Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 32

• 67 615
  • 868
  •   1
Отговори
# 720
Аз лично наблюдавам разликата в големите ми деца - първото ден и половина хранено с АМ, а второто закърмено 15 минути след раждането.

Много бих искала да знам какви са разликите? Не се заяждам, наистина Simple Smile

# 721
Аз лично наблюдавам разликата в големите ми деца - първото ден и половина хранено с АМ, а второто закърмено 15 минути след раждането.

Много бих искала да знам какви са разликите? Не се заяждам, наистина Simple Smile
Еднаква предразположеност към алергии, като при единия се прояви, при другия не. Еднаква предразположеност към автоимунно заболяване, при големия се прояви. Всеки вирус, който сме карали, малкият го е карал по-леко. В допълнение, големият ми яде много повече здравословни храни. Просто той ги обича, а малкият не. Малкият не е ял никога плодове и зеленчуци, като малък имаше позиви на повръщане от тях, а после си казваше, че му се гади от тях. Естествено това е частен случай, но съвпада с това, което съм чела. Сега ще наблюдавам малката да видя при нея как ще се развият нещата

# 722
  • София
Дами, извинявам се, ако вече сте го коментирали, но не намерих актуално инфо може ли в Токуда да сме с маникюр по време на раждането? (Планираме да е нормално, ако има значение) някъде четох, че това да нямаш лак било отживелица и по други фактори разбирали дали всичко ти е наред
Ако маникюр е със дебел слой гел-лак понякога устройството което се слага на пръста не отчита коректно. Отделно от това всеки истински анестезиолог-реаниматор знае че освен на оборудването трябва да следи и физически проявления и ранни сигнали за показателите на пациента. Това все още е така в чужбина.

# 723
Аз гел лак не съм слагала от началото на бременността. Ако прочетете съдържанието им, отделно и лампата, ацетона и т.н. Но както и да е - това е друга тема и лично решение.
В Токуда съм подписвала декларация за упойка, не за раждане, но изрично пише, че НЕ трябва да има лак. В чужбина знам, че също е валидно.
Не рискувайте. Това е моят съвет. Има основателни медицински причини това да е изискване.

Дами, извинявам се, ако вече сте го коментирали, но не намерих актуално инфо може ли в Токуда да сме с маникюр по време на раждането? (Планираме да е нормално, ако има значение) някъде четох, че това да нямаш лак било отживелица и по други фактори разбирали дали всичко ти е наред

# 724
Никой нищо не ми е слагал на пръста докато раждах (нормално с епидурална). Бях си с гел лак, даже ми правиха комплимент колко е хубав 😂

# 725
Секцио, с гел лак, никой нито ми го е гледал, нито нещо са ми казали.

# 726
  • София
Това не говори добре за лекарите, само и само да са добри и да си заслужат таксата за избор на екип да пренебрегнат основни медицински изисквания.

# 727
Тези медицински изисквания са отживелица вече.
Може би е най-редно докторът, при който се наблюдава момичето да й каже дали е редно или не е редно.
В Токуда, с тази модерна апаратура, не вярвам изобщо някой да се сети да й погледне ноктите.

# 728
Благодаря за отговорите. Аз също лак не съм слагала през цялата бременност и се изкушавах да си направя маникюр по случай раждането, Ей така, да се почувствам добре, ноо няма да рискувам. Simple Smile

# 729
  • София
Тези медицински изисквания са отживелица вече.
Може би е най-редно докторът, при който се наблюдава момичето да й каже дали е редно или не е редно.
В Токуда, с тази модерна апаратура, не вярвам изобщо някой да се сети да й погледне ноктите.
Все още Медицински стандарт по анестезия и интензивно лечение не е отменен в България! Там си пише всичко. Аз споделих и опит как е в Германия и там очевидно са много назад с медицината след като лекуват с отживелици. Всеки пациент решава дали здравето му е по-важно от някакви си снимки на изписването с лак или без лак.

# 730
абе съмнява ме токуда да е по модерна от Турските клиники в които ме накараха да си беля лака ако ще за да ми сложат устройството да упойката за хистероскопия ! Просто тук лекарите нали побългаряват нещата

# 731

Еднаква предразположеност към алергии, като при единия се прояви, при другия не. Еднаква предразположеност към автоимунно заболяване, при големия се прояви. Всеки вирус, който сме карали, малкият го е карал по-леко. В допълнение, големият ми яде много повече здравословни храни. Просто той ги обича, а малкият не. Малкият не е ял никога плодове и зеленчуци, като малък имаше позиви на повръщане от тях, а после си казваше, че му се гади от тях. Естествено това е частен случай, но съвпада с това, което съм чела. Сега ще наблюдавам малката да видя при нея как ще се развият нещата

Здравейте, благодаря за информацията. Тъй като аз също се интересувам за връзката автоимунни заболявания и кърмене - съм чела в интернет, че кърменето има положителен ефект за намаляването на риска при АЗ.

https://kenguru.bg/%E2%80%9Edoktore%2B+da+spra+li%2B%E2%80%9D/1/ … XQxOPYJm7cFifg9iL

Писала сте, че при вас май е станало обратното доколкото разбирам.

# 732
Здравейте! Бихте ли ми дали някакви отзиви за д-р Емилия Кирякова за раждане основно и следене накрая, тъй като бих искала да се преместя при нея, но дори и назад в предходните теми няма много информация за нея. Благодаря предварително!

# 733
  • Хасково
Здравейте, преди няколко поста обсъждахте, че след секцио бебета ги носят вечерта за захранване.  А как е след естествено раждане? Най-вече ме интересува има ли възможност за първи контакт между мама и бебе. Оставят ли бебчето, докато лежите в операционната или само го показват. После като преместят мама в стая, след колко време носят бебчо? Пакетът с изследвания за бебето задължителен ли е? И, ако да възможно ли е тези изследвания да се направят не веднага след раждането, а примерно след като ни изпишат Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 17:26 от Ivayla_

# 734
  • София
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас е била в ковид карантина, но са я приели на преглед в спешното или отделен кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт