Фентъзи и фантастика - 20

• 29 541
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
  • Пазарджик/Лондон
Лорд Сняг, не е вярно, че не знаеш нищо:).
Jessito, благодаря и на теб.
Ще ги чета както сте препоръчали, поръчах си асасин апрентиса, ще чакам да ми го доставят с нетърпение:).

# 376
Имам този въпрос - някой от вас чел ли е книгите по Mass Effect на Дрю Карпишин и дали ги препоръчвате Simple Smile ?

# 377
  • Бургас
МоарейнД поредицата на Дж. Лалло с битката при Верил ли свършва?Защото погледнах в Уикипедия и пише, че има още една,но май е непреведена:4.The D'Karon Apprentice (2015)

# 378
  • България
"Битката при Верил" е последната част, която съм прочела.
Има финал, основната цел е постигната, според мен не е имало смисъл от продължение.
Коментарите за четвъртата са на двата полюса - има хора, които мислят като мен, има и такива, които са харесали продължението.

# 379
  • Бургас
Благодаря за отговора!
Избирам си за четене завършени поредици, а и вземам идеи от темата... та може и аз да я прочета като свърша със Стъкленият трон.

# 380
Днес най-после пристигна Пиранези на български, бях си я поръчала преди седмица. Purple Heart
Изтеглих си Град от месинг на английски, след това ще я чета. Ако ми хареса, ще сипоръчам и тази поредица на бг.

# 381
  • София
Не знаех , че "Гриша" имало и  сериал.  Много ми харесва поредицата и ще ми  е интересно да видя какво са сътворили в киното. Аз в момента чета " Мечокът и славеят" на Катрин Арден. За първи път  я срещам тази авторка ,  а книгата определено  е страхотна.

# 382
Почнах Стийлхейвън снощи, довечера ще давам първи ревюта.

# 383
Почнах Стийлхейвън снощи, довечера ще давам първи ревюта.
Аз имам двете книги от поредицата, но изчаквам третата, за която така и не получих отговор от Артлайн кога ще излезе. Да се отчета с "Магия от тръни" на Маргарет Роджърсън. Не е лоша книгата, интересно го е имислила с тези гримоари, но наистина много ми е писнало от девойки многознайки.

# 384
  • България
Не знаех , че "Гриша" имало и  сериал.  Много ми харесва поредицата и ще ми  е интересно да видя какво са сътворили в киното.
Прочетох първата книга от поредицата и много ми хареса.
Светът е подобен на средновековна Русия, използвани са и руски думи, а аз обичах руските приказки.
При описание на някой от героите отварях да погледна какъв актьор са подбрали и това малко ми попречи да потъна в света на гришаните.
Подбраният за Мал въобще не ми харесва, авторката подчертава, че момчето е със сини очи. Представям си типична руска физиономия, а не мулат или някой от ромската махала.
Продължавам с четенето без повече да се опитвам да свиквам с актьорите.
Приготвила съм се да гледам сериала, но вече не е сигурно. Може да си остана само с Дюн.

# 385
  • Майничка
С тази "цветова" политкоректност се чудя, ако направят филм по Хагард, дали ще  включат бели, азиатци и латиноси в африканските племена.

# 386
  • София
Вчера гледах The Adjustment Bureau по разказ на Филип К. Дик.
Някой знае ли кой е този разказ и има ли го на български?

# 387
  • София
Разказът е "Adjustment Team", има го май в сборника "Омнибус", не съм сигурна.

# 388
Прочетох двете книги на Стейлхейвън, снощи съм чел почти до 4 часа.
много съм раздвоен в оценките си. Историята сама по себе е интересна. Проблемите са два - първо, в началото е пълно със сюжетни линии, което аз много мразя -Мерик, Каира, Река, кралицата чието име не запомних, Нобъл, Раг. Нейсе, във втора част ("Разнебитена корона")те се събраха.

Второ бъка от клишета до клишета.
Скрит текст:
Да вземем историята на Мерик за база - баща им ги изоставя, той  няма пример за подражание,  става слаб характер, успява да профука всичко става пияница, комарджия курвар...и изведнъж този  Мерик решава да освобождава роби,  че на всичкото отгоре и да им дава пари, въпреки че от това зависи живота му. После пък вижда баща си, когото презира и тръгва да се доказва пред него. На всичкото отгоре той презира баща си, който ги е изоставил  с майка им,  не се е вяснал 18 години, но накрая тръгват да си прощават един на друг. Това само западняк може да го напише.  Пълна глупости и лицемерие. В останалите случаи историите на отделните характери на са по-добри, но точно този ми се стори много фрапантен

Въобще - ако не сте се настроили за нещо сериозно, а за сравнително леко четиво - окей това е вашето четиво.
Обаче ако очаквате бестселър по-добре не се пресягайте към (незавършената) трилогия

П.С. Всъщност самата история как една силна жена  (тип Изабела ИСпанска или  Елизабет Англейска) поема престола, за да управлява като крал, а не като кралица и веднага се сблъсква с редица проблеми се изтърка и до голяма степен вече е клише.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 10:12 от Лорд Сняг

# 389
Днес най-после пристигна Пиранези на български, бях си я поръчала преди седмица. Purple Heart
Изтеглих си Град от месинг на английски, след това ще я чета. Ако ми хареса, ще сипоръчам и тази поредица на бг.
аз я имам на бг "Град от Месинг" в ел вариант, мога да я изпратя Blush

Общи условия

Активация на акаунт