Как да постъпя. Свекърва ми ме побърква.

• 30 055
  • 615
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Winni браво за адекватните мнения Simple Smile ,

Афродита, а защо да не се жалва авторката? Ти ли ще й кажеш какво да прави? Защо да дава обяснения?
Кеф й е да пусне тема, пуска. Кеф й е да се жалва, оплаква се.Ти като си толкова сериозна , корава и предвидлива  просто подмини темата.
До момента ти подминавам назидателния тон, ама прекаляваш вече! Това е обществен форум и мога да си пиша в която си искам тема. Ти както каква се явяваш, та да ми държиш сметка на постовете? Като не ти харесват или напиши съдържателна градивна критика или ги подмини. Защо се жалвала - ами да се жалва, нали за това е форумът, но отговорите по темите също са част от него, колкото и някои постове да не се харесват на определени потребители.

# 406

Афродита, а защо да не се жалва авторката? Ти ли ще й кажеш какво да прави? Защо да дава обяснения?
Кеф й е да пусне тема, пуска. Кеф й е да се жалва, оплаква се.Ти като си толкова сериозна , корава и предвидлива  просто подмини темата.

Не се хаби повече - това си е стратегия, да изтощи противника, който няма да се занимава вечно да спори с радиото. И успява, само че тя не осъзнава как изглежда отстрани и колко са отблъскващи коментарите й, въпреки че успява да отговори на всеки, който излага някакви аргументи срещу мненията й. Само ми е интересно Афродита дали е толкова предвидлива в реалния живот, колкото изисква да са всички, които пускат теми.

# 407
  • София
Скрит текст:

Не се хаби повече - това си е стратегия, да изтощи противника, който няма да се занимава вечно да спори с радиото. И успява, само че тя не осъзнава как изглежда отстрани и колко са отблъскващи коментарите й, въпреки че успява да отговори на всеки, който излага някакви аргументи срещу мненията й.
Само ми е интересно Афродита дали е толкова предвидлива в реалния живот, колкото изисква да са всички, които пускат теми.
To не се изисква мнго предвидливост, като видиш 2 тристайни апартамента, прекроени с топла връзка и едното "дете" - брат на мъжа ти - наврян там, под опеката на пчелата майка, да осъзнаеш, че с другото "дете" и семеството му, което също, амакар и временно, е под опеката на пчелата майка, че ще се случи същото. Както се изразиха назад: не е нужно да си Айнщайн за да се досетиш, необходимо е само "IQ около стайна температура" (Уиш благодаря за израза).

# 408
Странна представа имаш за термина "кратко пребиваване при свекърите" - година и осем месеца. (не разбрах само преди да заминат за Швеция дали пак там са живяли). За мен това изобщо не е кратко пребиваване, а си е натрисане.
Защитничките за авторката така и не обяснихте (авторката и тя) защо не си остане изцяло у майка си, като така или иначе половината месец си е там, а държи да се набута да живее при пчелата майка и после да се жалва?
Родителите на авторката са в друг град, а съпругът работи в този град. Затова не живеят в другия град при нейните родители.
Не знам от къде, Афродита, имаш информация за година и осем месеца. И така да е, това си е тяхна работа и не е ясно защо трябва да го обсъждаме. Оплюването на авторката по никакъв начин не дава отговор на въпроса, който тя задава, а именно как други са се справили, ако са живеели с натрапчива свекърва. Ти можеш ли нещо да я посъветваш? Била ли си в тази ситуация, било като снаха, било като свекърва? Извинявай, не знам на колко години си.

Има един детайл: сега предстои другата снаха да се "обеби" (нека и аз да използвам тази хубава българска дума). Може свекървата затова да е напуснала: не заради тази снаха, която е за кратко у тях, а за да помага после и на другата, тоест да се отдаде на функцията си на баба с цялата мощ и неизтощимост, на които очевидно е способна.
Всъщност, може свекървата да е била работеща пенсионерка и отдавна да й е писнало, и да не и трябват чак толкова тези допълнителните пари.

# 409
Не съм чела коментарите. Едвам прочетох целият пост, защото просто си представях през цялото време какво щеше да стане ако бях аз и ми причерня пред очите. ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ ТЪРПИТЕ ТОВА???????? ама хич не ме интересува при кой живея и дали е майка на мъжа ми, ама за секунда няма да ѝ дам детето и за секунда няма да ѝ дам да ми влезе в стаята. Пропускам и скандалите дето щеше да отнесе с изказвания от рода на "не те питах, ама не ме и интересува ти какво мислиш/искаш" и като цяло с наглото си, грозно, доминиращо и невъзпитано поведение спрямо мен.
Аз също имам свекърва, която буквално живее до нас (временно, разбира се) и не е виждала бебето ми от 2 седмици, а като го види няма и помисли да я гушне. И тя си го е заслужила, защото беше същата като вашата свекърва. И още си е, ама при мен не минават тия номера. Толкова пъти съм се карала с нея и скандали съм вдигала и изобщо не ме е срам. Това съм аз и това е моето семейство. Да се държи с мен като с парцал просто не ѝ се получи дълго време. Мъжа ми е плътно зад мен и вижда за какво става въпрос. Все пак аз съм му казала, че той трябва да ѝ помага и да я обича, защото майката е свято нещо. Но до там! Мен изобщо да не ме занимава.
И това дали си в нейната къщата (защото съм убедена, че е имало такива коментари 😀) хич не е оправдание да седиш, да мълчиш, да те прави на г*з и да си прави каквото иска с бебето ти. И повярвай за нея това е ПОДАРЪК. Синчето ѝ там, внучето също - контрола си е на ниво, тя е щастлива,а пък ти трябва да седиш като кученце, защото видиш ли тя едвам се навила да сте ѝ под ръка.
И последно да ти кажа :това с моите родители също го имаше. Изяждаше се от яд, че живеем до тях и че те са много често с нас. И това много ми допадаше 😀 и продължавам да го правя и винаги за мен и децата ми моите родители ще са повече от нея. Не защото е свекървата, а защото си го е заслужила. Хич не ми дреме, ама хич. Да си знае! 🤣 За мен такива хора трябва да се държат далеч....
Хубаво си помисли.

# 410
  • В.Търново
Не съм чела коментарите. Едвам прочетох целият пост, защото просто си представях през цялото време какво щеше да стане ако бях аз и ми причерня пред очите. ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ ТЪРПИТЕ ТОВА???????? ама хич не ме интересува при кой живея и дали е майка на мъжа ми, ама за секунда няма да ѝ дам детето и за секунда няма да ѝ дам да ми влезе в стаята. Пропускам и скандалите дето щеше да отнесе с изказвания от рода на "не те питах, ама не ме и интересува ти какво мислиш/искаш" и като цяло с наглото си, грозно, доминиращо и невъзпитано поведение спрямо мен.
...............

За това, че си поставила свекървата на място да, но да я лишаваш от това да вижда внучето, не съм съгласна. Каквато и да е тя му е баба.Може да го вижда от време на време. С този твой характер един ден твоите снахи може така да ти отвръщат. Не го пиша злонамерено, но съм се убедила, че наистина това което желаеш за другите ти се случва на теб рано или късно. Понякога трябва да отстъпваме, колкото и да не ни е приятно. Flowers Hibiscus

# 411
  • София
Скрит текст:
...............

За това, че си поставила свекървата на място да, но да я лишаваш от това да вижда внучето, не съм съгласна. Каквато и да е тя му е баба.Може да го вижда от време на време. С този твой характер един ден твоите снахи може така да ти отвръщат. Не го пиша злонамерено, но съм се убедила, че наистина това което желаеш за другите ти се случва на теб рано или късно. Понякога трябва да отстъпваме, колкото и да не ни е приятно. Flowers Hibiscus
Дори и да се държи собственически с детето, отявлено да не се съобразява с режиmа му или с това, кога майка му си почива с него, да прави точно обратното на това, което й се каже, въпреки, че е в ущърб на детето и прочиие незачитане не само на снахата (айде нали на нея м@*ната й, тя не е човек), но и на собтвеното си внуче, само и само за да покаже кой командва ли? На какво би го научила и възпитала с такова поведение, освен на наглост, арогантност и подобни?

# 412
  • В.Търново
Последния пост, който коментирах никъде такива неща не беше описала съфорумката, а че свекърва й не заслужава да вижда детето и не заслужава нищо от нея. Ако има такова поведение свекървата може да вижда детето в присъствието на майката. Важното е при такава свекърва майката, т.е. снахата да държи юздите. Simple Smile

# 413
Бременна съм с момченце. Някой ден ще имам снаха и ще съм свекърва. Като чета коментарите на някой снахи тук - как ще ми дърпат юздите, как няма да ми дават внучено /за тъстовете може, за свекърите не/, как ще ме навикват и наритват и то в собствения ми дом в случая на авторката/ и ми се свива корема...

# 414
Бременна съм с момченце. Някой ден ще имам снаха и ще съм свекърва. Като чета коментарите на някой снахи тук - как ще ми дърпат юздите, как няма да ми дават внучено /за тъстовете може, за свекърите не/, как ще ме навикват и наритват и то в собствения ми дом в случая на авторката/ и ми се свива корема...

Ако се държиш като свекървата от тази история, с право не биха ти давали внучето. Въпросът не е какви са роднинските връзки, а как се държат конкретните хора.

# 415

Затуй си роди и момиченце като мен, че да ти е мирна главата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 416
  • някъде в орбита...
Като чета коментарите на някой снахи тук...
...хич не се впечатлявам. Отношенията ми с околните не се определят от кръвни или брачни връзки. Та и със снахите - или се държим като зрели хора и си уважаваме личния живот и територия, или всеки се спасява сам. Това че съм баба не ми дава правото да откачам на нечия чужда глава.

# 417
Ако се държиш като свекървата от тази история, с право не биха ти давали внучето. Въпросът не е какви са роднинските връзки, а как се държат конкретните хора.
До някаква степен си права, но не напълно. Ако евентуално купя нещо за бебето и реша да го занеса на снахата, може да се тълкува, че се меся. Ако предложа помощ в отглеждането, може да реши, че искам да и отнема детето. Иначе съм тактичен и разбран човек. Толкова омраза и злоба лъха от поста на RayaMaks, че не знам вече. Бебето и е малко, авно е по майчинство, надявам се един ден да не се стигне до ситуация, когато ще има нужда от помощ и единствения човек насреща ще е гадната свекърва.
Затуй си роди и момиченце като мен, че да ти е мирна главата.Stuck Out Tongue Winking Eye
Правилно, поне едно бебе ще ми дадат да помагам.
Това че съм баба не ми дава правото да откачам на нечия чужда глава.
Това, че съм излюпила златното яйце, също не ми дава право да се държа грубо и да се качвам на главата на другите хора.

# 418
Като чета някои коментари се сещам за майка ми. По съшият начин ненавиждаше баба ми, разбира се, съвсем удобно ме оставяше ваканциите на нея да ме гледа месеци наред, въпреки че баба ми беше със сърдечна операция и поставена изкуствена клапа на сърцето.
Бабо, благодаря ти, че ме отгледа и възпита да не съм проста и вулгарна. Майка ми те мразеше до ненавист и знам, че понеже приличам на теб и татко, тя мрази и мен. Но аз те обичам и съм ти благодарна, че ти не каза никога лоша дума против нея, въпреки всички обиди и унижения, които мълчаливо изтърпя. Тя не ми позволяваше да те обичам. Ревнуваше и татко, защото знаеше че те обича, като негова майка. Бабо, толкова искам да те има пак в живота ми, до мен, да се грижиш и да ме обичаш. Аз не съм, като нея. Аз имам сърце. Много уважавам свекърва си и се разбираме отлично. Почти не контактувам с майка ми, избягах от отровата. Жалко, че сега за Коледа ще трябва да направя услилие и да я навестя с децата, но така не ми се ходи......
Татко си има нова жена. И той избяга и най-накрая е щастлив !

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 16:46 от buttercake

# 419
  • Пловдив
Ау, колко сълзливо. Теб баба ти може да те е обичала, но може да е била доста неприятна за майка ти.

Общи условия

Активация на акаунт