Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 090
  • 615
  •   1
Отговори
# 315
Точно, ако й се прецака психиката особено с малко дете не я виждам.
И аз не я виждам, ама от друг ъгъл. Все съм се питала как такива мрънкочи отглеждат деца. Свекървата ѝ е направо бял кахър от тепърва започващото. Да калява нерви от сега.

И аз предвиждам, че тепърва ще става по-лошо. Или заявява на мъжа си, че търсят квартира и се изнасят или продължава да си мърмори. Аз лично не би издържала в подобна атмосфера още година и половина докато ми стане жилището готово, още повече и с бебе където жените след раждане са много по-лабилни.

# 316
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз пък Ариел не завиждам на вас. Явно не ви е лесно с вашата свекърва. Но не бъркайте личната си битка с тази на другите

# 317
Който има средства го прави, който не, си свива тъпото его в ъгъла и позволява и другите хора да имат странности
Да, вече са на този етап.
Но wishmaster вече го написа. Избрали са този вариант при все, че е можело да вземат жилище не на зелено, а дори готово за нанасяне, сега си плащат цената.
И все пак, в дългосрочен план, пак е по-добре да се свият и да се изнесат.

# 318
Аз пък Ариел не завиждам на вас. Явно не ви е лесно с вашата свекърва. Но не бъркайте личната си битка с тази на другите

Ооо как пък го разбрахте това? Аз съм в прекрасни отношения с моята свекърва! Посещавам я когато тя ме покани и тя ме посещава когато аз я поканя. Това се случва два пъти в месеца. Нито се караме, нито си съскаме. Говорим си напълно нормално. Но всичко това нямаше да съществува, ако се налагаше да живеем заедно под един покрив.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 15:28 от Arielle

# 319
Който има средства го прави, който не, си свива тъпото его в ъгъла и позволява и другите хора да имат странности
Да, вече са на този етап.
Но wishmaster вече го написа. Избрали са този вариант при все, че е можело да вземат жилище не на зелено, а дори готово за нанасяне, сега си плащат цената.
И все пак, в дългосрочен план, пак е по-добре да се свият и да се изнесат.

Е, аз за тях говоря, знам че са на този етап

# 320
То и аз за тях говоря Simple Smile И продължавам да смятам, че най-добре е да стегнат коланите и да се изнесат.

# 321
Те дори да се изнесат, тези отношения трябва да се изяснят
и те имат идеалния шанс да го направят сега

Всяка трудност, се казва възможост, всеки конфликт е възможност за изясняване на отношения и за определяне на граници

# 322
Всеки си прави сметка на парите. Явно такъв им е бил разчетът. А когато я е "стегнала шапката" от общуването с добрата свекърва, нали за това е бг мама, да се опитаме да я разберем и да я подкрепим.

# 323
Няма логика, докато чакат да стане собственото им жилище, да плащат и за квартира. Нали после ги чака обзавеждане и хиляди други разходи. Младата майка да се успокои и да се бори за своето място под слънцето с постоянство, настоятелност и търпение
Тази борба предварително е загубена, без значение кой ще е победител.

# 324
Би следвало на Ариел да ѝ е лесно, защото свекърва ѝ не се бърка в семейния ѝ живот. Ако някой води лична битка в момента, това е авторката на темата.

# 325
  • Down south
Цитат
И продължавам да смятам, че най-добре е да стегнат коланите и да се изнесат.
Зачетох се в темата, но не можах да разбера, как точно става изнасянето в жилище под наем за кратък период? Семейството, нали чака ново жилище?
Договор, наем, мебелиране, местене и т.н.
Ако има опции/възможности за преместване в мебелирано жилище за месец-два-три, докато стане тяхното е разбираемо, в противен случай, начинанието звучи сложно, трудоемко и скъпо.

# 326
Ами точно така става, намираш си обзаведено жилище, събираш си багажа и се местиш. То ако са месец-два супер, ама хич не останах с впечатление да е толкова кратко до нанасянето в собственото жилище.
И дори и за толкова кратко да е, пак има начин, airbnb например, където можеш да наемаш и на месечна база например.
Начини има, ако човек иска да се изнесе. И извинения има, ако не иска.

# 327
Не винаги е въпрос на желание.Понякога е на възможности.

# 328
Ако са очаквали, че по-малко от 6 месеца ще са им нужни, няма как да наемат квартира. Хазаите искат договор за поне година, предплатен наем за поне два месеца. Кой ще се занимава за няколко месеца. Е, нещата са се отекли, но е нямало как да знаят.
Тая свекърва ми прилича на Гоя от Новите съседи или на Мари от Всички обичат Реймънд Simple Smile

# 329
Въртим се в кръг вече, аз ще се повторя за последно, а wishmaster го написа пределно ясно.
Въпрос на избор е. Избрали са да купят жилище с голям кредит на зелено, вместо такова за ремонт например или дори готово за нанасяне. С кредит 1200 лв на месец могат да се намерят и двата варианта.
Те са избрали да вземат на зелено и да живеят с още две семейства. Избор е.
И сега имат избор, ако е непоносима ситуацията, ако щеш дори и да отидат при нейните родители.

Общи условия

Активация на акаунт