Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 108
  • 615
  •   1
Отговори
# 255
Тъй-тъй, дали пази от Ковид ? Аз като я гледам свекито как не се спря да обикаля.....не знам. Казах и да се пази, тя все някаква важна работа има. Сигурно разчита на светяната вода да я пази. Ваксина нямала да си слага за Ковид.

# 256
Не е лошо да седнеш сама и в тишина и да оставиш една мисъл да избухне и да се разлее в теб: "Сръдльовците живеят много труден живот". Свекърва ти може да е олицетворение на Сатаната, но плюс това е и е сръдла. Може и да е най- добрия човек на света, но пак е сръдла. Това е огромен проблем ЗА НЕЯ. Цупните, с които живее и безкрайната й чувствителност, когато не е права или приета, са изцяло неин проблем. Трябва да го осъзнаеш, но не от гледна точка на това, че не ти пука, а да попиеш тази мисъл до степен да ти стане жал за нея. Да осъзнаеш, че не ти си причината за това. Тя винаги ще си намери причини и кръгове, които са я отхвърлили- нея, ценната, добронамерената, самораздаващата се и прочие. Тя е добра, другите са скандалджии. Голяма трагедия е да живеееш с тази мисъл и все да се чувстваш недооценен и отхвърлен, разбери го! Едва когато го осъзнаеш истински ще спре да ти пука и дори ще й подадеш ръка от позицията на по- зрял човек.
Между друговото с такива хора се срещаме навсякъде, просто в семейството отношенията са някак по- интензивни и повече дразнят.
Мисли и че детето е още малко, ти също си орлица за него сега, но ще дойде ден, в който може и да оцениш помощта на тази жена. Не си разваляйте отношенията и нервите за няколко месеца съвместен живот.

# 257
Сега прочетох, че свекървата е напуснала работа да ти помага. С кое точно се е налагало да ти помага? Ти болна ли беше след раждането, на легло, не можеше да ходиш и да се обслужваш ли, не можеше да се грижиш за бебето ли, че се е наложила тази саможертва от нейна страна?

Поредица от грешки си направила, за да се стигне до това положение. Не може да се нанесеш в чуждо жилище и да живееш там с години, накараш някого да си промени целия живот за да ти се върти на пета и да ти "помага" и изведнъж да решиш, че ти е досадна тая помощ, че е обсебващо поведението на помагача и ти е дошло до гуша.

Не може хем тъй, хем иначе. Свекърва ти се държи, точно така както ти и мъжа ти сте допуснали.

Единствения ти вариант е да излезете от гнездото и да си поемете отговорностите и задълженията като големи хора.
Или пък да стиснеш зъби още има-няма няколко годинки. Може пък и да ти хареса накрая.

# 258
Бабри,  права си, че те го допускат или по точно го позволяват. Но това не значи, че е правилно.
Пп. Може би с теб сме писали в друг форум (Тялото). Помня много красива брюнетка, но може и да греша.

# 259
Скрит текст:
Не води война, защото ще загубиш част от сърцето на мъжа си!!!!

Може ли малко по-подробно разяснение? И какъв е тоя мъж, който не може да види, че в случая майка му издевателства над жена му; или го вижда и го смята за нормално. В случая може би е оставил авторката да решава подхода към ситуацията и тя сама си е виновна, че е избрала да стиска зъби, но след един разговор за това как се чувства авторката, би трябвало нещата да се изяснят. Ако не - както написах, жената най-добре да иде при своите родители, а мъжът й да си седи сам при маминка и да й се радва.

Защо трябва разяснение? Не е ли ясно- това е майка му. Майката за момчето е като таткото за момичето- образ на идеала, първия мъж в живота, най- обичания. А тя е първата жена- тя го е родила, обичала и ще обича безусловно, лекувала, когато е болен, бърсала сълзи и рани, утешавала, след битки и несподелени любови, чела приказки, учила да кара колело, научила го е да обича. Може да си има странности и налудности, но кой няма.

Каквото ще да е, но пред него не казвай лоши диуми за майка му. Говори за ситуации, в които тя ти пречи и поискай съдействие, но не води война и не поставяй ултиматуми от рода - или аз или тя. Това е незряло и не води до хубави неща. Според мен. Тя все пак е негова майка, твоя свекърва и баба на децата ти. Като поотрасне бебето, тя ще е чудесна баба, ще видиш

Мъжът ми никога не си е позволявал да говори лоши неща за родителите ми, макар че виждам да го подлудяват понякога. Нито аз за неговите. Веднъж се изпуснах и видях как помръкна. Така че мисли умно и за бъдеще.

Респект към най мъдрия пост! Аз съм една , дай боже, бъдеща свекърва, искам го, и ще се боря за приза, добра такава! Но на свекървите, също трябва да се дава шанс, и повече толерантност, че все пак са минали по пътя житейкси, преди снахите! На свекървите, също е трудно новата позиция в живота! Бъдете здрава!

Едно е да дадеш шанс, друго е да се месиш, да не можеш да бъдеш критикуван и т.н.
И ми е жал за сина ти, щом смяташ за "най-мъдър" коментар, който описва Норман Бейтс.

Понякога е много трудно да си добър!

# 260
  • София
Парадоксът, който не разбират много хора е, че за да бъдат добри, доста често е по-добре да не правят нищо, отколкото да досаждат с непоискана помощ и отровни коментари.

# 261
  • София
Детето ти има нужда от здрава майка. Ще се поболееш от нерви. Махни се оттам, отиди при твоите родители или се изнесете на квартира с най-необходимото за няколко месеца. С толкова много хора вкъщи как изобщо си живяла досега, явно ти е било добре, но с бебето много нещ се променят. Просто помисли за себе си и за детето - то няма нужда от разтреперена от нерви майка. Грешката ти е била, че сте се нанесли при свекървата още в началото. Ей това не го разбирам, съгласяваш се да живееш в чужд дом и не отчиташ, че нямаш право на глас, ако не си доволна или нещо те побърква, както е сега. Махни се оттам и всичките ти проблеми ще изчезнат.

# 262
С кое точно се е налагало да ти помага? Ти болна ли беше след раждането, на легло, не можеше да ходиш и да се обслужваш ли, не можеше да се грижиш за бебето ли, че се е наложила тази саможертва от нейна страна?

Къде точно се е НАЛОЖИЛА  тази нейна саможертва?Авторката ли е помолила ли е за това или свеки е намерила удобен случай да се изниже от работа и да нахлува в света на младите, правейки се на загрижена?!

Авторке, такива хора са животни, с добро възпитание няма да стане, те не го четат. Важното е, че мъжът ти си я знае и не й се връзва на глупостите. Такива като тази през 5 минути умират и все са живи и здрави, останалите да му мислят.

Нашето бебе го извеждах при минусови, не го обличах достатъчно (исках да настине, разбира се, нали затова съм го родила), не припадах от всяко пръцкане и то... оцеля! Как - идея нямам! И то без мед!

# 263
Аз точно това попитах. Защо се е наложило свекървата да напусне работата си. Авторката каза, че имала била нужда от помощ, ама вече нямала. Което ме навежда на мисълта, че е имала здравословен проблем и не е била в състояние да се грижи за себе си и за детето.

Защото и за секунда не мога да допусна, че си е била здрава и права и са допуснали с мъжа й свекървата да напусне работа за да й помага. Ако е било от несигурност, лигавщина и гевезълък, всичко което е описала си го е заслужила, че и още отгоре.

# 264
С кое точно се е налагало да ти помага? Ти болна ли беше след раждането, на легло, не можеше да ходиш и да се обслужваш ли, не можеше да се грижиш за бебето ли, че се е наложила тази саможертва от нейна страна?

Къде точно се е НАЛОЖИЛА  тази нейна саможертва?Авторката ли е помолила ли е за това или свеки е намерила удобен случай да се изниже от работа и да нахлува в света на младите, правейки се на загрижена?!

А кое точно е наложило авторката да приеме натрапената помощ? Нещо ѝ е попречило да каже "не" и категорично да не я приеме?

# 265
Сещам се сега за комшиите ни. Ражда се второ внуче от по-големия син. Жена му ми е позната(млада, образована, отправна и интелигентна млада дама). Бабата(демек нашата комшийка) си взе 2 седмици отпуска като се роди малката, приготви багажите и се стегна да върви на София да помага на младите. Е, да ама снахата и сина й казаха, че нямат нужда и да не идва. Та... някак се чувстват длъжни и абсолютно убедени че трябва да се помага.
Нашата комшийка беше шокирана, че са й отказали. На всички разправяше.
На мен ми беше нужна помощ-и двете баби в нас. Свекърите стояха 5 дни в нас като се роди малката, 10 човека се наредихме да я къпем, никой не смея да я подхване.
Накрая ММ ги сиктирдоса и си я изкъпа почти сам.
Аз не знаех къде се намирам. Имах нужда от помощта. Но на 5 я ден вече исках всички да се махат. Свекърите са отдалече и просто нямаше как да не дойдат да видят малката.
Ако имам второ дете повече толкоз народ никога. Изнервена млада майка, с толкова народ на главата, ти кърмиш, свеки седи на вратата, не мерси.
И да кажа, че обидчивите и сръдлите такива ще си останат.Моята с същата.
Но тук това е начин за манипулация. Жената вероятно е и самотна, няма хобита, няма приятелки, обсебила е сина си и снаха си и търси някъде да се наложи. Това е. Хубавото в случая е поведения то на мъжа, защото ако беше на страната на маминка ех тогава щеше да е страшно. За справка-темите тук.

# 266
Та... някак се чувстват длъжни и абсолютно убедени че трябва да се помага.
А, тя и майка ми така се чувстваше, но аз ѝ обясних, че ако иска да ми помогне наистина, ще ни остави сами на спокойствие. Не ѝ беше приятно, но го преглътна.

# 267
Моята майка така и непреглътна, че мога и без нея да се оправя. Уж е много щастлива, че съм самостоятелна, но аз си я знам.

# 268
  • France
Това за помощта ми е голям парадокс. Бабите се натискат да помагат, майките стискат зъби и изпускат парата в интернет - форуми, бг мамма, фейсбук. Като разказвах на приятелки, че първия месец си бяхме сами с ММ, дежурния отговор беше "блазе ви". Явно е голямо премеждие.

# 269
Има млади майки, които с първо дете (ако нямат здравословни причини) са уплашени в началото и се съгласяват на свекървенска помощ,ама тая помощ може да се окаже нож с две остриета. От една страна снахата е с пресни бушуващи хормони, които се отразяват на настроенията и, от друга страна свекървата често е несъобразителна, нетактична, липсва и женската солидарност и разбиране на жена, преминала през това. Според мен свекървата не е загрижена да помага на снахата, а просто иска да е близо до бебето-да го гушка, обгрижва и т. н. В началото всичко е голяма еуфория около малкия бебок, но не трябва да се забравя, че помагачите трябва да проявяват разбиране към младата майка, защото може да е минала през тежко раждане и всичките съпътстващи преди и след това неща и понякога е кофти, че точно от близките жени (майки, свекърви) не срещаш разбиране. Е, има го и вариантът, в който снахата си е по-проклетичка и очаква от свекървата помощ единствено, когато тя прецени, че иска и се надява, че като подсвирне на свекървата и тя ще е на първа линия. Това също не е много хубаво. Изобщо с появата на дете отношенията сякаш се променят. Детето дали сплотява, или по-скоро поддържа едни фалшиви отношения, които нямаше да ги има ако го нямаше и то.

Общи условия

Активация на акаунт