими.

Аз ги правя съвсем импровизирано на рулца, като ми останат кори за баница или пък си купувам специално за тях. Половин кора за баница сгъвам на две, като намазвам долната част с малко олио, ръсвам капки буквално, и върху горната слагам суп. лъжица и повече плънка. Плънката правя на око от лидълската извара в голямата кофа, мисля сладкарска се водеше, захар на вкус, натурално нишесте две-три лъжици, яйце, ванилия и рендосвам две-три бисквитки обикновени, Роден край на Престиж в случая, но всякакви стават. Слагам и стафиди, много ги обичам в извара. Завивам рулцата по описания начин, не мажа с нищо отгоре, редя в тавичка, леко подмазана с олио, и пека в загрята фурна до зачервяване, пак 30-ина мин са за моята фурна. Коричките стават хрупкави, плънката е разкошна за моя вкус. Стават бързо, никаква разправия не са. Писането ми стана много. Предполагам и с бутер тесто ще е добре, но още не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт