Фентъзи и фантастика - 20

• 29 514
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
По Коледа си я купих от озон само защото беше евтина Simple Smile иначе съм я чела и не ми беше изтрябвала, но защо да не я пробутам на домашните Wink. Много е плодотворна за сериал, браво Simple Smile радвам се. Аз я харесах. Но аз обичам такъв тип- пътуване във времето, или паралелни светове, или пък преплетени линии.

# 496
Имаше някои неща, които не ми харесаха, като насилието, а и драмата в началото. Мисля, че спокойно можеше и без тях. А и защо трябва главният да е бил зъл в постапокалиптичната реалност - не е задължително?... Сериалът ще се прави от Сет Макфарлън, което е обнадеждаващо.

# 497
А чели ли сте Към звездите и Към небето, защото мисля да ги купувам, но са малко скъпички? Заслужават ли си? И също да кажа, че в booktrading има намалени фентъзита на по пет лева от Артлайн. Аз си поръчах Деми Монд Зима и пролет и Епично фентъзи. За тях имате ли мнение?
Деми Монд е много шантава книга, но на мен ми хареса. Бързо прочетох трите книги, четвъртата все още не съм.

# 498
От Артлайн съм чел книгите на Сандърсън, комикса на Сандърсън Бял пясък, както и д-р Стъклен и книгите на Патрик  Нес (трилогията Живият хаос, Спасението Хенингът и пр.)

П.С.- Стигнах до момента в който Хари проговоря на змийски. Очевидно не съм прав, пише че Рон и Хърмаяни го гледат като отровени. Признавам си без бой, сбърках и моля за извинение.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 00:41 от Лорд Сняг

# 499
А чели ли сте Към звездите и Към небето, защото мисля да ги купувам, но са малко скъпички? Заслужават ли си? И също да кажа, че в booktrading има намалени фентъзита на по пет лева от Артлайн. Аз си поръчах Деми Монд Зима и пролет и Епично фентъзи. За тях имате ли мнение?
В Озон има комплект с намаление.
Аз ги прочетох с удоволствие.
Имам изданията с твърди корици. Много са красиви, но втората ми миришеше много на лепило и леко се повреди докато я четях - нещо, което рядко ми се случва.

# 500
В Озон има комплект с намаление.
Аз ги прочетох с удоволствие.
Имам изданията с твърди корици. Много са красиви, но втората ми миришеше много на лепило и леко се повреди докато я четях - нещо, което рядко ми се случва.
Те артлайн нещо се излагат с изданията си. Пътят на кралете се разпадна в ръцете ми и се наложи два пъти да го сменям. А Заклеващият е с толкова дребен шрифт, че главата ме заболява...

# 501
И на мен ми е дребен шрифтът в цялата поредица. Или може би изборът на шрифт не е подходящ.
На илюстрациите нищо не мога да прочета.

# 502
А третата от поредицата "Към звездите" и "Към небето" има ли я вече издадена на английски? И двете вече ги имам електронно, не съм ги отваряла обаче да видя дали файловете са с добро качество. Не искам да започвам да ги чета преди и третата да е в ръцете ми. Обичат да чета поредиците наведнъж.

# 503
@ Stone, Нали на предната страница написах за "Дръзки 3"? Първоначално идеята е била да излезе  лятото на 2021 г, а "Дръзки 4" - (финалът на поредицата) - за 2022 г. Сега  вероятно ще се позабавят. Сандърсън е написал, че къде покрай епидемията, къде покрай Ритъмът на войната се е забавил и има верятност Дръзки 3 да излезе около март 2022 г*
  Все пак Сандърсън признава, че страшно много хора му пишат за за го питат рази неща за "Дръзки" или просто да го поздравят за поредицата. Затова този проект е приоритен, а и ще се прави филм/сериал по поредицата. Юнивърсъл Телевизън са откупили правата през 2020 г. Ето защо в момента е отдал вниманието си на Дръзки 3 и веднага след това ще дописва "Уакс и Уейн 4/ Мъглороден 7" После ще напише "Дръзки 4" и "Летописите 5" (първоначално заплананувано за 2023), та програмата му  чак до 2026 била пълна.

Едва след това можел да отдели внимание на по-незначителни проекти като "Ритматистът 2" или "Елантрис 2"

he stated that he will write book three in 2020, and repeated that he will probably release it summer 2021това е по-стара инфо от Уикипедия.

Books 3 and 4 are expected to be released in 2021 and 2022, respectively - това е по-стара инфо от Уикипедия.

" I'll agree to a spring 2022 release instead." - по актуална инфо за Дръзки 3, направо от блога на Сандърсън

*обикновено му трябвали между 12 и 18 месеца, за да   може една книга да стигне до издаване. И сега той е говорил с издателя си, че може би ще трябват повече редакции на Дръзки 3, и съответно - повече време. Иначе двамата са подновили договора си, а книгата напредва. За момента е написал 62 000 думи, гони  да станат някъде около 90-100 000, т.е. книгата написана малко повече от половината

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 19:41 от Лорд Сняг

# 504
Джон, четох, че писа нещо за Дръзки, но хич не го свързах с "Към звездите". В интерес на истината не е знаех как е точно името на поредицата или съм го видяла в началото и съм го забравила. Значи да не бързам да чета книгите. Ще чакам и без това съм се заринала с толкова много книги за четене, и на хартия, и електронно, че имам за няколко години четене.

# 505
  • София
Чета "Орбита, близка и позната" на Беки Чеймбърс. Нищо общо с "Малката ядосана планета", опит да се задълбае в наистина сложни теми за генно инженерство, социални експерименти, детски труд, проблемите на ИИ и какво ли още не, в рамките на доста амбициозно замислена, но не особено добре изпълнена композиция.
Засега впечатленията ми са за неравно повествование с нарушен ритъм, което на места звучи превъзходно, на други - наивно и аматьорски. Дано последната една трета пооправи нещата.

# 506
ако е за  генно инженерство, аз както съм казвал вече съм доста впечатлен от Килн хора, на Дейвид Брин
а ако е за практическо инженерство,  в полеви условия, по -скоро бих препоръчал Практически ефект на същия автор.

# 507
И аз харесах много повече първата книга - "Дългият път към една малка ядосана планета". "Орбита, близка и позната" не ми допадна толкова много.

Имам големи надежди сега за третата книга, "Архив на малцината, родени в космоса", която най-накрая май излезе, че голямо чакане падна. Бях си пуснала приордър преди почти 3 седмици.

# 508
Ех, май няма да чета втората книга за Девабад, а си я бях приготвила Pensive Разочарована съм.
Оказа се, че имам непоносимост към Али, а откакто Нахри започна да се сближава с него (през втората половина на книгата) - и към нея. Въобще не мисля, че това чувство ще се промени, смятам, че ще се задълбочава.
Аз писах, че и други книги ме дразнят, други герои, като светлите на Лукяненко, но въобще не може да се сравнява.
Освен това има нещо гадно в идеологията на авторката, до което предпочитам да не припарвам. Начинът по който винаги оправдава ислямистите ... Persevere
Е, добре, че не поръчах книгите от сегашната промоция на Озон.

# 509
Ех, май няма да чета втората книга за Девабад, а си я бях приготвила Pensive Разочарована съм.
Оказа се, че имам непоносимост към Али, а откакто Нахри започна да се сближава с него (през втората половина на книгата) - и към нея. Въобще не мисля, че това чувство ще се промени, смятам, че ще се задълбочава.
Аз писах, че и други книги ме дразнят, други герои, като светлите на Лукяненко, но въобще не може да се сравнява.
Освен това има нещо гадно в идеологията на авторката, до което предпочитам да не припарвам. Начинът по който винаги оправдава ислямистите ... Persevere
Е, добре, че не поръчах книгите от сегашната промоция на Озон.
Аз имах огромно желание да разбера, прехвалените книги, защото всички твърдят, че не представяла само 1 гледна точка с на всички герои. Но от това което казваш ти много се чудя дали да я започвам въобще. "Мароканския свят през много гледни точки" искам да ида на екскурзия, но май и това ще пропусна Confused

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 11:02 от EliDiSi

Общи условия

Активация на акаунт