Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 109
  • 615
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Аз, както казвам съм имала много глупави пристъпи. С първото дете. За второто отрязах всички, за третото никой даже не разбра кога ни изписаха.

# 271
Моята майка така и непреглътна, че мога и без нея да се оправя. Уж е много щастлива, че съм самостоятелна, но аз си я знам.
Майките, вече баби, се радват, ако са необходими. Тази народопсихология на английските баби - да дойде да види бебето на дъщерята или сина, да си допие кафето и да си ходи - нашенските баби не го разбират. Simple Smile Говоря изцяло от личен опит, и с двата варианта: с поискана помощ за определено време, и със заявление, че никаква помощ не трябва.
Но ако й бъде ясно обяснено, и още по-добре - ако тя попита и й се каже какво се очаква от нея - това е най-доброто. Няма по-хубаво нещо от ясните отношения.

# 272
  • France
Тук, във Франция, ЗК поема визитацията на акушерка по дома. При мен дойде веднъж, погледна ме как кърмя, претегли бебето, поговорихме за раждането и това беше. Намирам го за по-добрия вариант от едно нон стоп присъствие и то от чужд човек, каквато е свекървата.

# 273
Изписаха ни.
Нашите бяха дошли, живеят далеч.
Свекърите и те дойдоха.
Нас с таткото ни е страх да изкъпем бебето.
Свекърва и тъща също.
Свекъра отиде да вземе тъща си, живееща в друг град- прабабата на бебето.
Изкъпа го жената, де. Как ще легне некъпано.
Язък ни за сбирката.Simple Smile Поне се почерпихме.

# 274
А кое точно е наложило авторката да приеме натрапената помощ? Нещо ѝ е попречило да каже "не" и категорично да не я приеме?

Ако аз ей сега реша да напусна работа и да отида при свекърва ми, за да й "помагам" кой е отговорен за решението ми - аз или тя?

Не е лоша идея - ще й казвам как да се храни, да се облича, ще й бутам лъжица с мед, независимо дали иска и непрекъснато ще й пипам носа, мърморейки "студено носленце". А после ще кажа, че ми е длъжна до живот, защото съм напуснала работа, за да се грижа за нея. Нищо, че не е искала.

# 275
А кое точно е наложило авторката да приеме натрапената помощ? Нещо ѝ е попречило да каже "не" и категорично да не я приеме?

Ако аз ей сега реша да напусна работа и да отида при свекърва ми, за да й "помагам" кой е отговорен за решението ми - аз или тя?

Аз не попитах ли пределно ясно, защо авторката е приела тази натрапена помощ? Какво като свекървата е взела решение да напусне? Това си е нейно лично решение и то с нищо не задължава авторката. Какво ѝ пречи да каже "Не, благодаря, нямам нужда от помощ"?

# 276
Живее в кащата й. Това само й пречи. Сввкървата знае.

# 277
А после ще кажа, че ми е длъжна до живот, защото съм напуснала работа, за да се грижа за нея. Нищо, че не е искала.
Хахаха, е, да де, само дето аз тия думи ги чувам от майка ми, не от свекърва ми. Знаеш ли аз колко съм и длъжна, че ме е родила и отгледала, докато баща ни се развявал по командировки? Тя се жертвала, а ние неблагодарни......нищо, че не сме искали да ни ражда

# 278
 Butter, е значи имаш идея от първа ръка как се чувства човек в такава ситуация.
  Непоисканата помощ не е помощ, а натрапената пък съвсем.

# 279
Понякога и непоисканата помощ е много добре дошла.
Тя не винаги е нежелана и/или вредна.
Всяко нещо - според зависи. Не бива да се обобщава.

# 280
Живее в кащата й. Това само й пречи. Сввкървата знае.
Точно по тази причина преди няколко страници попитах защо изобщо е отишла да живее при свекървата. Как се е стигнало до там човек, израстнал в Швеция, да се набута в Дядовата Ръкавичка, къдто освен свекърите, живее и семейството на етървата? Нима апартаментът, който още не е готов, е бил единствената възможна оферта за жилище. Естествено, че не е бил. Но от всички оферти и всички възможности те са избрали точно тези - точно този апартамент, а не някой друг и да живеят именно при свекървата, а не другаде. Всички знаем, че грешните избори се заплащат скъпо. Авторката сега го установява от собствен опит. Ако бяха избрали по-евтин апартамент и, докато той стане готов, живот под наем в гарсониера, животът им щеше да е много по-спокоен от сегашния. Свекървата нямаше да тропа на вратата и да напира да влиза по 198236 пъти на ден. А на свой терен, авторката би могла лесно да ѝ сецне мераците. Но авторката е отишла на терена на свеки, за да спести от наем и да има кой да ѝ помага за бебето. Лош избор - плаща си го.

# 281
Butter, е значи имаш идея от първа ръка как се чувства човек в такава ситуация.
  Непоисканата помощ не е помощ, а натрапената пък съвсем.
Да де, но такъв е животът. И аз сигурно досаждам на децата си, като ги обгрижвам. И мен това ме чака, когато един ден се оженят. И за тях може да е прекалено. Може да съм досадна и на колегите. Да ми го кажат ли, да ме отлъчат ли ?
И какво правиме ? Скандали ? На свекървата пред мъжа ми ? Да излея целия гняв отгоре и ?
Да взема децата и да не и дам да ги види ли ?
Щото Авторката това се кани да направи, нали за това е темата ? Ей с това не съм ок и няма как да съм.

# 282
Няма нужда от скандали. Достатъчно е да живеят отделно и да си очертаят границите. Не става да хапнеш меда и да не получиш от жилото. Затова не приемаш никакъв мед.

# 283
  Butter, децата лесно могат да ти свият сармите, но снаха в чужда къща едва ли.
  Уиш, авторката се е натресла с двата крака, това е ясно, но няма какво да й набиваме канчето постфактум, достатъчно й е гадно и без нас.

# 284
  • някъде в орбита...
Ако бяха избрали по-евтин апартамент и, докато той стане готов, живот под наем в гарсониера, животът им щеше да е много по-спокоен от сегашния. Свекървата нямаше да тропа на вратата и да напира да влиза по 198236 пъти на ден. А на свой терен, авторката би могла лесно да ѝ сецне мераците.
Така си мислиш. Мога детайлно да ти опиша как отделното жилище, в отелна сграда, в отелен квартал... Не помага Grin Аз още бях млада и имах нервите да съм тиха, та само въртях очи на мъжа ми, ама него му прикипя и стана директна среща с майка му. Но съм доволна, тя му се сърди, ама до време, пак си се обичат Wink

Общи условия

Активация на акаунт