Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 092
  • 615
  •   1
Отговори
# 300
Честно казано, след като мъжът си знае мамата, не е много умно от негова страна да предложи да се настанят при нея, докато стане готов апартаментът им. Близко е до ума какво ще последва от такова настаняване.

# 301
Обяснявам си го с това, че мъжете са мега недалновидни, непредсказливи, непрагматични и наивни.

# 302
Мисля, че обяснението е много по-прозаично. Авторката спомена, че през седмица мъжът е в командировка за 6 дни. Следователно, той една седмица отсъства, една седмица го гледат като завърналото се мамино злато. Той не участва в кокошарника, само събира дивиденти и му е спокойничко, а кокошките си скубят перушината. Хитрец е той, хитрец.

# 303
  Той може просто да не усеща, че има чак такъв проблем.  Мъжете не усещат подводните течения. Всъщност може и да не им изнася.

# 304
Че за какво му е да усеща? На него всичко му е наред. Е, жена му малко пищи, защото се е оказало, че медът върви с жило, ама...

# 305
Обяснявам си го с това, че мъжете са мега недалновидни непредсказливи, непрагматични и наивни.

# 306
Аз се обърках.
Значи в тези два, обединени тристайни апартамента, в които живеят три семейства, от току що родила жена се очаква да чисти и готви и едновременно с това свекървата напуска работа, за да помага. Не мога да ги обединя тези два аспекта, така че да не се изключват взаимно.
Ули, не съм видяла да пише, че тя трябва да чисти и готви, докато е току-що родила. Точно обратното, нали маминка си е взела отпуск и е било поискана помощ. После вече е станало семейното щастие с елементи на кошмар.

# 307
Че за какво му е да усеща? На него всичко му е наред. Е, жена му малко пищи, защото се е оказало, че медът върви с жило, ама...

Точно. За това тия неща се уточняват преди той да я натири при техните. А не след дъжд качулка и тя с бебе на ръце да се чуди какво да прави. Сега ще стисне зъби и ще трябва да изтърпи докато тяхното жилище стане готово. На него тоя вариант му изнася - вероятно не плащат наем, мама чисти готви и пере, за какво да бърза да се изнасят?

# 308
След раждането явно жената не е била добре здравословно и е поискана помощ.Няма нищо лошо,но след като е отпаднала нуждата от помощ,е трябвало да се очертаят някакви граници.
нищо фатално не е станало,нали и без това две седмици от месеца се пенася при родителите си.Останалите две седмици ще се изтърпят някак до завършването на апартамента.

# 309
След раждането явно жената не е била добре здравословно и е поискана помощ.Няма нищо лошо,но след като е отпаднала нуждата от помощ,е трябвало да се очертаят някакви граници.
нищо фатално не е станало,нали и без това две седмици от месеца се пенася при родителите си.Останалите две седмици ще се изтърпят някак до завършването на апартамента.

И пак са можели да излязат под наем, а не за по-лесно на мъжленцето да отидем при маминка. Можели са да я викат от време на време и да й показват вратата като им втръсне. Айде покажете й вратата в собствената й къща. Когато отидох да живея в родния град на приятеля ми, ясно заявих че няма да живеем при техните. Толкова ясно го заявих, че се изнесохме на 60 километра от родното му място. Пак живеем под наем, ама сме сами. Такива неща се казват на време, а не като се обърне каруцата.

# 310
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Няма логика, докато чакат да стане собственото им жилище, да плащат и за квартира. Нали после ги чака обзавеждане и хиляди други разходи. Младата майка да се успокои и да се бори за своето място под слънцето с постоянство, настоятелност и търпение

# 311
Uncommon, да помолиш свекърва си да си вземе болничен, за да ти помага с домакинската работа и готвенето, за мен означава, че от теб се очаква да ги вършиш. Говорим за общо домакинство все пак  Но явно всеки го разбира различно, разбира се.

Роузи, има огромен смисъл, защото нервите цена нямат.

# 312
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Който има средства го прави, който не, си свива тъпото его в ъгъла и позволява и другите хора да имат странности

# 313
Uncommon, да помолиш свекърва си да си вземе болничен, за да ти помага с домакинската работа и готвенето, за мен означава, че от теб се очаква да ги вършиш. Говорим за общо домакинство все пак  Но явно всеки го разбира различно, разбира се.

Роузи, има огромен смисъл, защото нервите цена нямат.

Точно, ако й се прецака психиката особено с малко дете не я виждам. Винаги съм била против подобни съжителства и много ми е чудно като все попадам на подобни теми. Ами казваш от самото начало, че вие си намирате квартира под наем, за да няма вмешателство и да се карате или наистина млъкваш и си прецакваш нервите и влизаш в лудницата докато се изнесете. И после да ти е обеца на ухото никога повече живот под един покрив с маминка.

# 314
Точно, ако й се прецака психиката особено с малко дете не я виждам.
И аз не я виждам, ама от друг ъгъл. Все съм се питала как такива мрънкочи отглеждат деца. Свекървата ѝ е направо бял кахър от тепърва започващото. Да калява нерви от сега.

Общи условия

Активация на акаунт