Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 32

• 67 589
  • 868
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас е била в ковид карантина, но са я приели на преглед в спешното или отделен кабинет.
Здравейте. До спешното има Ковид отделение, където правят прегледи и за бременни и не само. Можете за по-точна информация да се обадите на регистратура и те ще ви обяснят точно как да процедирате. В Ковид отделението също си има регистратура ако отидете на място, със сигурност ще извикат акушер-гинеколог.

# 736
Тъй като виждам, че тук има доста мами, минали през секцио, та въпросът ми е, имате ли болка при мястото на разреза, когато времето се разваля и сериозно падат температурите надолу?

# 737
Аз нямам никаква. Само първите няколко седмици нямах добра чувствителност около разреза, но вече все едно нищо не е било. Секциото беше на 11.12.20

# 738
Нямам никаква болка аз.

# 739
Здравейте, момичета Simple Smile Бременна съм с трето дете и ми предстой да реша къде в София да се следя и живот и здраве да родя. На 38 г. съм и ми се иска да правя всички необходими скрининги, а в провинцията това не се предлага. Може ли да ми даде някои информация за цените в Токуда за раждане, защото ако започна там, не ми се иска да сменям след това. С две секцио съм, така че и третото вероятно ще е секцио Sad. Намерих цените за женска консултация, но за раждане не. Много ще съм благодарна за инфо и евентуално да ме насочите към конкретен лекар. Знам, че е индивидуално, но все пак Simple Smile

# 740
Цените ги има някорко пъти в последните страници и на първа също.

Препоръчвам Колева.

# 741
Момичета, някоя ползвала ли е Арника 30 CH след раждането и как се приема? Гледах я няколко пъти в снимки на списъци за родилното от Токуда, но моята АГ не ми е давала списък и не ми е удобно да я питам, а си взех за всеки случай в чантата за родилното. Ще се радвам да споделите опит

# 742
Здравейте. Както ще видите от подписа ми родих преди почти 4 години в Токуда, и се замислям за второ дете. Ковид ситуацията обаче ме спира до известна степен. Може ли да споделите какви са разликите спрямо "нормално" без-ковидно време ? Например носите ли маска дори по време на секцио ? А по време на престоя ? В стаята си ? Има ли други неудобства свързани с бебето или с вас по време на престоя в болницата за раждането ? Все още ли престоя при секцио е 6 дни - 5 нощувки ? Виждам, че се коментира и  промяната в цените. Някоя от вас използвала ли е пакетите за проследяване ? Видях, че излезнаха след като аз родих, и не съм имала възможността да се възползвам. Не си ли струва да се вземе подобен пакет, вместо да се плаща поотделно на всеки преглед ? Или те включват прекалено малко неща. Благодаря.

# 743
Момичета, някоя ползвала ли е Арника 30 CH след раждането и как се приема? Гледах я няколко пъти в снимки на списъци за родилното от Токуда, но моята АГ не ми е давала списък и не ми е удобно да я питам, а си взех за всеки случай в чантата за родилното. Ще се радвам да споделите опит
Аз пих арниката след секцио.Не мога да кажа,че имаше някакъв ефект.

# 744
Честно казано не помня как съм я пила. Мисля, че ми казаха да взимам по няколко топченца през няколко часа. Общо взето за четирите дни в болницата приключих една опаковка. Не мисля, че имаше ефект, но щом сте го взели, не пречи да пробвате.

# 745
Здравейте, преди няколко поста обсъждахте, че след секцио бебета ги носят вечерта за захранване.  А как е след естествено раждане? Най-вече ме интересува има ли възможност за първи контакт между мама и бебе. Оставят ли бебчето, докато лежите в операционната или само го показват. После като преместят мама в стая, след колко време носят бебчо? Пакетът с изследвания за бебето задължителен ли е? И, ако да възможно ли е тези изследвания да се направят не веднага след раждането, а примерно след като ни изпишат Simple Smile
Сложиха ми я на гърдите веднага след раждането за малко. След това я преместиха на реанимационно легло, на 2 метра от моето, в стаята, в която родих. След 2 часа се преместихме и двете в стаята ни и си беше през цялото време при мен. Взимаха я само за изследванията от пакета и другите манипулации

# 746

Аз в момента я пия след естествено раждане. През 1-2 часа, по 5 гранули. При мен имаше супер ефект и кървенето намаля буквално за ден.
Взимайте я, няма да сбъркате.

# 747
Мерят ли ви таза на консултациите и по какъв начин става това? Ако го правят с един железен инструмент, който гледах в нета и малко прилича на ножица, със сигурност не ми е правено такова измерване. Аз се следя при доктор Богданова и до момента за таза ми нищо не е споменавала, а съм вече 38+ и говорим за нормално раждане... Thinking

# 748
Ивайла, аз родих естествено през април. Сложиха ми бебето на корема веднага шом се роди, после я взеха за 2-3 минути и я върнаха пак за малко. Имах усложнение - кървене, и около час лекарите се занимаваха с мен. Малката предполгам е била в аквариума през тов време, не беше при мен. После полежах няколко часа в реанимация при жените, раждали секцио, за да съм под наблюдение. Там бях от 4 следобед до 8-9 вечерта. Донесоха ми я веднъж за кърмене, понеже им я поисках. Вечерта не са ми предлагали да  при мен, за да си почина. Аз съм била супер шашната, защото не се сетих да си я поискам. На следващата сутрин в 7 ми я донесоха и си беше при мен. Като цяло малко съжалявам, че така протекоха нещата при нас. Но въпреки това съм със супер впечатления от персонала и болницата, и историята от раждането ми е щастлив и мил спомен. Сигурна съм, че щяха да ми я донесат ако поискам, но просто не се усетих да го направя. Ако искате бебчето да е при вас, си го искайте. Иначе зависи от състоянието ви - аз след раждането бях с много ниско кръвно, не можех да стана, имаше риск да я изтърва и вероятно затова не са ми я дали. Ако имах придружител, можеше да е с него, но заради ковид бях сама. Дано помагам.

# 749
И аз родих естествено, и аз Април месец. Бях с много кръвозагуба и затова не ми я дадоха първата нощ - донесоха ми я да я гушна, но казаха изрично, че доктора е казал да не е при мен защото аз припадах веднага щом стана - не можех да стоя и седнала - директно губех съзнание. Донесоха ми я в 6 сутринта за кърмене. Стоеше при мен когато не беше на процедури. През нощта я оставях при сестрите по мое желане - обективно бяха само 2нощи, сметнах за по-разумно да поспя. И 2те нощи ходих да я видя към 1, тя си спеше, та не я закачах. По подразбиране водят детето при теб - трябва да им го занесеш, ако искаш да стои при тях.

Общи условия

Активация на акаунт