БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 582
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Сали, идеалният пулс според Рей Пийт е 85. Аз с толкова се чувствам чудесно. Но бета блокера понякога ми го сваля под 80 и съм много отпаднала.

# 331
  • Бургас
Аз и преди съм казвала,че веднъж взех и обърках лекарствата и пих два пъти Пропранолол...и пулсът падна към 60.Стана ми едно хубаво,спокойно...
С по-нисък пулс се чувствам по-добре,колкото повече се вдига,толкова повече задух изпитвам...
Сега е между 70 и 90 с Конкора,аз предпочитам да е около 70.

# 332
И аз имам задух с високия пулс. С по-нисък се чувствах по-добре. Aurora, може би е до човека, различни сме. Сега с тоя пулс се чувствам постоянно някак запъхтяна, все едно съм бързала, а не съм. Незнам как да го опиша. Точно така ми започна тиреотоксикозата, най-напред пулсът се вдигна. Но в края на ноември си правих изследвания. Само на tsh и  ft4, и бяха наред. Не ми се ходи по доктори и седя и умувам. Кръвното и то нагоре надолу. Вероятно начало на критическа, несигурност, страхове.

# 333
Сега с тоя пулс се чувствам постоянно някак запъхтяна, все едно съм бързала, а не съм.
Точно така се чувствам, когато пулса ми е над 80. И аз се чувствам добре с по-нисък от 80 пулс.

# 334
# 335
  • София
За овнетата малко кофти е февруари😋... нооо аз съм решила до рождения ден да поработя върху себе си😄. За кетодиета съм с резерви отдавна, дали без въглехидрати, дали се окислява организма с месищата, но Базеда не е ок май с нея... знам ли, споделете и вие как мислите. Ще включа малко йога, стречинг и един ден в седмицата на чай и плодове... Сутрин-тахан с мед, обяд - норм. хранене, вечер- к. мл. със зеленчук. или плод. Покрай пременопауза съм с 6 кг отгоре, тежат ми /и предишните не са малко/. Като добавки- колаген, магн., див ямс, герикапс с хиалурон, В12,  D... Та така... Иначе като изявени проблеми в момента- безсъние, изтръпване на краката, нервен стомах, в. кръвно от 2 мес., контролирам го с лекарства..
Хубав и спокоен ден ви желая!

# 336
Що ли го погледах туй Таро. Хич не ми хареса за мойта зодия. Ама февруари е къс, ще го избутаме. Иначе като изявени проблеми почти същите - премено, безсъние, кръвно и нервен стомах. Само дето килограмите са ми надолу. Ей писна ми да слабея. ❤️

# 337
  • София
Ами, ей нА... все съм наобратно😄... обаче и си папкам😂

# 338
Все едно за мен са редени картите Simple Smile

# 339
Не съм си пускала скоро хормони, да видя дали не съм залитнала още по-стабилно в хипото, и това да си оказва влияние.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 16:34 от Lemy

# 340
Вчера ходих да ми тестват фт3 и фт4, днес излезнаха резултатите, след 20 дена на 2 пъти по две тирозол, са влезли в норма, ФТ3 е в горна граница, но казаха, че съм влезнала в еутироидно състояние, правилно ли го изписвам, не знам. Чакам да ми кажат как да продължа да пия хапчетата.
Чудя се, дали да не отида на очен лекар, да ме замери. Нямам оплаквания, засега.

# 341
Не пречи да отидеш.
Аз съвети давам, но не съм ходила.
Имах уговорка даже, но докторката искаше прясно изследвани всички хормони и антитела (Трак също) , а бяха минали 2 месеца от предното изследване и уж отложих. То минаха години.

# 342
Аз имам Трак, от края на декември. Сега ми казаха, че няма смисъл да пускам, нито TSH. Ще проверя.

# 343
Здравейте и от мен утре ще пускам ТРАК казаха ми сутрин на гладно вече колко часа човек не трябва да се храни не са ми споменали.
Говорих с един кардиолог вика ми ще ти пиша Инхибитор проблема,е че пиша точно този вид лекарства не се препоръчват при Базед и това естествено ме учуди говорих с ендото вика а, нали всичко сега е ок при теб нямаш проблем.
Симптомите който споменах преди време си продължават и колкото да неглижирам нещата не става.
Значи както съм най-спокоен след ставане се усеща това стягане в мускула малко над капачката.
Да кажем все едно съм направил 20-30 клека и мускула ми е твърд и стегнат и от там се започва с дисбаланса.
Кръвното мерих вчера сутринта и след къпане около 91, 88 долна граница. Горна Варира от 109,105, до 115.
Много е неприятен този дисбаланс някой път ме боли главата по-бързо се изморявам.
А, това пречи много на ежедневието.  Вярно спада кръвното някой път,но след като опитам чесън не съм фен на чесана,но нямах избор. Временна работа ми върши.
В крайна сметка нищо чудно и ТРАК да се е разбутал.
Колита и при мен играе килограми трудно качвам от него.
Но, най- много ме бърка този дисбаланс който ми създава доста пречки. На ходенето, мислене,равновесие и т.н
Плюс трептенето което като,че ли още повече се усилва от кръвното. Ясно е, че нервната система и тя страда от тия щитовидни неприятни симптоми. От ляво също усещам напрежение особено като се изкъпя с топлата вода ми е още по-зор трябва ми време за адаптация към промените.
Това от мен Поздрави!

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 22:33 от Angelov255

# 344
За Трак няма значение ял ли си, пил ли си, но щом са казали на гладно, пускаш на гладно.
Мен така ме върнаха за TSI антителата. Бях пила кафе и пушила. Не, не можело. Ми хубаво. Върнах се на другия ден гладна, жадна, без кафе и цигари. Тогава ми казаха, че всъщност можело да ям и пия вода, но не можело да пия кафе и да пуша. Не питах повече. Не ми се влизаше в обяснителен режим.
Излиза така, че като пия кафе ще имам антитела, като не пия- няма.
Така бях питала за ТСХ. Можело това, че съм пила кафе, да увеличи стойностите на хормоните. Брех викам си. С кафе съм хипер, без него хипо.
Пуснах Тсх след кафето и цигарите, пуснах и на следващия ден без кафе - ми същото. Все хипер. После като бях в хипофункция си бях направила пак 2 поредни изследвания.

Разбира се, да е мирна главата, най-добре всичко да се прави на гладно и жадно. Да няма съмнения.
Вече доктор като ми каже, че няма значение яла ли съм, пила ли съм, а от лабораторията кажат, че има значение - гледам всичко на гладно и жадно да правя, че да нямам колебания.

Общи условия

Активация на акаунт