Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 085
  • 615
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Сори, ама в днешно време, на пазара има достаъчно контрацептиви и когато нямаш работа и дом, по моите разбирания, не е ок, да отидеш и да се обебиш у свекърва си, освен ако жената (снахата) не е на 39-40 и нагоре години или ако има конкретен проблем, изискващ скоро забременяване, поради вероятна невъзможност в бъдеще. Не прочетох обаче, авторката да е има медицинска причина за скоростно забременяване. Тя обаче е решила за го направи, без да има дом, без доход позволяващ квартира и без работа. Това за да не изпусне мунчо ли се прави? После се цупи, че свекърва й ѝ била виновна. Вярно, че по описание е супер обсебваща, досадна и несъобразителна, ама в крайна сметка АнаМария е отишла в домът й, не обратното нали. Той медът върви с жилото.

# 346
Обеби.....все едно е някво жиУотно
Звучи като отели, окоти, окучи....

# 347
Помощта всеки различно я разбира, както е видно.
И аз не разбирам с какво помага: о, горката ти, свекърва ти е чудовище. Да се почувства за миг подкрепена в ненавистта към свекърва си авторката и след това същото.
Помощта за мен е предложения, които да променят това, което терзае и тормози авторката: да се изнесат, да се научи да пропуска покрай ушите си и подобни.
Мантрите: о, милата ти, о, ужасната ти свекърва, не водят до промяна.
Разбира се, ако авторката иска само да я потупаме по рамото и са изразим съчувствие, може да го каже ясно и в прав текст. Ако търси съвети, трябва да е готова да прочете и неща, които може и да ме й допаднат.
От моя опит, точно съвети, които са ми се стрували невъзможни и трудни и т.н., са ми помагали най-много, след като съм седнала и съм ги осмислила.

# 348
Малко в повече ми идва това ровене какво си купили, защо не купили друго, защо имат бебе. Супер нагло и грубо, без извинение. Кои сте вие, че да коментирате кой кога ще ражда деца?
Всеки ще ражда когато си иска, ще си купува каквото жилище може и е преценил.
Ами така е е случило.
Никой не рови, а се обяснява на авторката, че положението, в което е попаднала, е пряка последица от нейните собствени избори. Не, не се е случло така. Те са направили изборите какво жилище да вземат, къде да отидат да живеят и кога точно да имат дете. И в момента си сърбат последиците от тези избори.

# 349
  • София
Точно така! Когато се размножиш в детската стая на мъжа си, пак дебело да подчертая - без да има медицинска причина налагаща възможно най-скоро да се забременее, а се размножиш по собствена воля и умисъл, без да имаш собствен покрив или възможност за под наем - това за мен е обебване!

# 350
Точно така! Когато се размножиш в детската стая на мъжа си, пак дебело да подчертая - без да има медицинска причина налагаща възможно най-скоро да се забременее, а се размножиш по собствена воля и умисъл, без да имаш собствен покрив или възможност за под наем - това за мен е обебване!

Жената написа, че акт16 на жилището се е забавил, т.е. те са имали план, не са искали с бебето да са в дядовата ръкавичка. Намеренията им явно са били горе-долу когато се роди бебето да се нанесат и в новия си дом. Не се е получило, но това не е оправдание на свекървенското поведение. Също не разбирам проблема тук да се потърси само подкрепа - да се увери жената, че не е тя лудата, че е нормално да не й е приятно отношението на свекървата. Но в първия пост тя всъщност питаше как да продължи да стиска зъби, като същевременно не полудее, докато, смея да кажа, по-адекватните от нас, й обясниха, че грешката й е именно, че се опитва да бъде добра и й пука свекървата като каква я определя.

# 351
Имаме едни факти, от които единствено можем да тръгнем. Бебето не могат да го върнат на родилния дом. Апартамента не могат да го сменят със завършен и по-малък. Пари за наем в момента казват, че нямат - не знам дали все пак, ако потърсят нещо наистина малко, дали няма да могат да отделят някакви 400 лева - те си знаят.

Питането е как да се оправи с неразбиращата свекърва, за да може авторката да издържи, докато жилището стане готово.

До тук виждам няколко варианта: търсене на мини-жилище под наем; живеене при нейните родители в другия град, ако съпругът може да пътува до работа, но задължително тя с детето да са там, докато него го няма. И любезно, но твърдо да се заявят някои неща на свекървата, за да може да има маалко поне самостоятелност, ако не е възможен някой от предишните два варианта.

# 352
  • София
Жената написа, че акт16 на жилището се е забавил, т.е. те са имали план, не са искали с бебето да са в дядовата ръкавичка.
Скрит текст:
Намеренията им явно са били горе-долу когато се роди бебето да се нанесат и в новия си дом. Не се е получило, но това не е оправдание на свекървенското поведение. Също не разбирам проблема тук да се потърси само подкрепа - да се увери жената, че не е тя лудата, че е нормално да не й е приятно отношението на свекървата. Но в първия пост тя всъщност питаше как да продължи да стиска зъби, като същевременно не полудее, докато, смея да кажа, по-адекватните от нас, й обясниха, че грешката й е именно, че се опитва да бъде добра и й пука свекървата като каква я определя.
Бебето е на 5 месеца + 9 = на около година и 2 месеца и това е минимума за който те съзнателно са направили избора си за дете, без да има къде да го гледат.
Тя е написала:
Цитат
Имаме дете не 5 месеца, живеем в дома на родителите му докато нашето собствено жилище получи акт 16 и бъде готово да се нанесем, нещата трябваше да са готови преди 3 месеца, но заради цялата история с вируса ни дадоха информация, че ще се забавят с още няколко месеца.
Излиза, че си е направила тънката сметка, да се обеби у свекърва си и свекървата да й помага първите 2 месеца, докато авторката "влезе в режим" и се понанучи и полсе да се пренесе в ново си жилище, ама не се е получило и сега си сърба попарата. То не може само каймака да обираш. Твърди, че по 2 седмици в месеца, всеки месец е у майка си с бебето (когато мъжът е командировка) - защо не остане изцяло там и мъжа й да се премести - така и не видях да отговори. Или мунчо не пуска полата на мама? Какво мама не му дава ли? Интересно как ще го пусне да живее в новия апартамент.

# 353
  • France
Аз пък ги разбирам защо са си взели жилище на зелено. Когато си купуваш дом, го правиш обикновено за следващите 20-30 години. Нормално е това, което те вълнува да е най вече качествената му характеристика. Сега, на тяхно място бих си сметнала и наема в кредита, но ги разбирам, че са искали да направят икономия. Предполагам, че не са предполагали как ще се развият техните взаимоотношения. Единственото, което може да направи Ана Мария е да прекарва повече време при родителите си, да развие селективна глухота и да се съсредоточи върху позитивното. А именно, че си има сладко бебе и до няколко месеца ще си има нов дом, който ще декорира и обзавежда по неин вкус.

# 354
Жената написа, че акт16 на жилището се е забавил, т.е. те са имали план, не са искали с бебето да са в дядовата ръкавичка.
Скрит текст:
Намеренията им явно са били горе-долу когато се роди бебето да се нанесат и в новия си дом. Не се е получило, но това не е оправдание на свекървенското поведение. Също не разбирам проблема тук да се потърси само подкрепа - да се увери жената, че не е тя лудата, че е нормално да не й е приятно отношението на свекървата. Но в първия пост тя всъщност питаше как да продължи да стиска зъби, като същевременно не полудее, докато, смея да кажа, по-адекватните от нас, й обясниха, че грешката й е именно, че се опитва да бъде добра и й пука свекървата като каква я определя.
Бебето е на 5 месеца + 9 = на около година и 2 месеца и това е минимума за който те съзнателно са направили избора си за дете, без да има къде да го гледат.
Тя е написала:
Цитат
Имаме дете не 5 месеца, живеем в дома на родителите му докато нашето собствено жилище получи акт 16 и бъде готово да се нанесем, нещата трябваше да са готови преди 3 месеца, но заради цялата история с вируса ни дадоха информация, че ще се забавят с още няколко месеца.
Излиза, че си е направила тънката сметка, да се обеби у свекърва си и свекървата да й помага първите 2 месеца, докато авторката "влезе в режим" и се понанучи и полсе да се пренесе в ново си жилище, ама не се е получило и сега си сърба попарата. То не може само каймака да обираш. Твърди, че по 2 седмици в месеца, всеки месец е у майка си с бебето (когато мъжът е командировка) - защо не остане изцяло там и мъжа й да се премести - така и не видях да отговори. Или мунчо не пуска полата на мама? Какво мама не му дава ли? Интересно как ще го пусне да живее в новия апартамент.

Не четеш ли? Не си е правила сметка за месеци помощ, поискала е за седмица след раждането - свекървата дотогава е работела и си е взела отпуск за тази седмица, но после на своя глава е напуснала, "за да им помага". Авторката написа, че преди раждането свекървата се е държала по съвсем различен начин, т.е. както и да са се били разбрали, очакванията за семейните отношения са били съвсем различни, защото не си е помисляла, че свекървата ще превърти. Сега ще им е трудно да излязат на квартира, защото те дори не са съвсем сигурни колко месеца ще чакат за акт 16. А мъжът явно вижда, че майка му не е наред, писа се какви циркове е разигравала пред блока и той се е карал с нея. Той убежда жена си, че няма смисъл от опити за нормални семейни отношения, не обратното.

Ама голям зор да си използвате любимите думички и изрази като "Мунчо", "детската стая", "обеби" и т.н., нищо, че в случая са неподходящи, важното е да се набие канчето на авторката, че е очаквала да си има работа с нормални хора.

# 355
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Много ясно. Все едно жилище се купува ей така. Нали трябва да е на добра локация, да има хубаво изложение, да си има гараж, детски площадки в близост,  детска градина и училище

Предполагам хората добре са си направили сметката.
Само трябва да изчакат малко

# 356
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Тя е написала:
Цитат
Не четеш ли? Не си е правила сметка за месеци помощ, поискала е за седмица след раждането
Скрит текст:
- свекървата дотогава е работела и си е взела отпуск за тази седмица, но после на своя глава е напуснала, "за да им помага". Авторката написа, че преди раждането свекървата се е държала по съвсем различен начин, т.е. както и да са се били разбрали, очакванията за семейните отношения са били съвсем различни, защото не си е помисляла, че свекървата ще превърти. Сега ще им е трудно да излязат на квартира, защото те дори не са съвсем сигурни колко месеца ще чакат за акт 16. А мъжът явно вижда, че майка му не е наред, писа се какви циркове е разигравала пред блока и той се е карал с нея. Той убежда жена си, че няма смисъл от опити за нормални семейни отношения, не обратното.

Ама голям зор да си използвате любимите думички и изрази като "Мунчо", "детската стая", "обеби" и т.н., нищо, че в случая са неподходящи, важното е да се набие канчето на авторката, че е очаквала да си има работа с нормални хора.
А това какво е - Тя е написала:
Цитат
Съвсем съзнателно е забременяла с ясното съзнание, че дори да се изнесат по план, то това ще е 2 месеца след раждането, а до тогава у свекини.

# 357
Когато в сметката за така желаното жилище не включиш нервите си, накрая се оказва, че имало и по-важни и скъпи неща от локация, големина и прочие.

# 358
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Някои хора имат по- висок капацитет, други по- малък.
Някои си мислят, че да крещиш и да се държиш лошо е проява на сила, а аз че е проява на слабост
Това да нараниш някой, не те прави силен. Това съм го разбрала от собствен опит, но колкото и да съжалявам, няма връщане назад.
Затова давам такъв съвет.

Истерии, крякане, дърпане в кюшета, са ми толкова долнопробни отношения, че няма на къде.
Ако не става цивилизовано, не го прави никак

# 359
На мен пък ми е много любопитно как ще се развият събитията, когато и другата снаха роди. (Имам известни подозрения...)
Дано Ана Мария се включи и разкаже какво се случва по-нататък. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт