Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 099
  • 615
  •   1
Отговори
# 285
А кое точно е наложило авторката да приеме натрапената помощ? Нещо ѝ е попречило да каже "не" и категорично да не я приеме?

Ако аз ей сега реша да напусна работа и да отида при свекърва ми, за да й "помагам" кой е отговорен за решението ми - аз или тя?

Не е лоша идея - ще й казвам как да се храни, да се облича, ще й бутам лъжица с мед, независимо дали иска и непрекъснато ще й пипам носа, мърморейки "студено носленце". А после ще кажа, че ми е длъжна до живот, защото съм напуснала работа, за да се грижа за нея. Нищо, че не е искала.

Хапка, разсмя ме здраво. Чак котката в скута ми се размяука. Толкова образно си описала как ще и пипаш носленцето,  направо си представих всичко. Ох, благодаря ти Simple Smile

# 286
Хапка, не е набиване на канчето. Тя помоли за съвет. Единственият ми съвет е да си събира куфарчето и да се изнасят. В противен случай, спокойствие няма да има, ако ще да се счупи от скандали всеки ден.

Ина, зависи от човека, да. Но, ако е на чужд терен, възпитаният човек има някаква бариера да чупи стойки и да прави скандали на домакините. У дома и стените помагат. Може да се опъне, да откаже да ѝ се натрисат по повод и без повод. Естествено, ако мъжът не вижда нищо лошо мама да приижда през ден, става трудно. Но ето, при теб мъжът ти е скръцнал със зъби и свекървата се е озаптила. Ако бяхте у тях, нямаше как да се изпълни това упражнение.

# 287
Хапка, не е набиване на канчето. Тя помоли за съвет. Единственият ми съвет е да си събира куфарчето и да се изнасят. В противен случай, спокойствие няма да има, ако ще да се счупи от скандали всеки ден.

Ина, зависи от човека, да. Но, ако е на чужд терен, възпитаният човек има някаква бариера да чупи стойки и да прави скандали на домакините. У дома и стените помагат. Може да се опъне, да откаже да ѝ се натрисат по повод и без повод. Естествено, ако мъжът не вижда нищо лошо мама да приижда през ден, става трудно. Но ето, при теб мъжът ти е скръцнал със зъби и свекървата се е озаптила. Ако бяхте у тях, нямаше как да се изпълни това упражнение.

Случайно да помниш другата тема, където маман не се спира и в чуждото жилище да се тътри неканена всекидневно? Гьонсуратлъкът не се цери.

# 288
Случайно да прочете, че ако синът е ОК маман да идва непоканена през ден, спасение няма? Ако обаче и двамата са независими от маман и ясно ѝ покажат границите, тя няма много избор освен да се кротне. Не че и собствената ми майка не би живяла като скачен съд с мен, ако ѝ позволя. Само че аз не съм подходящият човек за подобни опити.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 16:36 от Анонимен

# 289
Случайно да прочете, че ако синът е ОК маман да идва непоканена през ден, спасение няма? Ако обаче и двамата са независими от маман и ясно ѝ покажат границите, тя няма много избор освен да се кротне. Не че и собствената ми майка не би живяла като скачен съд с мен, ако ѝ позволя. Само че аз не съм подходящият човек за подобни опити.

А случайно да помниш, че и там синът не беше ок с мамините гости? Аз чета, но и помня, за разлика от теб. Наистина вече няма да отговарям. Както и да е, дано не ти слушат съветите, че яко си противоречиш.

# 290
Не, синът там беше една мека Марийка, която само мрънка, но на практика гледа хем с тъстовете да е добре, хем да не разсърди мама.

# 291
Аз точно това попитах. Защо се е наложило свекървата да напусне работата си. Авторката каза, че имала била нужда от помощ, ама вече нямала. Което ме навежда на мисълта, че е имала здравословен проблем и не е била в състояние да се грижи за себе си и за детето.

Защото и за секунда не мога да допусна, че си е била здрава и права и са допуснали с мъжа й свекървата да напусне работа за да й помага. Ако е било от несигурност, лигавщина и гевезълък, всичко което е описала си го е заслужила, че и още отгоре.

Имам проблеми със сърцето от дете / болест на синусовия мускул / и след раждането /секцио / бях с много не регулярно кръвно и с риск от хенодинамичен срив. Мъжа ми точно тогава се наложи да замине командировка извънредно, и я помолихме за 7 дни болничен / отпуска, за да ми помага най-вече с домакинска работа, готвене и прочие.... След  което мм беше заявил, че ще излезе отпуска, за да се оправяме двамата... Е така и стана, жената си взе отпуска 7 дни, помогна с каквото помогна благодарих й, мъжа си дойде, поживяхме 3 дни точно и на третия ден вечерта тя цъфна след  работа с думите "аз напуснах работа, за да ви помагам"...

# 292
И вие не ѝ отговорихте "Не, благодаря", защото...?

# 293
  • САЩ
за да ми помага най-вече с домакинска работа, готвене и прочие...
Ако можеше майките ни и свекървите да разберат че точно от такава помощ имат нужда новите родители: хубава домашна храна, чистота, спокойствие. Обаче те по-скоро идват с мисълта да гледат и да се радват на бебето и се получават разминавания в очакванията. Нямам още деца, но са ми такива наблюденията. Лично аз бих искала с мъжът ми да сме сами с бебето първите месеци, да се опознаем и изградим режим заедно. Ще е хубаво да има още един човек да сготви и изчисти, но някак не върви да извикаш майка/свекърва само за да слугуват докато родителите се занимават с бебето.
Сестрата на мъжа ми като е родила близнаци са се изредили нейните родители, родителите на таткото и мъжа ми за по две седмици всеки. Аз бих се побъркала с постоянното присъствие на помагачите, но с близнаци наистина е имало нужда.  Казва че майка и нищо не помагала, само искала да гушка децата по никое време и питала какво има за ядене вместо да сготви или поръча нещо.

# 294
Ако можеше майките ни и свекървите да разберат че точно от такава помощ имат нужда новите родители: хубава домашна храна, чистота, спокойствие. ...
Може да разберат. Стига младите родители да са склонни да обяснят предварително и в прав текст.
Не се знае от каква помощ има нужда майката, докато тя самата не го обясни на желаещите да помагат.
Може пък да иска бабата да извежда детето, или пък да бъде с детето в другата стая, за да си остане майката за малко сама.
А може бащата да има някаква отпуска и да искат да няма съвсем никой при тях.
Може да искат само да им се наготви веднъж в седмицата голяма тенджера с манджа.
Повярвай на патилия човек, ти накъдето отиваш, аз от там се връщам.
Просто трябва да се говори. Не е сложно.

# 295
Просто трябва да се говори. Не е сложно.

Когато е разбран човека. Има такива, които адски се амбицират да извадят чудовището в теб,
а после да бягат и пищят от него. Първото насаме, а второто винаги пред публика.

# 296
В душата на добрият човек не "дреме"чудовище.

# 297
В душата на добрият човек не "дреме"чудовище.

Във всеки от нас има по едно. Добрите хора са съумели да го приспят в багажника,
а лошите са го оставили на волана.

# 298
Аз се обърках.
Значи в тези два, обединени тристайни апартамента, в които живеят три семейства, от току що родила жена се очаква да чисти и готви и едновременно с това свекървата напуска работа, за да помага. Не мога да ги обединя тези два аспекта, така че да не се изключват взаимно.

# 299
И на мен ми звучи мазалак с това обединяване на апартаменти. Пчелата майка явно иска да е кралица на етажната собственост. Авторката си е вкарала тотален автогол с тази женица и сама си е виновна. Добре, че може да разчита на мъжа си, който явно си знае "мамата". Иначе не ги виждам.

Общи условия

Активация на акаунт