Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 4)

• 70 158
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
  • Виена
На мен ми стана любопитно какво наричате лелченско облекло, дали имати предвид цялостната концепция или има определени дрехи, които считате за лелински по дефиниция. Ангела Меркел за мен е вечно облечена като лелка, но същите дрехи при елегантна фигура биха стояли значително по-добре и далеч не лелински например

# 631
Сиска, много шик! Flowers Rose

Много ни е хубава темата и колко различни хора, визии, мнения.

Никога не съм деляла дрехите по възраст. Това ме потиска. Бих носила на 50 къса пола, стига да се харесвам. А като клакьорка/мажоретка не съм се обличала ни на 15, ни на 20, и сега няма да започна. Чизми имам и нося. Всичко е в личния усет за вкус, в излъчването на 1 човек/жена, а не в професии, манталитет, култура, години. Нарича се индивидуалност. Simple Smile
И за мен показаните по-горе аутфитчета са за като за дама на 70. Ама то и аз като бях на 22 си мислех, че на 40 майка ми е вече пенсионерка едва ли не Smile (млада ме е родила милата). Но не съм имала никога изисквания към стила ѝ според възрастта.

# 632
  • Sofia
Моите синове тийнове са много ревниви към визията ми. Всичко,  което привлича погледи им е неприемливо,  дори червено червило. Grinning

# 633
Сутринта се смях с глас, червенокосите лелки - чичковци искрено ме развеселиха!

Темата пак се завъртя около късите поли, ама нейсе.

Много ми хареса на Сиска жилетката, чудна!

Зяпах в Pinterest и си харесах комбинация за червената жилетка, имам подобни партакеши.

Второто ми хареса заради моряшката фланелка.

# 634
Аз си ходя с къси гащи и чизми или боти редовно. И смятам, че още изглеждам добре в тях. Къса пола не бих сложила, ама заради удобство, не от притеснения.

# 635
.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 08:41 от Sysly

# 636
На мен ми стана любопитно какво наричате лелченско облекло, дали имати предвид цялостната концепция или има определени дрехи, които считате за лелински по дефиниция.
За мен ето това е лелченско облекло

Всичко в черно, суховато...Поотделно всеки елемент ми харесваше, но комбинацията🤦‍♀️.
Това пък тук
ми е като другата крайност, все едно искам да съм тийнейджърка. А, си мисля, че и двата тоалета, с повече мислене можеха да са много по-подходящи.Но, затова съм тук, да науча нещо😁

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 12:04 от Seeflower

# 637
  • Mediterraneo
И второто показано е лелчинско за мен Simple Smile

# 638
Siska, уникална е жилетката! 🥰
Би ли споделила линка отново моля?

# 639
  • волно калдъръмче
Едно от нещата, които според мен много влелчват нещата са флоралните мотиви, затова старателно ги избягвам.

Изхвърлила съм от употреба дрехите с дълбоки деколтета или голи рамене тип дълбока лодка. Ако ще се нося закачливо, предпочтам тези зони да са покрити с дантела. Преди компенсирах с бижута.

Не откривам бедрата си, но все още нося клинове с дълги блузи, покриващи ханша в свободното си време. Скоро една наборка ме саштиса - кожен леко лъскав клин, подобно на латекс. Имаше прекрасни крака, да е жива и здрава. Аз нямам кураж да се понеса така въпреки даденостите.

Отдавна съм изхвърлила полите тип молив. Същото важи и за трапецовидните, асиметричните и тип цигански с волани, които обожавах.

За студеното време предпочитам рокли - прави или леко разкроени с плътен или фигурален чорапогащник и кубинки или спортен чепик. Стилето много рядко и то с панталон. Връхни дрехи - развисяни жилетки, кожено яке, право палто. Понякога с цветни шалове, повечето време нося черен или сив кашмирен.

За лятото предпочитам дълги феерични едноцветни рокли и бижута, крещяща чанта и равни сандали. Това ято ще експериментирам отново с халтер деколте. Не мисля, че на тази възраст би стояло пошло, а и ми отива.

Впечатлявам се от нестандартни нови кройки, но не винаги се мятам на такива дрехи. Издуто, набрано и къдрави декорации от газ или цветен шифон ме привличат неустоимо. Сдупчените рамене, които нашумяха преди време са ми пълна гротеска. От немай къде, повлечена от модните тенденции, мерих, харесах се и си купих. Роклята е носена само веднъж и подарена.

# 640
  • София
Интересно, интересно. Според мен най-голямо значение има манталитета на жената. След това вече идва среда, професия, възраст. Фигурата не я споменавам, не че няма значение, но има нелепо облечени дами и на 45кг, и на 145кг. (Все едно не сме виждали клин на маргаритки, изглеждащ като клин на слънчогледи.) Има стилни жени, облечени според техния облик, натюрел, ако щете аура, на всяка една възраст и с всякаква професионална реализация. За мен всичко е до главата и как стоят нещата там. И вкус, който се възпитава, да. Но можеш да се научиш как да съчетаваш поне базови дрехи така, че да не изглеждаш нелепо. И да се сливаш с тълпата. Но да се научиш да се открояваш със запомнящ се, твой личен стил, би било адски трудно, ако не ти идва отвътре. Според мен.
Нося къси поли, дори имам ластични, новички са ми. Много си ги харесвам, но установих, че все така се вдигат при ходене, както преди 20 години. Страхотни са ми за излизане някъде, но ако ще се разхождам ги пропускам, че са ми само там ръцете да я подрпвам надолу. Дълга пола и рокля не мога да нося, не са ми удобни, мотаят ми се в краката, освен това изглеждам потресаващо в тях.
От показаните скандални снимки -  първата с пуловера, късата пола и чизмите - само те ми бодат очите, ужасни са. Не по принцип чизмите, а тези конкретно.
Много харесвам такива визии, не знам за каква възраст са подходящи, но докато имам подходяща фигура планирам да нося подобни.

И за да внеса личен елемент, последната рокличка, която не знам кога ще й дойде реда въобще, последно време разходките са ми до магазина, до Спиди/Еконт и до яслата на детето. Виждам я с черен чорапогащник и черно кожено яке, изчистено. Или с палто, пак изчистен модел. Приемам предложения.

# 641
  • Виена
Мъничко си поиграх с единия уж лелински аутфит, при промяна на фигурата си изглежда съвсем не лелински

# 642
  • пустинята Гоби
Факт, обаче черното определено е в повече. А якето е твърде голямо, поне за моят вкус (ръкавите са дълги най-малкото).

# 643
  • Mediterraneo
Любима марка, Клеми! Плътен черен чорапогащник и черно яке, да! Синьо и червено трудно ще уцелиш да е точния нюанс и ще се загуби ефектът на роклята. Носи я като акцент( за мен всичко на марката е акцент и трябва да се носи с всичко друго максимално изчистено).

# 644
  • Бургас
Да се изкажа и аз-не може да се унифицира.На една жена и пасва един стил, на друга друг.На един лелчинско, на друг елегантно.Важното е всеки да намери стил, който го подчертава и подмладява, а не обратното.И както казва Сиска, много ми хареса, всичко има значение.Който иска, намира информация, учи от другите, гледа и се усъвършенства.

Общи условия

Активация на акаунт