Отговори
# 225
Едните искат, и другите искат, ама кой първи ще даде 😂

# 226
Който се рекламира с парите си, трябва да е подготвен, че винаги ще се намери някой да го надмине с повече пари.

# 227
Когато не искаш нищо по-голям е шанса да получиш нещо, отколкото ако искаш много и всичко. Smiley
Сетих се за книжката на Ерих Фром "Да искаш или да бъдеш". Препоръчвам я на всички, преди години съм я чела, но там много добре е описано как да правим разликата между "искам, искам, искам" и вътрешните ни нужди.
Има я в Читанка даже. Пак ще я прочета.

# 228
  • Пловдив
Жената си е имала план - да си намери някой работещ, за да й дава и на нея. Той не е паснал в пъзела й и се е нацупила. Иска тя да е в творческа ваканция, но някой трябва да плаща.
Иначе, да, често ваканциите са принудителни. Но пък, по-добре ли е човек да започне да е на среща със свалка и да започне да се оплаква как бизнесът не върви? Освен ако не му е целта да породи жалост у жената и тя да му пусне или да започне да плаща общата сметка като са заедно.  Няма как да знаем.

Всеки иска нещо, а по-отраканите жени и мъже си имат ясна цел и я следват. Поне някои откровено си казват, че не се занимават с мъже, които нямат пари, а когато и двамата работят, то нейните пари са само за нея, а неговите са за семейството. И си търсят праволинейно, нямат много размисли и страсти.
То интересното става тогава, когато при научаването как другият не работи в момента реакцията е коренно различна у единия. При запознаването на двама напълно непознати, независимо дали са на 20, 30 или 40 години, и при изравнени условия (без деца, със сравнително еднакви разходи и т.н.), ако жената не работи, повечето мъже го приемат спокойно и не правят драми от това, нито бързат с изводите. Ако обаче мъжът не работи, повечето жени гледат намръщено на това и се започва с едно мислене на сценарии наум "Защо ли не работи и какви са причините за това!?". Ако мъжът каже "Ами, просто уча", почти никоя жена няма да се успокои от тази причина той да не работи. Ако обаче жена кажа "Уча, затова не работя", това се счита за нещо нормално от мъжете. Може би е въпрос на възприятия при половете. Но оказва голямо влияние над това дали някой ще се "влюби", защото - за да дадеш време на някого с цел да се опознаете и впоследствие може би да се влюбите - изначално трябва да има взаимно желание за срещи и след първата такава. Затова и влюбването е въпрос не толкова на случайност и взаимно напасване по естествен път във времето, колкото на съзнателния първоначален подбор.

# 229
  • София
Жреб, ама ти чак сега ли разбираш, че двата пола са различни, и съответно очакванията към тях са различни? Все едно ние жените да се тръшнем, че от мъжа не се очаква да ражда и да го ударим на бойкот.

# 230
Лъвица, сега да не кажеш и че дядо Коледа не влиза през комина?

# 231
  • София
Така е. То и по нат-гео да гледаш филмчета, едното пиле строи гнезда, играе сценка, върти опашка, крилца, перца. Другото гледа.
Природа ...
Нормално е един мъж да "осигурява", да гради, да носи сигурност. Би трябвало да му е вродено.

Също съм гледал и как стария, могъщ коч преборва младите претенденти, и си запазва харема с 20 женски. Не съм гледал да се мачват по тиндър, и да си мерят съвпадението на годинките с линийка.
След това, бори вълците, търси паша, пой, такивИ работи.

# 232
Така е. То и по нат-гео да гледаш филмчета, едното пиле строи гнезда, играе сценка, върти опашка, крилца, перца. Другото гледа.
Природа ...
Нормално е един мъж да "осигурява", да гради, да носи сигурност. Би трябвало да му е вродено.

Абе, дай му на един човек  недоволен  партньор и наблюдавай Simple Smile

# 233
Природа ...
Гледай още, ще видиш и двойки, които работят заедно, остават заедно до живот, лъвици, които осигуряват прехраната, а мъжките идват да се напапкат наготово и т.н. Природата е шарена.

В миналото жените не са имали много от нормалните човешки права, включително да работят повечето от професиите. По-нормалното е било да си седят вкъщи в ролята на слугиня. Няма как това да не окаже влияние върху възприятията на хората. Затова неработеща жена все още се приема за допустимо.

Иначе с нищо не са по-различни мъжете от жените, всичко е изкуствено наложено.

Жребчe, днес е много по-лесно да си намериш жена, която работи и не те иска само за пари. Така че зарежи тези оправдания Simple Smile

# 234
  • Пловдив
Жребчe, днес е много по-лесно да си намериш жена, която работи и не те иска само за пари. Така че зарежи тези оправдания Simple Smile
Жените с оправданията не не интересуват. Ти защо реши да намесваш и тях, и оправданията? Wink  
 Аз обожавам жени едновременно с изисквания и с покритие на своите изисквания. Страхотно е за един мъж да усеща как жената насреща му притежава качествата да изисква и е готова на действия, вместо да жонглира само с думи на теория. Но предвид обръщението ти към мен, ти би следвало да правиш разлика между такива жени и другият тип, при които липсват такива качества и наблягат само на искането. Е, когато при първоначалния подбор това бъде установено, просто не се стига до втора среща и любов. Simple Smile

# 235
  • София

Е да де, ама тогава ще иска други неща от теб... та по-лесно е да кажеш, че е меркантилна и затова не те ще, отколкото да си признаеш (пред себе си и другите), че нещо не ти е наред.

А иначе отдавна в повечето семейства, издръжката не се пада само на мъжа. Ама някои вместо да се замислят с какво да ни компенсират, че им помагаме за тази тежест, се опитват от цялата да се отърват, че и ние виновни, че очакваме да имат някакакъв елементарен КПД. Емиии... не.

# 236
  • София
Влюбването става от самото начало и въпреки всичко, работенето няма значение. Не стане ли веднага, значи нататък е някаква сметка най-общо, не само за пари.

# 237
  • София
Гледай още, ще видиш и двойки, които работят заедно, остават заедно до живот, лъвици, които осигуряват прехраната, а мъжките идват да се напапкат наготово и т.н. Природата е шарена.
Конкретно при мен, искал съм да остана с някой до живот още от 16г възраст. По една или друга причина не се е случило. Да, природата е шарена. Също и хората. Аз също съдя другите, но се старая да е по-обективно, с повече уговорки и не-прибързвне. Но не всички са така. За някои светът е устроен просто. 2-3 етикета и готово.

# 238
  • София
Мен от 13години във форума основно жени ме обвиняват, че не съм работила. Не мъже. Ще рече човек, че съм извършила смъртен грях. А сега пак не им е на сгодата, че работя нещо, което ми харесва.  Няма угодия. Дразни ги. Все едно те са се минали нещо.

# 239
  • Пловдив
Влюбването става от самото начало и въпреки всичко, работенето няма значение. Не стане ли веднага, значи нататък е някаква сметка най-общо, не само за пари.
При повечето хора началните трепети са всъщност израз на чисто първично физическо привличане, тръпката от това тепърва да опознаваш непознат дотогава човек (което често е измамно, защото много хора обичат да се представят в бляскава светлина, нямаща нищо общо с тяхното ежедневно "Аз") и от силни преживявания, а не влюбване. Любовта е свързана с дълбокото опознаване на душите на двама души и се развива във времето при налични качества, които всеки от двамата установява и другия.

Общи условия

Активация на акаунт